USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

MADDE BAĞIMLILIĞINDAN AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE!

POLİS GÜCÜ’NÜN MÜTHİŞ BAŞARI ÖYKÜSÜ FİLME KONU OLDU!

MADDE BAĞIMLILIĞINDAN AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE!
27-04-2018 11:19
Gaziantep

Öykümüz 2003 yılında Gaziantep İl Emniyet Müdürünün farkındalığı ile başladı. Şehirdeki madde bağımlısı gençler içinde bulundukları izbelikten alındı ve Avrupa Şampiyonalarına kadar uzanan o zorlu başarılı mücadeleye uzanıldı…

2003 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü olarak Gaziantep’e ataması yapılan Dr. Ali Yılmaz, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ı örnek alarak, şehirde bir ilke imza attı.

Yılmaz, ataması yapıldıktan sonra şehirdeki madde bağımlıları dikkatini çekti ve kendini ilk iş olarak onları topluma kazandırmaya adadı. İşte o gençlerin madde bağımlılığından Avrupa Şampiyonasına kadar uzanan öyküsü de böylelikle başlamış oldu.

Mesleki olarak Mali, Narkotik ve Organize Suçlar Uzmanı olan ve bu hususta doktora da yapan Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, bu gençlerin psikolojisini de çok iyi biliyordu. Onların hiç birinin birbirine üstünlük sağlayamayacağı ve ancak takım halinde oynandığında hep birlikte başarıya ulaşabilecekleri bir spor dalı olması şarttı.

Basketbol, voleybol, futbol gibi sporlar zaten biliniyordu ve bu gençlerin o dallarda başarıya ulaşma şansları oldukça azdı. Dr. Yılmaz bu noktadan yola çıkarak kuracağı takımı kafasında oluşturdu ve şehirdeki madde bağımlılarını bir araya getirmeyi başardı. Geriye tek bir şey kalmıştı o da bu gençleri ikna etmek ve sporcu olarak topluma kazandırabilmek. Başarı, eğer onlar da isterse zaten kendiliğinden gelecekti.

Ve start verildi!

Polis Gücü Çim Hokey Takımı Kuruluyor!

Şehirdeki madde bağımlısı gençlerimiz bir araya getirildi. Onlarla görüşmeler yapıldı. Bir çoğunun ailesi de projeye dahil edildi ve Nizip İlçesinde gerekli zemin ve saha temin edilerek çalışmalar başladı. Çalışılan stadyumun bulunduğu muhitte gençlerin kalabileceği evler sağlandı. Onlardaki istek Dr. Yılmaz’ı daha da coşturdu

Kolay değildi, kimileri kaçıyordu

Her işte olduğu gibi bu işin de zorlukları vardı ve gençlerin arasında su koyanlar oluyordu. İçlerinden bazıları kendisini uyuşturucuya teslim etmeyi seçti ve kaçtı. Kalanlarla yola devam edildi. Birkaç tanesi kaçtı diye moralleri bozup diğerlerini yeniden eski izbeliğine yollamak ve onları kaderine terk etmek olmazdı. Moral bozulmadı aksine gençler daha da hırslandı ve kendilerini sadece topluma değil, kaçan arkadaşlarına da ispat edebilmek coşkusu uyandı içlerinde. Bu coşku Dr. Ali Yılmaz’ı fazlasıyla memnun etti ve daha büyük bir mutluluk ve sevinçle sarıldı onlara. Artık madde bağımlısı bu gençleri birer yıldız olarak görmek istiyordu

Gençler birbirine daha da sarıldı

Güzel şeyler peş peşe oluşmaya başlamıştı. Gençler arkadaşlarının aralarından ayrılmasına evvela üzülmelerine rağmen sonradan bu üzüntü onlarda hırsa dönüşmüştü. Üzerine hocaları Dr. Ali Yılmaz’ın kendilerine olan sevgisi ve onların başarılarını görebilme arzusu eklenince iyice sarıldılar birbirlerine. Söz verdiler. Başarılı olacaklar ve Dr. Ali Yılmaz’ı mutlu edecekler! Onları bu kadar sevip değer veren bir insanın yüzünü kara çıkaramazlardı.

Çalışmalar hızlanıyor

Artık geriye tek bir şey kalmıştı, daha fazla çalışmak. Ve de öyle oldu. Antrenmanlar hızlandı, çalışma saatleri arttırıldı. Hazırlık maçları sıklaştı.

Galibiyetler gelmeye başlıyor

Disiplin, istek, başarma arzusu, kendini yeniden var edebilme uğraşı ve topluma ıspat…

Bunların hepsi bir araya gelince başarı kaçınılmaz oldu.

Neden Polis Gücü?

Dr. Ali Yılmaz, polisin toplum yaşamında olan etkisinin farkındaydı. Ve polis gücü denince akla sadece polisin insanlar üzerindeki yaptırım gücünün ya da fiziki gücünün gelmesini istemiyordu. Parçalanmış hayatlar üzerinde yaratacağı olumlu etkiyi de göstermek istiyordu ve Polis Gücünün, Yaşam Gücü olarak anılmasını istiyordu. İşte bu nedenle takımın adını da Polis Gücü koymuştu.

Avrupa üçüncülüğü geliyor

Yurt içinde 4 yıl gibi kısa bir sürede kurulup profesyonel lige terfi ettikten sonra Türkiye Şampiyonluğu gelmişti şimdi sırada Avrupa vardı.

O gün geldi çattı

Yıl 2008 ve Avrupa şampiyonası başladı. Peş peşe galibiyetler geliyordu. Polis Gücünün müthiş performansı Avrupa’yı da sallıyordu. Slovenya’da yapılan ve Gaziantep Polis Gücü Çim Hokeyi Takımı’nın yanı sıra, Slovenya, Norveç, İsveç, Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan, Sırbistan ve Litvanya şampiyonlarının katıldığı, toplam 8 takımın yarıştığı Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük geldi…

Ve Polis Gücü Euro Hockey Şampiyon Kulüpler Şampiyonası Üçüncüsü…

Takım üçüncü olunca mükafatlar da ardı ardına geliyor. Gençlere spor yüksek okullarına sınavsız girme hakkı ve 350 ile 500 arasında cumhuriyet altını. Sonrasında ise başta şimdiki Cumhurbaşkanımız olan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Belediye Başkanlarımız takımı ve tüm oyuncularını tek tek ödüllendiriyor

Başarının mimarları

Bu başarının mimarlarının başında üstün çaba ve gayretleriyle Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz geliyor tabi ki. Ama Onlara yürekten inanan ve neredeyse günde 24 saatini ayıran iki isim daha var. Bunlardan biri Takımın Başkanı Sadık Karakan. Başından beri maddi ve manevi desteği ile onların yanında oldu.

Diğeri ise takımın antrenörü Yusuf Kasım.

Başarıya doymuyorlar

Polis Gücü başarıya doymuyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonu olan takım bu yıl da Prag’da düzenlenen şampiyonada kupayı kimseye bırakmadı ve Avrupa Şampiyonu olarak kente dönerek bizlere şampiyonluk gururunu yaşattı.

Osmanlı Film Yapımın Gaziantep’e Hizmeti

Bu başarı öyküsünün her platformda duyurulması gerektiğine inanan Osmanlı Film Yapım şehrimize gelip, bu başarıyı beyaz perdeye aktarmak için incelemelerine ve çalışmalarına başladı.

Şirket Ceosu Ömer Hafızoğlu ve Genel Koordinatörü Serkan Albayrak ile birlikte usta Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Nazım Göçmen önceki gün gazetemizi ziyaret ederek bu başarı öyküsünün uzun metrajlı filme aktarılmasına dair projelerini anlattı.

Yönetmenliğini Hakan KURŞUN’un yapacağı filmin senaristi Sabri SAYDAM.

Gaziantep bu filme sahip çıkacak mı?

Osmanlı Film Yapımcılığın dikkatini çeken ve her platformda duyurulması gerektiğine inanılan bu başarı öyküsünün sinemaya aktarılması için Gaziantep’teki hangi iş adamlarının konuya sahip çıkıp sponsor olacağı merak ediliyor. Bakalım Gaziantepli iş adamlarımız bu konuya el atacak mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler