USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

Koçoğlu iddialı konuştu

Koçoğlu iddialı konuştu
18-09-2015 20:35
Gaziantep

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Fevzi Koçoğlu, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı ziyarette önemli mesajlar verdi. MHP’nin Gaziantep’te oylarının her geçen gün yükseldiğini belirten Koçoğlu, Gaziantep’te birinci parti olacaklarını ileri sürdü. Vatandaştan yoğun bir ilgi ve alaka gördüklerini kaydeden Koçoğlu, bu durumun teşkilatı ve tabanı umutlandırdığını söyledi. AK Parti’de bir panik havasının yaşandığını savunan Fevzi Koçoğlu, Gaziantep’te 5 milletvekili çıkaracaklarını vurguladı. Gittikleri bütün mahallelerde ve esnaf ziyaretlerinde, vatandaşın bir numaralı sorununun işsizlik, Suriyeli meselesi ve huzursuzluk yaratan açılım meselesi olduğunu belirten Koçoğlu, MHP iktidarında bir yıl içinde Suriyeli sorununu çözeceklerini söyledi.

rop

Yaptığınız saha çalışmalarının değerlendirmesini yapabilir misiniz? Ne aşamadasınız?

FEVZİ KOÇOĞLU: İki ay öncesi ile şu gün arasında ciddi bir mesafe alındı. Özellikle Gaziantep’te Milliyetçi Hareket Partisi her geçen gün yükseliyor. 15 gün önce yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Gaziantep’te MHP’nin oyu yüzde 19, yüzde 21 olarak görülüyordu. Geçen 15 günlük süre içerisinde oyların yükselişi devam ediyor. Hedefimiz Gaziantep’te birinci parti olmak. Halkın gözünde de kalbinde de bunu görüyoruz. Ziyaret ettiğimiz vatandaşlara MHP’nin adaylarıyız deyince yüzleri gülüyor ve yoğun bir ilgi alaka görüyoruz. Bu da hem teşkilatımızı hem de tabanımızı ümitlendiriyor.

Siz ilk adaylığınız açıkladığınızda da yüksek başarı beklentilerini yakalayacağınızı söylemiştiniz. Hala aynı görüşte misiniz?

FEVZİ KOÇOĞULU: Evet, ben yaptığım ilk basın toplantısında Gaziantep’te 5 milletvekili çıkartmak hayal değil demiştim. O zaman insanlar biraz mesafeli bakmışlardı. Şimdi ise vatandaşa buna inanıyor. Siyasi rakiplerimizde özellikle Ak Parti’de panik başladı. Son günlerde hücuma geçtiler. Bu onların paniklerini gösteriyor.

-Ne gibi panik göstergeleri ; mesela?

FEVZİ KOÇOĞLU: Mesela Ümit Özdağ hocamızla ilgili sözde bir gazetede haber çıkmıştı. Bu gazeteyi tüm Gaziantep’e dağıttırmışlar. Aynı durumu 2011 yılında İstanbul’da yapmışlardı. O dönemde Ümit Özdağ Hocamız, gerekli cevabı vermişti. Aynı haberi bir daha milletin önüne getirmeye artık millet inanmıyor. Bu tür şeyler rakiplerimizin sıkıntıya girdiğini, paniklediğini ve büyük bir trend düşüklüğü yaşadıklarını gösteriyor. Onların aksine MHP’nin yükseldiğini, potansiyelimizin arttığını, Gaziantep’te MHP’nin birinci parti olması için çalıştığımızı gösteriyor. Bunu her kesimden insanın gözlerinde görebiliyoruz. Bizi görünce vatandaş seviniyor, ilgi alaka gösteriyor. MHP’den başka oy verecek parti yok, diyorlar.

-Gaziantep’te tanınmış bir isimsiniz, yıllar öncesinden partide emeğiniz var. Sizin adaylığınızda Gaziantep’te ve MHP’de büyük bir heyecan yarattı. Tabanda da bunun yansımalarını görüyoruz. Siz MHP’nin Gaziantep’te kaç milletvekili çıkaracağını düşünüyorsunuz?

FEVZİ KOÇOĞLU: Hedefimiz Gaziantep’te 5 ya da 6 milletvekili çıkarmak. İlk baştan bu yana hedefimizi koymuştuk. Tabi seçimden çıkacak sonuç vatandaşın takdiri, seçmenin takdirine rıza göstereceğiz. Eğer manipülasyon, ayak oyunları olmazsa, birtakım şaibeler olmazsa, bunu başaracağız. Başarmamak içinde hiçbir sebep yok. Eğer bu millet inanırsa, güvenirse yani bir partiye 9 milletvekili veriyorsa MHP’ye 5 ya da 6 milletvekili vermemek için ne sebebi olabilir? Hiçbir sebep göremiyorum. MHP’nin adayları, diğer siyasi partilerin adaylarından çok çok iyi, ilkeli ve samimiler. Allaha şükür yıllardır bizler bu meydanlardayız.

Dördüncü sıradan aday gösterildiniz, bu sizde bir kırgınlık yarattı mı?

FEVZİ KOÇOĞLU: 40 yılı aşkın süredir bizim bu meydanlarda geçmişimiz, emeğimiz, hizmetimiz ve samimiyetimiz var. 1969’da Eski adliye binasının” Genç Ülkücüler Teşkilatımız “vardı. Lise birinci sınıf öğrencisiyken Genç Ülkücüler Teşkilatına katıldım. Sene 2015 ve inandığımız davadan, ideallerimizden, fikrimizden, heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik. 45 yıllık süre hep tabanla, teşkilatla, insanlarımızla birlikte olduk. Yapabileceğimiz ölçüde herkese yardımcı olmaya çalıştık. Önemli olan bizim samimiyetle, inançla, ilkelerimiz doğrultusunda çalışmak ve faydalı olmaktır. Kazanırız kaybederiz bu önemli değil. Önemli olan partimizin, teşkilatımızın, ideallerimizin, ülkümüzün kazanmasıdır. Şahıslar gelip geçicidir, hepimiz bugün var yarın yok. 1995 seçimlerinde Büyük Birlik ve Anavatan Partisi ittifakı olmuştu. Mustafa Taşar birinci sıraydı, ben üçüncü sıraydım. Seçim akşamı gece saat 01.30’a kadar adliyede Anavatan Partisi üç milletvekili çıkarıyor ve biz üçüncü milletvekili olarak meclise gidiyoruz. Gece saat 01.30’a kadar orada bulunan herkes beni tebrik ettiler. Ama kısmet değilmiş, gece 03.30’da netice ilan edildi. Kıl payı o dönem milletvekili olmayı kaçırdık. Ama önemli olan inandığın davaya hizmet etmek, ilkeli ve samimi olmak siyasette önemlidir. Mesela seçimlerde milletvekili aday listeleri açıklandı biz dördüncü sıraya koymuşlar. Teşekkürler, sağ olsunlar dedik. Çevredeki insanlar, yerimden dolayı parti için çalışacak mısın gibi sorular sordular. Biz aday olduk, genel merkez böyle uygun görmüş, biz çalışacağız. Şahıslar gelip geçicidir, önemli olan fikrimizin ideallerimizin kazanmasıdır.

-Halka hangi vaatlerle gidiyorsunuz?

FEVZİ KOÇOĞLU: MHP, dürüst ve ilkelidir, farklı yerlerde farklı vaatlerde bulunmaz. Biz neyi söylüyorsak, neyi vaat ediyorsak onu gerçekleştirmek için gerek mecliste, gerekse hükümet olduğumuzda verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için üzerimize düşeni yaparız. Bugün bakıyoruz siyasi parti temsilcilerine bir günde üç farklı şey söylüyor vatandaşın kafası karışıyor. Vatandaş kime, neye inanacağını şaşırmış durumda.

-Bu dönemde vatandaşta bir güven sıkıntısı var. Kararsızlarda onlardan oluşuyor. Sizce kararsız oylar kime gidecek?

FEVZİ KOÇOĞLU: Haklısınız. Gaziantep ve Türkiye’de kararsız seçmen var, bu kararsız seçmenin bir bölümü kararını vermiş ve ‘ben oyumu MHP’ye vereceğim’ diyor. Bir kısmı halen bekliyor, bu bekleyen kararsız seçmeni de meydanlara çıkarak MHP’ye kazandıracağız. Geçen akşam Serinevler’de bir açık hava toplantısı yaptık. Ben yıllardır siyasetin içerisindeyim oradaki hava aynı bir meydan mitingi gidiydi. Bu da gösteriyor ki MHP, Gaziantep’te birinci parti olacak. Vaatlerimize gelince; Asgari ücret 1400 TL yapacağız.100 TL ulaşım yardımı, evi olmayana 250 TL kira yardımı. Bunlar da yeterli değil ama 950 TL’ye göre çok iyi bir rakam ve olması gereken bir rakam. Bütçemizde buna gayet müsait biz güçlü bir ülkeyiz üçüncü dünya ülkesi değiliz. İsrafın önüne geçilse bile zaten gereken kaynak oluşuyor. Maliye bakanı milyon dolarlara çerez parası diyor. Ben emekliyim ve ikinci iş yapıyorum bunun içinde benden kesinti yapılıyor. Ben zaten geçinebilecek olsam neden ikinci işi yapayım.

rop1

Siz neleri israf olarak niteliyorsunuz?

FEVZİ KOÇOĞLU: Hükümet vaatlerinde israfı önleme adına lüks araçları satacağız, eğlence kamplarını kapatacağız, dediler. Sadece meclis lojmanlarını sattılar ki oda zaten bir ihtiyaçtı. Mesela Cumhurbaşkanına, başbakana lüks uçaklara ne gerek vardı? Türkiye’nin uçaklarımı yok? 1000 liralık bardak kullanmak yerine normal bir bardak kullanmak nefislerine çok mu ağır geliyor? Ama maalesef kendilerine yapılan normal halka yapılan israf oluyor.

-Büyükşehir Belediyesi’nin 50.000 konutluk bir projesi var. Seçime iki hafta kala gündeme geld. Hemen arsa tahsis edildi ve temel atma töreni oldu. Seçim arifesinde bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

FEVZİ KOÇOĞLU: Ne yapsalar artık millet inanmıyor ve inanmayacaktır. Kentsel dönüşüm hadiselerini ve acziyetlerini zaten yıllardır yaşıyoruz. Vatandaş bununla yaşadıkları sıkıntıları gelip bizlere anlatıyorlar. 100 metrekarelik üç katlı bir eve sahip olan vatandaşa 100 milyar verilip mağdur ediliyor. Bütün bu yapılan çalışmaların hepsi düzmece ve bu seçimi nasıl geçebiliriz? Çabaları ama ne yaparlarsa yapsınlar büyük bir vurgun yiyecekler ve kan kaybediyorlar. Kendilerini de artık ne sayın Arınç, ne de meclis başkanı kurtarabilir. Yeter ki millete sırtını dönme sen millete sırtını dönersen bu millet seni alaşağı eder. Geçmişte de bunların örnekleri yaşanmıştır.

-Peki vatandaşta da bu tepkileri gözlüyor musunuz?

FEVZİ KOÇOĞLU: Özellikle esnafta tepkileri görüyoruz. Bu yüzdende kendileri de şuan kenar semtlere yükleniyorlar ve bol bol erzak dağıtıyorlar. Onları etki altına almak isteyip kandırmaya çalışıyorlar. Alacakları oy da varoşlardan çıkacaktır ama yine de düşüş kaçınılmaz olacaktır.

-Memurlar, kamu çalışanları için partinizin vaatleri nedir?

FEVZİ KOÇOĞLU: Büyük bir sıkıntı olan taşeron meselesi özellikle bu dönemde ortaya çıkmıştır. Bununda amacı yandaş zengin etmekti. Taşerona vereceğine çalışana vereceksin bu tamamen haksız bir uygulamadır. Bizim iktidarımızda bütün taşeron çalışanlar, kadroya geçirilecektir. Bu zamanda tek maaşla kadrolu çalışanın geçinmesi bile imkansızdır. Çünkü uzun zamandır düzgün bir zam verilmiyor verilen zam da vergiler ve kesintilerle geri alınıyor. Bu meselenin de bir an önce düzeltilmesi lazım. Özal zamanında satılan Telekom la dış borcumuz kapanıyorken şuan ki dış borcumuzun kapanması neredeyse imkansız. Özelleştirme adı altında milli kaynaklarımız çok ucuz fiyatlara satıldı. Yazıktır, günahtır.
-Sizin iktidar döneminiz de İMF’ye bağımlılığımız devam edecek mi?

FEVZİ KOÇOĞLU: İktidar, şu an için İMF’ye borç verecek hale geldik demektedir. Madem öyle refah bir seviyedeyiz; halk neden refah ve müreffeh bir yaşam sürmüyor? Dış borcun 700 milyar dolara yaklaşsın ve sen diyorsun ki biz İMF’ye borç verecek durumdayız. Buna ancak kargalar güler.

– Vatandaş en çok neden şikayet ediyor?

FEVZİ KOÇOĞLU: Öncelikle ekonomik sıkıntı, sonra Suriye meselesi ve huzursuzluk yaratan açılım meselesi bunlar şu an en önemli sıkıntılar. Gittiğimiz bütün mahallelerde esnaf ziyaretlerimizde Suriyelilerin ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Zaten işsiz olan bizim halkımızı bu durum rahatsız ediyor. Hükümetin yanlış politikası iki toplumu karşı karşıya getiriyor. 5.6 milyar dolar şuana kadar Suriyelilere harcanan para. Nerede birleşmiş milletler? nerede diğer ülkeler? Siyasetçilerimizin yaptığı hatalar sonucunda hem bölgede gücümüz ve caydırıcılığımız kalmadı. Hem de ekonomik olarak yük altına girdik. Bir zamanlar Suriye’ye Apo’ yu vermezseniz size saldırırız tehdidinde bulununca bize Apo bir günde teslim edilirken, şuan ne yazık ki bölgede bir itibarımız kalmamıştır. Şuan uçaklarımız düşürülüyor, kırmızı çizgilerimiz de kalmadı. Süleyman Şah türbesi olayı zaten tam bir rezalettir.

-Kürt sorununa nasıl bakıyorsunuz?

FEVZİ KOÇOĞLU: Bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok. Kız alıp vermişiz, kaynaşmışız komşuluk yapıyoruz. Bu bölgede et ve tırnak gibiyiz zaten. Ama maalesef şuan Türkiye’nin geldiği nokta ayrımlaşmaya gelmiş noktada. Seksen öncesi sağ sol vardı. Sonra Alevi -Sünni ayrıştırması. Ardından başörtülü,-baş örtüsüz polemiği. Şimdi de Kürt- Türk kavgası. Sistemin kurucuları Türkiye’de devamlı senaryolar üretmeye çalışıyorlar, milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Birileri de bundan faydalanıyor ama inşallah artık başarılı olamayacaklar. Bu ülke hepimizin.

MHP olası bir koalisyonun içinde yer alır mı?

FEVZİ KOÇOĞLU: Neticeyi görmeden o konuyla ilgili bir şey söylememiz mümkün değil. Genel merkez o günün şartlarına göre ve sonuçlara göre bir değerlendirme yapacaktır. 8 Haziran sabahı ne gösterecek bunu kimse bilemez. Şuan itibariyle bir koalisyon düşünülmüyor.

-Eğitimle ilgili ne gibi çalışmalarınız var?

FEVZİ KOÇOĞLU: Ne yazık ki Gaziantep seksen bir ilde sıralamada sonlarda. Bu Gaziantep için bir utanç. Eğitim seviyesinin bir an önce yükseltilip eğitim kurumları sayılarının bir an önce arttırılması lazım. Halen 60-70 kişilik sınıflar var. Bundan ne başarı beklenebilir ki? Ayrıca bu hükümet döneminde, sadece bana hizmet etsin, yandaşım olsun zihniyetiyle başarısına bakılmadan öğretmenler ve müdürler atandı. Sistem yap-boz tahtasına çevrildi. Sınavlar şaibelerle anılmaya başlandı. Şu sendikalı, bu sendikalı diyerek eğitimciler sınıflandırılarak ahlaksız bir sistem oluşturuldu. Eğitimcinin sendikasına değil başarısına bakılır. Siyasi partisine siyasi görüşüne değil verimliliğine bakılır. İşte sonrada gelinen sonuç başarısızlıktır.

-Sağlıkta çağ atladık deniliyor. Sizce durum nedir?


FEVZİ KOÇOĞLU:
Sağlıkta da çağ atladık deniliyor da sorarım, hangi çağ atlanmış? Özel hastanelerde bir işlem yapılmasa bile en az 50-60 lira ücret veriliyor. Vatandaş soyuluyor. Çünkü denetleme yok, kontrol yok. Tam bir vurgun düzenidir bu.

-Sağlıkta ilaç olayında dışa bağımlı hale geldik. Yerli üretim neredeyse yok. Dışarıdan da dövize endeksli gelen ilaçlar piyasada bulunmuyor. Bunların çoğunluğu da hayati önemi olan ilaçlar. Sosyal sigortalar kurumu bu pahalı ilaçları ödemek istemiyor. Olan vatandaşa oluyor. İlaçta tasarruf, kısıtlama olur mu?

FEVZİ KOÇOĞLU: Bize de gelen şikayetlerin arasında ne yazık ki bu sorunlar da var. Vatandaş, devlet ithal ilacı ödemediği için, durumu olmadığından dolayı ilacını alamamaktan şikayetçi. Buda siyasi iktidarın basiretsizliğidir. Bir uygulama yapılırken halkın görüşü ve fikirleri sorulmuyor yukarda3-5 kişi oturup karar veriyor sonra deneme yanılma yoluyla halka uygulanıyor. Araştırılmadan çıkan yasalar yüzünden halk mağdur ediliyor. Bu mantıkla bir yere varılmaz, başarılı hiç olunmaz. Vatandaşa ne ücret veriyorsun ki ithal ilacın parasını isteyebiliyorsun. Ne olacak vatandasın hali? Ölüme terk edilip gidilsin. Devlet babalık görevini gerçek anlamda üstlenmeli. Gücü olmayana sosyal devletin sahip çıkması gerekir.
Şuan ki iktidardan millet bıktı artık zaten. Gidecek takti de e kalmadı. Halk artık ciddi bir değişim istiyor ve bu da MHP ile olacaktır. Ayrıca halkı koalisyonla da korkutuyorlar dünyada hiç mi yok? koalisyonla yönetilen ülkeler hiç olmazsa birbirlerini denetleme imkanları olur orta yol ve uzlaşmalar daha iyi yapılıyor ama şimdi bir kişinin ağzından çıkan kanun sayılıyor.

-Başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

FEVZİ KOÇOĞLU: Başbakan olmuşsun, yeterli gelmemiş. Cumhurbaşkanı olmuşsun, bu gömlek dar geliyor deyip tatmin olmuyor. Amerikan tipi başkanlığa da olmaz diyor. Fransa tipi başkanlığı hiç beğenmiyor. Neymiş efendim, Türk tipi başkanlıkmış. Yani bana has başkanlık diyor.

-Türk tipi başkanlık nasıl oluyor?

FEVZİ KOÇOĞLU: Bize biçilen başkanlık sistemi tek adamlık sistem. Her şey tek adamdan çıkacak, kararları bitek o verecek kısacası; Tayyip Erdoğan’a has başkanlık sistemidir. Ama buna Türk milleti müsaade etmez. Amaç babadan oğla geçecek bir sistem de oluşturmak. Eyvaah eyvah(!) Ahmet Davutoğlu’ da değerli ve bildiğimiz bir başkan ama onu da heder ettiler. O da nedense tavır koymayı bilemiyor.

-Yıllarca BBP’de yer aldınız isminiz BBP ile özdeşleşmiştİ. Şimdi MHP saflarındasınız bu oylarınızı nasıl etkiler?

FEVZİ KOÇOĞLU: Biz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber siyaset yaptık. Rahmetli olduktan sonra ilk kurultayda kendisini temsil edebilecek bir isim istedik. Rahmetliyi aratmayacak bir isim istedik, güçlü bir kadro olsun diledik. Ama maalesef bazı yanlışlar yapıldı ve bizde Milliyetçi Hareket Partisiyle yolumuza devam kararı aldık. Rahmetlinin şaibeli ölümünün hesabını da soracağız. Mevcut hükümet bunun vebalini taşıyor. Hiçbir suç hesapsız kalmaz. Millet sandığa giderken de bütün bunların hesabının sorulacağını düşünerek gitmeli. MHP’ye halkımız destek çıksın diyoruz.

BİZİMLE YÜRÜ GAZİANTEP!

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler