USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Konusundaki tek fuar olan Life Sciences Ingredients İstanbul Fuar Merkezi’nde

Konusundaki tek fuar olan Life Sciences Ingredients İstanbul Fuar Merkezi’nde
06-11-2017 11:14
Gaziantep

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Life Sciences Ingredients Fuarı, bu yıl 3 farklı konsept fuarı aynı çatı altında topluyor. İlaç, Gıda, Beslenme, Kozmetik ve Ev Bakımı Ürünleri Hammaddeleri ve Bileşenleri Sektörlerinin aranan buluşma noktası haline gelecek olan fuar, bu konseptteki tek fuar olarak yerini daha da sağlamlaştıracak.


3. Uluslararası Kozmetik, Kişisel Bakım, Deterjan ve Ev Bakımı Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı “Cosmetics & Home Care Ingredients 2017”,  2. İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Pharmaist 2017” ve 2. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı “Food & Nutritional Ingredients 2017” Fuarları; sektörlerin kimyasal, hammadde, bileşen ve teknoloji ile ilgili satın alımlarını karşılayacak eşsiz bir platform olma özelliğini taşıyor.

Life Sciences Ingredients 2017 Fuarı, 26’sı 10 farklı ülkeden katılan yabancı katılımcılar olmak üzere 90 doğrudan katılımcıya ve toplamda 335 firma ve firma temsilciliğine ev sahipliği yapacak. Fuara, Ortadoğu, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika’dan 3.000’in üzerinde profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Life Sciences "Yaşam Bilimleri”

Life Sciences "Yaşam Bilimleri”, ana hatlarıyla ilaç, gıda ve kozmetik başlıkları ve insana dair tüm bilimleri kapsayan, dünyada hızla takipçisi artan bir sektör. Dünyada ve Türkiye’de ilaç, gıda ve kozmetik ürünlerine olan talebin her geçen yıl daha da artması, tüketicilerin sağlıklı ve doğal ürünlere yönelmesi ve yasal yükümlülüklerin her geçen yıl daha da yükselen standartlara göre yapılandırılması gibi etkenler bu sektörlerde faaliyet gösteren firmaları hızlı bir rekabet ile yüz yüze bırakmakta. İnovasyon ve Ar-Ge’ye dayanan bu sektör, her geçen gün ortaya çıkan bilimsel bulgu ve yeniliklerle şekillenerek insan hayatına önemli katkılar sağlıyor.

Life Sciences Ingredients dopdolu “Etkinlik Programı” ile kapılarını açmaya hazırlanıyor!

Katılımcı firmaların en son inovatif ürünlerini sergileyecekleri “Innovation Corner”, fuar alanında kurulacak laboratuvar ortamında prototip numuneler üretecekleri “Product Formulation”, parfümörler tarafından yapılacak workshoplar “Koku Atölyesi” ve sektör profesyonellerinin 3 gün boyunca ticari ve bilimsel sunumlar gerçekleştireceği “Workshop” alanında fuar hem katılımcı hem de ziyaretçiler için eşsiz fırsatlar sunacak.

Innovation Corner:

2017 yılında Cosmetics & Home Care Ingredients Fuarı’nın hiç kuşkusuz en önemli etkinlik alanlarından biri, innovatif ürünlerin sergilendiği “Innovation Corner” alanı…
Kozmetik ve ev bakım ürünleri hammaddeleri sektörlerinin Devlerinin sergileyeceği 21 inovatif ürün, üreticilere bir sonraki ürün formülasyonlarında ilham olacak

Koku Atölyesi:

Fuarın en özel bölümlerinden biri olan “Koku Atölyesi” yine fuar süreci boyunca yoğun ilgi görecek. Koku Atölyesi kapsamında düzenlenecek workshoplar’da firmalar maksimum 12 katılımcı ile birlikte birebir koku testleri gerçekleştirecekler.

Product Formulation:

Hammadde üretici ve tedarikçilerinin, ürün gamlarında bulunan hammaddelerin kullanım alanlarını uygulamalı olarak gösterebilecekleri “Product Formulation” alanında katılımcı firmalar 40 formülasyon ile ziyaretçileri ile buluşacak.

Katılım gösteren firmalar fuar alanında kurulacak olan laboratuarda 3 gün boyunca ziyaretçilerine prototip ürünler üreterek, ziyaretçilerin de anında ve yerinde ürünlerini denemelerine fırsatlar sunacaklar.

Lab Testing Zone:

Fuar alanının bir diğer özel bölümü ise Lab & Testing Zone. Laboratuar cihaz, ekipman & teknolojileri, kozmetik analizler ve diğer tüm yaşam bilimleri laboratuar analizleri, kozmetik ürünlerde güvenlik & değerlendirme hizmetleri ve diğer tüm eğitim ve danışmanlık hizmetleri konusunda faaliyet gösteren firmalar katılımcı olarak yer alacaklar.

Ve Misafir Şehir Isparta…

Zengin ve köklü tarihiyle Akdeniz Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden biri olan Isparta, aynı zamanda Dünya'nın en kaliteli güllerinin yetiştiği topraklara sahip olmasıyla ünlüdür.

Cosmetics& Home Care Ingredients Fuarı’nın bu seneki konuk şehri Isparta olacak. Isparta Valiliği himayelerinde, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinatörlüğünde oluşturulan “Isparta Guest City” alanında, parfüm ve kozmetik sanayisinin en önemli ve pahalı hammaddelerinden olan gülyağı üreten firmalar ve kozmetik üreticileri yerlerini alacaklar. 

Türkiye’de Artan İvme

Kozmetik, Kişisel Bakım ve Ev Bakım Ürünleri sektörü büyümesinde dünyada 2013 yılından beri daralma meydana gelirken, Türkiye’de sektör artan bir ivme ile büyüyor. Bu büyüme; özellikle İran ve Orta Doğu pazarlarına ihracat hacmini artırmaya yönelik hedefleri olan Türk Kozmetik ve Ev Bakım Ürünleri firmalarının, yeni iş bağlantıları kurma ve yeni pazarlara açılma konusunda önemli rol oynayan ihtisas fuarlarına olan ilgisini de büyük ölçüde etkiliyor.

En yüksek katma değer sağlayan sektörler arasında yer alan ilaç sanayii, tüm dünyada son yıllarda hızlı bir büyüme sürecinde. Ülkemiz ilaç endüstrisinin önemi de giderek artıyor ve Türkiye ilaç sektörü hem dünyadaki gelişmelere paralel olarak hem de sağlıkta dönüşüm planı çerçevesinde değişiyor.

Gıda sektörü ise tüm ekonomik dalgalanmalardan en az etkilenen sektörlerin başında geliyor. Küresel kriz dönemlerinde tüketiciler tüm harcamalarını kısarken yiyecek-içecek harcamalarının sabit kaldığı veya çok az etkilendiği görülüyor. Beslenme en önemli ve birincil temel ihtiyaçlardan olduğu için hiç bitmeyecek bir döngüye sahip olan gıda sektöründe hiç tükenmeyen bir arz talep söz konusu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler