USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Kötü görüntü ortadan kalkacak

Humanızlı Bölgesinde ki kötü görüntünün yerini toplu konut ve ticari alanlar alacak. Bölgede yer alan...

Kötü görüntü ortadan kalkacak
17-03-2017 12:45
Gaziantep

Humanızlı Bölgesinde ki kötü görüntünün yerini toplu konut ve ticari alanlar alacak. Bölgede yer alan esnaf temsilcileri ise Sinan Mahallesi çevresinde yer alan yeni site alanına taşınacak.

Bölgede bulunan dericileri başka bir bölgede toplamak isteyen Büyükşehir Belediyesi, buranın boşaltılması için başlattığı yıkım çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Bölgenin imarda toplu konut alanı ve yerleşim birimleri olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, buradaki kötü görüntünün ortadan kalkmasıyla bölgenin daha cazibeli bir alan olacağını vurguladı. Kentin birçok bölgesinde bulunan kötü görüntüye kaldırarak yerine daha güzel ve cazibeli mekanlar yaptıklarını belirten Şahin, dericilerin bulunduğu Humanızlı bölgesinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

MODERN BİR ALAN OLACAK

Öte yandan bölgede bulanan dükkanların yıkımına başlandı. Daha önce dükkan sahipleri ile anlaşan Büyükşehir Belediyesi, buraların yıkımını sürdürüyor. Yetkililer; dericilerin yeni bir yere taşınacağını ancak o bölgenin henüz netlik kazanmadığını ifade ettiler. Yetkililer; bölgenin üst kısmında 300 yataklık bölge hastanesinin bulunduğunu, bu açıdan eski Et Balık Kurumu ile dericilerin bulunduğu bölgenin de konut ve ticaret alanı olmasının daha iyi olacağını kaydettiler. Yaklaşık 40 yıldan buyana kötü bir görüntü oluşturan Humanız bölgesindeki deri ve hayvan ahırlarını yeni bir düzenleme ile daha modern hale getirmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, hem konut soruna hem de dericilerin sıkıntılarına yardımcı oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler