USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

KENT DOKUSUNA UYGUN OLACAK

Kamil Ocak Stadı’nın yıkım tarihi henüz açıklanmadı. TOKİ tarafından projelendirilecek olan Kamil Ocak Stadı’nın yerine ne yapılacağı konusunda kent dokusunun baz alınacağı...

KENT DOKUSUNA UYGUN OLACAK
07-02-2017 06:54
Gaziantep

Kamil Ocak Stadı’nın yıkım tarihi henüz açıklanmadı. TOKİ tarafından projelendirilecek olan Kamil Ocak Stadı’nın yerine ne yapılacağı konusunda kent dokusunun baz alınacağı öğrenildi. TOKİ ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi stat alanında ki ortaya konacak proje konusunda görüş alış verişinde bulundular. Bu çerçevede TOKİ’nin bu alanda ortaya koyacağı projenin kısa süre sonra uygulamaya konulacağı dile getirildi.

YIKIM TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden edinilen bilgiye göre Kamil Ocak Stadının yıkım tarihi olarak henüz bir gün belirlenmedi. Bu aşamada TOKİ yönetiminin Kamil Ocak Stadı yerinde ortaya konacak proje çalışmalarının devam ettiği ve bu çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağı açıklandı. Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından stat yeri için yıkım tarihinin belirleneceğine dikkat çeken yetkililer, “Kamil Ocak Stadının yerinin yıkım çalışmalarına başlanabilmesi için öncelikle alanda uygulanacak olan proje çalışmalarının sona ermesi gerekiyor. Proje çalışmaları tamamlandıktan hemen sonra yıkım için tarih belirlenecek. Tabi yıkım çalışmaları bu alanda kolay olamayacak. Yıkım çalışmalarının kısa sürede nasıl tamamlanabileceği konusunda da uzmanların alt yapı çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor” şeklinde konuştular.

PROJE UYGULAMASI BÖLGEYE UYGUN OLACAK

TOKİ’nin kamil Ocak Stadının yerinde ortaya koyacağı projede kent dokusunu baz alacağı dile getirildi. Bazı mimarlar TOKİ tarafından ortaya konan bu düşünce ile Gaziantep Kalesi’nin siluetine uygun bir proje anlayışının ortaya konacağı görüşünde. Demokrasi Meydanı ile Kamil Ocak Stadının yerinin meydan olarak bir araya getirilmesi görüşünü daha önce defalarca dile getiren bazı yerel yöneticilerin bu isteklerinin TOKİ tarafından masaya yatırıldığı da diğer bir görüş. TOKİ projesinin birkaç ay içerisinde kamuoyuna sunulacağı ve proje uygulamasında ilk adımın atılacağı belirtildi. TOKİ tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Gaziantep Arenanın ardından Kamil Ocak Stadının yıkım tarihi kent genelinde merak konusu olmuştu. Kamil Ocak Stadı’nda başlayacak olan yıkım çalışmalarından öncede stat altında yer alan işyerleri tasfiye edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler