USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Kentsel dönüşümde ŞEHİTKAMİL farkı

Kentsel dönüşümde ŞEHİTKAMİL farkı
25-11-2015 08:55
Gaziantep

Türkiye genelinde uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları içerisinde hayata geçirdiği örnek projelerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediyesi, vatandaşı mağdur etmeden ev sahibi yapıyor. Şehitkamil Belediyesi, Türkiye’deki belediyeler içerisinde kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan kişilere koşulsuz, kurasız ev alma hakkı tanıyan ilk belediye oldu.

EKONOMİ VE KALİTE BİR ARADA

Şehitkamil Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. TOKİ işbirliğiyle önemli projelerin altına imza atan Şehitkamil Belediyesi, vatandaşı mağdur etmeden ev sahibi olmasına olanak sağlıyor. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşın hayat standardının yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, “Hareket noktamız insanlarımızın en ekonomik şekilde ve en nitelikli konutu almasını sağlamak. Kendi nefsimize ne istiyorsak, vatandaşımız için de onu istiyoruz” dedi.

SORUN YOK KALİTELİ HİZMET VAR

Şehitkamil ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sonucunda dezavantajlı bölgeleri avantajlı ve modern yaşam alanlarına çevirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Şehitkamil Belediyesi, halkın yaşam standardını yükseltmek adına kaliteli konutlar inşa ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, bugüne kadar hiç kimseyle kamulaştırma konusunda sorun yaşadıklarını söyledi. Sorunsuz ortamda daha kaliteli hizmet ürettiklerini kaydeden Başkan Fadıloğlu, konut yapımının devam edeceğini ifade etti.

AMACIMIZ; İNSANLARIMIZIN YAŞAM STANDARDINI ARTTIRMAK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Karşıyaka Mahallesi İpekyolu üzerinde gerçekleştirilen başarılı kentsel dönüşüm sürecine değindi. Sürecin TOKİ ile yürütüldüğünü aktaran Başkan Fadıloğlu, “Seyrantepe’de yaklaşık 75 bin metrekarelik bir alan vardı. Bu alan için TOKİ ile görüştük. İlk başta burayı satın almayı düşündük ve onlar da bize bu arsayı satabileceklerini söyledi. Daha sonra ekip arkadaşlarımız ile görüştük ve arsayı almaktan vazgeçtik. Oysaki o arsayı satın alıp 5 katı değerine satarak belediyemiz için ciddi bir gelir elde edebilirdik. Bizim derdimiz, yaşam standartları iyi olmayan insanlarımızın yaşam standardını arttırmak. İnsanlarımızın yaşam standardını da nitelikli konutlar yaparak ve bu konutları uygun fiyatla sunarak arttırmaya çalışıyoruz. Daha sonra TOKİ’ye yeni bir projeyle gittik. TOKİ’den Seyrantepe’ye ucuz ve kaliteli konutlar yapmasını istedik. Yapılan konutları da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evi yıkılan kişilere koşulsuz, kurasız bir şekilde ev alma hakkı verilmesini talep ettik. Biz bu projeyi TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdik. Gaziantep’te yaşanan konut sıkıntısının ortadan kalkması ve vatandaşın daha modern, kaliteli ve konforlu alanlarda yaşaması amacıyla Seyrantepe Mahallesi’nde yapımını tamamladığımız bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız aralıksız sürecek” diye konuştu.

BELEDİYECİLİK BIÇAK SIRTI BİR İŞ

Kentsel dönüşüm sürecinde hiç kimseyle herhangi bir sorun yaşanmadığına vurgu yapan Başkan Fadıloğlu, “Bir tarafta 800 bin kişinin kaynağını kontrol ediyorsunuz, bu 800 bin insanın hakkını kollamak zorundasınız. Diğer tarafta da kul hakkıyla karşı karşıyasınız. Fazla para verseniz 800 bin kişinin hakkının nasıl hesabını vereceksiniz. Az para verirseniz kul hakkıyla yarın ahirette nasıl hesap vereceksiniz. Çok hassas bir nokta. Bu yüzden belediyecilik bıçak sırtı bir iş. Şu ana kadar mahkeme yolun gittiğimiz bir vatandaşımız dahi yoktur. Herkesle anlaşma yoluyla huzur içerisinde bu meseleyi çözdük. Farkında olmadan kırdığımız, üzdüğümüz hemşerimiz varsa hakkını helal etsin. Bile bile hata yapmayız. Bilmeden bir kusurumuz olmuşsa affetsinler. Çünkü işin bütününe baktığınızda bu kadar geniş alanda bu kadar sayıdaki insanın hepsini memnun etmemiz belki mümkün olmayabilir. Ama hareket noktamız insanlarımızın en ekonomik şekilde ve en nitelikli konutu almasını sağlamak. Kendi nefsimize ne istiyorsak vatandaşımız için de onu istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 !#**v56&pl=true**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler