USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

‘KUTLU YÜRÜYÜŞ’ SÜRECEK

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne bin 282 delege katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kongreye mesaj gönderdi.

‘KUTLU YÜRÜYÜŞ’ SÜRECEK
22-05-2016 11:33
Gaziantep

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne bin 282 delege katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kongreye mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında, "Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı ile siyasi kadro arasındaki iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum" dedi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ile 24. Dönem Milletvekili Derya Bakbak’ın MKYK’ya seçildiği kurultayda Binali Yıldırım genel başkan seçildi.

GÜL YENİDEN MKYK’DA

Ak Parti olağanüstü kurultayı sonrasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlık koltuğunu Binali Yıldırım’a bıraktı. Yeni MKYK’da Gaziantep’ten Abdülhamit Gül yer aldı. Yani kabine merakla beklenirken, Mehmet Şimşek’in, Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürme ihtimali üzerinde duruluyor. Kurultayda, Fatma Şahin divan katibeliğine seçildi. Ak Parti’de Ahmet Davutoğlu dönemi resmen sona ererken, Binali Yıldırım dönemi de başladı. Ankara Arena’daki olağanüstü kurultayda, yeni Genel Başkan’ın yanı sıra MKYK seçimi de yapıldı. MKYK’da önemli değişiklik yapılırken, Gaziantep’ten Abdülhamit Gül yine MKYK’da yer aldı. Bir önceki MKYK’da yedek listede alan Ak Parti Gaziantep eski Milletvekili Derya Bakbak, yeni dönemde de yine yedek listede yer aldı. Derya Bakbak, MKYK yedek listesinde 1. sırada yer aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI AYAKTA DİNLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında, "Sayın Divan, AK Parti’nin Sayın Genel başkanı, yurt içinden ve yurtdışından kongreye katılan kıymetli misafirler, siyasi hayatım boyunca birlikte yol yürüdüğüm, mücadele ettiğim, başarılara birlikte imza attığım kıymetli kardeşlerim, sevgili gençler, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle, hasretle selamlıyorum. Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama sizlerle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi, hiçbir zaman da kesilmeyecek. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı ile siyasi kadro arasındaki iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum. Yakın siyasi tarihimizin, demokratik olgunluklarından biri olarak değerlendirildiği AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin başarılı geçmesini diliyorum. AK Parti kadrolarının teveccühü ile seçilecek yeni genel başkanı ve sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

“TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRECEK”

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, terörün öncelikli sorun olmaya devam edeceğini belirterek, "Biz aydınlık yarınlar dedikçe onlar karanlıktan medet umuyor. Birileri milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Mesele, memleket meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek" dedi. AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, tüm partililere seslenerek, "Sözlerimin hemen başında şahsımın da kurucuları arasında bulunduğu AK Partimizin kurucu genel başkanı aydınlık Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik, gururla ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, gönül arkadayım dedik, bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız söz veriyoruz, sevdam sevdanız, davam davanız, yolum yolunuzdur. Bu bayrağı devralarak partimizi bugünlere başarıyla getiren Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. İlk Başbakanımız 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış, hakkın rahmetine kavuşmuş tüm kardeşlerimizi de minnetle şükranla anıyorum. Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan ülküsü için hayatlarını ifeda eden bata Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimizi anıyorum. Terör olaylarında yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum, görev yapan güvenlik güçlerimize Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum" açıklamasında bulundu.

Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Değerli yol arkadaşlarım, bu davaya gönül veren değerli parti mensupları, barak değişimi sadece ve sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralamak için bir araçtır. Liderimizden, teşkilatlarımızdan, bütün kardeşlerim uyum içinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah, yar ve yardımcımız olsun. Bu partinin sadece yöneticisi milletvekili, teşkilat mensubu değil, oy veren seçmeni bile çok büyük fedakarlık göstermektedir. çünkü bize gönül verenler yeri geldi vesayet güçleri karşısında aslanlar gibi durup, yeri geldi ülkemizi ekonomik kıskaca almak isteyenlerin oyununu bozdu. AK Parti, demokraside söz milletindir' diyen Adnan Menderes'ten, merhum Necmettin Erbakan'dan, Turgut Özal'dan günümüze kadar uzanan süreçte demokrasiyi taçlandıran bir partidir. AK Partili olmak, Malazgirt’i anlamak, Sögüt'ü anlamaktır. Örf adet, gelenek görenek bilmektir. Vatanıyla, bayrağıyla gurur duymaktır. Şeyh Edebali)nin devlet terbiyesini özümsemektir. Geçmişini bil ki geleceğe sağlam basasın, nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın. AK Partili olmak Mehmet Akif'ten Çanakkale'yi hatırlamaktır. Üstat Necip Fazıl'ın Sakarya’sını yaşamaktır, bayrağımızı Arif Nihat Asya'nın methiyesiyle hissetmektir.”

“ASLA AMA ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Terör olaylarına değinen Yıldırım, "Terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz aydınlık yarınlar dedikçe onlar karanlıktan medet umuyor. Birileri milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Mesele, memleket meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz, bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber olarak, kardeş olarak yaşadık, bundan böyle de kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bir, iri, diri, beraber, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bize operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar, buradan milletime ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanan kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillerimize yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Şimdi şer çetesi bira raya geldi, DEAŞ, PYD, Paralel Terör Örgütü'yle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimize ayar vermeye çalışan hainleri hepiniz gördü, bu hainlerin tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Parti'nin ışığını tercih eden millet karanlığa bir kez daha dur dedi. Paralel yapılanmalara, asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye'de tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir" şeklinde konuştu.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bundan böyle göreve geldiğimde, Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sayın Abdullah Gül, Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bıraktığı yerden hizmet etmeye, halkımızın hayatını kolaylaştırmaya ve yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceğim. Biz, sizinle gurur duyuyoruz." Konuşması sırasında sesi ara ara kısılan Yıldırım, bunun üzerine, "Sesime inat sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları kimse engelleyemez. Köprüler, hızlı trenler tamam ama bir eksiğimiz var, yeni bir anayasaya ihtiyacı var Türkiye'nin. Yeni anayasayı, Başkanlık Sistemi'nin getirmeye hazır mısınız. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye'de artık her şey eskisi gibi olmayacak. Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşın oyunu almanın siyasi sorumluluğunu taşıyor" açıklamasında bulundu. Milletten aldıkları güçle hizmetlerine devam edeceklerine dikkat çeken Yıldırım, "Türkiye, çok önemli bir teminattır. Mazlum, kimsesiz ülkelerin milletlerin kimsesidir. Bölgeye ayar vermeye çalışanlar hesabını yanlış yapmasın, Türkiye güçlü oldukça yerlilikte millilikte yüzde 80'lere ulaştığında kimse aşık atamaz" dedi. Türkiye'nin bütün komşularına kucağını açtığını anlatan Yıldırım, Türkiye'deki mülteci sayısının 3 milyon olduğunu hatırlattı. Avrupa Birliği konusunda değerlendirmede bulunan Yıldırım, "Artık Türkiye konusunda ne düşündüklerini bilme zamanı gelmiştir. Türkiye, insan hakları konusunda mesafe almak, insan hak ve özgürlüklerini geliştirme konusunda gereken her türlü düzenleme ve uygulamayı kararlılıkla bugüne kadar yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek" diye konuştu.

"LİDERİMİZDEN ÖĞRENDİĞİMİZ, DİKLENMEMEK AMA DİK DURMAYI BİLMEKTİR"

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, "Liderimizden öğrendiğimiz diklenmemek ama dik durmayı bilmektir. Biz millet dergahına hizmet etmeye devam edeceğiz. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, söylediğimiz tüm şarkılarda, bize herşey seni hatırlatıyor" dedi.

YILDIRIM'IN, GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN BİN 282 DELEGENİN TAMAMI YAZILI İMZA VERDİ

Davutoğlu, kürsüden partilileri selamlayarak ayrıldı. Davutoğlu ile Binali Yıldırım, Davutoğlu'nun kürsü konuşması sonrası tokalaştı. Hacı Gürhan isimli bir partili, 'Ben Anadolu'yum' isimli şiirini okuyarak, 'barış' mesajı verdi. Binali Yıldırım'ın genel başkan adaylığı için bin 282 delegenin tamamı yazılı imza verdi.

“PARTİLİLERİNDEN HELALLİK İSTEDİ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bundan sonra da davasına hizmet etmeye devam edeceğini söyleyerek, partililerden helallik istedi. AK Parti Genel Başkanı olarak yaptığı son konuşmada, yeni bir kongrenin kendisinin arzusu olmadığını belirten Ahmet Davutoğlu, bu durumun partililerin ve milletin vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın farkında olduğunu belirterek "Meselemiz, derdimiz, davamız bütün şahsi hallerimizin üzerindedir" dedi. Davutoğlu konuşmasının sonunda partililerden helallik istedi.

Partinin bugüne kadar riayet ettiği, hassasiyetle koruması gerektiği 6 ana ilkeden bahseden Ahmet Davutoğlu, "AK Parti'nin en temel ilkesi ve birinci önceliği insan onurunu korumaktır. Birbirimizin onurunu namus borcu bilmeliyiz. Birbirimizin onur ve hukukunu koruyamazsak milletimizin onur ve hukukunu da koruyamayız. Bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarımızın onuru en kutsal emanettir. İkinci ilkemiz, millet vicdanı ile uyumdur. AK Parti hareketi milletin vicdanı ile bütünleşen yegane partidir. Millet vicdanında yer bulmayan hiçbir hareketin yaşama şansı yoktur. inanıyorum ki sizler fedakar kadrolarımız hiçbir zaman vicdan terazisinde hak ve hakkaniyetten şaşmayacaksınız. Üçüncü, AK Parti hareketi milletimizin ortak aklının ürünüdür. AK Parti dönemsel bir rüzgarın, belli bir zümrenin partisi olarak değil, tarihi kader birliği içinde olan büyük milletimizin ortak aklının ürünüdür. Esas olan millet vicdanı ile ortak aklın birleşmesi ve bir devlet ahlakına bir devlet siyasetine dönüşmesidir. Kadim siyaset felsefemizin temel kavramı olan adalet dördüncü temel ilkemizdir. İnanıyorum ki, çalışmalarını başlattığımız yeni anayasa yapımı önümüzdeki dönemde tamamlanacak ve milletimizin talebini karşılayacak olan özgürlükçü ve demokratik bir anayasaya kavuşacaktır. Beşinci ilkemiz, AK Parti demokrasiyi derinleştiren ve geliştiren bir partidir. AK Parti siyaset kurumuna yapılan müdahalelere ve her türlü siyaset mühendisliğine karşı milli iradenin yegane temsilcisidir. Demokrasimizin ve hukuk devletimizin çıtasını en yükseğe çıkartmalıyız. Son ilkemiz, gönül coğrafyamız başta olmak üzere bütün insanlığa merhametle yaklaşmaktır. Türkiye gönül coğrafyamızın aklıdır, kalbidir, vicdanıdır. Türkiye daime mazlum milletlere kol kanat germek durumundadır. Türkiye'ye özlemle, hasretle, sevgi ve muhabbetle bakan yüzbinlerce kardeşimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bütün gönül coğrafyamıza sesleniyorum, merak etmeyiniz, endişeye kapılmayınız, Türkiye'nin şefkati ve merhameti her zaman sizin yanınızda olacaktır" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler