USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kültür turları arttı

Kültür turları arttı
30-04-2018 12:27
Gaziantep

Gaziantep Otelciler ve Kasetçiler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Gaziantep’te kültür ve turizm turlarının son dönemde arttığını dile getirdi. Yılmaz açıklamasında, yerli ve yabancı turistlere kent tanıtımının yanı sıra en iyi hizmeti verebilmek adına önemli çalışmaların yapıldığını anlattı.

“OLUMLU VE İYİYE GİDEN BİR TREND YAKALADIK”

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren olumlu ve iyiye giden bir trend yakalandığına dikkat çeken Gaziantep Otelciler ve Kasetçiler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Gaziantep’in bir sanayi kenti olması nedeniyle kurumsal konaklamaların önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, Gaziantep’e sadece iş bağlantıları nedeni ile değil gezmek amacıyla gelenlerin sayısında da önemli artış olduğunu kaydetti. Turizmin gelişmesi için güven ortamı ve istikrarın şart olduğunu belirten Yılmaz, güven ortamı olduğu sürece doluluk oranları açısından son derece olumlu rakamlara ulaşılacağını açıkladı. Güven ortamının bölgede son dönemde oldukça arttığına dikkat çeken Yılmaz, otellerde doluluk oranının üst seviyede olduğuna dikkat çekti.

“GAZİANTEP EN CAZİP KONGRE TURİZMİ AÇISINDA BİR MERKEZ”

Yılmaz, “Kent olarak büyük kongrelere hizmet veriyoruz. Gerek kamu kurumlarından, gerekse sağlık, ilaç ve makine gibi sektörlerden geniş katılımlı toplantı talepleri geliyor. Gaziantep bu açıdan önemli bir potansiyele sahip. Kongre amacıyla Gaziantep’e gelecek olan kişiler, binlerce yıllık bir tarihi ve kültürü tanıyacak, dünyanın en lezzetli yemeklerini tadacak ve bu şehirden çok güzel anılarla ayrılacaktır” dedi. Yılmaz, Gaziantep’in tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle ve gastronomisiyle farklı unsurları barındıran ender şehirlerden birisi olduğunu kaydederek, “Ülkemizin her tarafı güzel ama Gaziantep mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Gaziantep görülmesi gereken ilk destinasyonlardan bir tanesi. Ben uzun yıllar İstanbul’da yaşadım. İstanbul’da sosyalleşme anlamında ne varsa, Gaziantep’te de var. Burası modern bir Avrupa kenti. Kültür, tarih, gastronomi ve gezi anlamında Türkiye’de görülmesi gereken ilk şehirlerinden biri. Ulaşımı çok rahat. Ziyaretçiler, gezginler gelsinler, görsünler ve yaşasınlar. Bir şehri tanımanın en güzel yolu yürüyerek o şehri gezebilmektir. Gaziantep’e gelen turistler yürüyerek kenti tanırken, çok keyifli bir gün geçireceklerdir. Gaziantep’e gelenler ayrıca, dünyaca ünlü lezzetleri yerinde tadarken, başka şehirlerde tattıkları lezzetlerle kıyaslama şansını bulacaklardır” diye konuştu.

TURİZM POTANSİYELİMİZ OLDUKÇA BÜYÜK”

Gaziantep’in ve bölgenin turizm potansiyeline de dikkat çeken Gaziantep Otelciler ve Kasetçiler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Gaziantep’te tarih var, kültür var, gastronomi var, sanayi var. Geniş imkanları olan bir şehir. Balkanların en büyük hayvanat bahçesi bu şehirde. Dünyaca ünlü mozaiklerin bulunduğu Zeugma Müzesi bu şehirde. Zeugma Antik kenti,  Dülük Antik kenti, Karkamış Antik kenti görülmesi gereken yerler. Mufak Müzesi, Oyuncak müzesi, Atatürk Müzesi gibi bir çok müze var. Kültür turu yapmak isteyen ziyaretçiler için muthiş bir derya. Gastronomide de dünya çapında söz sahibiyiz. Unesco tarafından gastronomi alanında Dünaya da 9. Kent olarak yaratıcı şehirler ağına alınmış bir şehir. Tarihi çarşılarımız herkesin ilgisini çekecek  ve şehrin tarihi dokusunu ziyaretçilere yaşatacak bir yapıya sahip. Bu kadar zenginliği bir arada barındıran çok az şehir var. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Son yıllarda kentin tanıtımı için yapılan çalışmaların ve kampanyaların önemine de dikkat çeken Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin’in girişimleri ile başlatılan 'Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı' kampanyasının olumlu sonuçları olduğunu belirtti. Yılmaz, kentin tanıtımının sadece belediyelere ya da turizmcilere bırakılmasının doğru olmayacağını da belirterek, şöyle konuştu:

"Kentin turizm potansiyelinin tanıtımı için biraz daha etkili tanıtım faaliyetleri yapılabilir. Bu sadece belediyelerin, otelcilerin ya da acentelerin başarabileceği bir şey değil. Bu  bir ekip çalışması gerektiriyor. Sadece Gaziantep değil bölgemiz de çok büyük potansiyele sahip. Tanıtıma daha fazla ağırlık vermeliyiz. Özellikle acentelerle daha fazla irtibat halinde olabiliriz. Diğer bir önemli bir nokta ise, herhangi bir vesile ile Gaziantep’e gelen insanların aldığı hizmetten memnun kalmaları. Memnun olması Halide gelen misafir sizin şehrinizi sizden daha iyi tanıtır. Bunun için de memnun ayrılması çok önemli. Kaldığı otelde aldığı hizmetten tutun da, alışveriş yaptığı esnafın ilgisine kadar memnun her şeyden memnun kalırsa sizin reklamınızı tanıtımınızı yapacaklardır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler