USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

"Mahalleli tedirgin oluyor"

18-09-2015 19:36
Gaziantep

Akyol Mahallesi, dar sokakları, güzel komşuluk ilişkileri ile mahalle kültürünün en güzel yaşandığı mahallelerimizin başında yer alıyor. Gaziantep’in merkezi noktalarından biri haline gelen Akyol Mahallesi’nde ne yazık ki son dönemlerde yaşanan hırsızlık olayları ve madde bağımlısı gençlerin neden olduğu sorunlar konuşuluyor. Mahalle sakinleri arasında son dönemlerde yaşanan sorunlar nedeniyle tedirginlikler meydana geldiğini belirten Akyol Mahallesi Muhtarı Recep Donç, “Meydana gelen olaylar mahalle sakinlerinin tedirgin olmasına neden oluyor” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Akyol Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Recep Donç’tan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Akyol Mahallesi

Mahallenin adı: Akyol           

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27010

Mahallenin nüfusu: 8 bin            

Mahallenin seçmeni: bin 876

Mahalle ve cadde sayısı: 38 Sokak ,1 Bulvar ve 1 Cadde

Mahallenin muhtarı: Recep Donç

2009 yılından bu yana Akyol Mahallesi muhtarlığı görevinde bulunduğunu belirten Recep Donç, “2009 seçimlerinin ardından 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden muhtarlık görevi için aday oldum. Mahalle sakinleri de hizmetlerimden memnun oldukları için beni tekrar muhtarlığa seçtiler. Mahalle sakinlerimize en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyorum” dedi.

AKYOL, GAZİANTEP’İN ESKİ YERLEŞİM YERLERİ ARASINDA YER ALIYOR

IMG_5156

Akyol Mahallesi’ne ilişkin bilgiler veren Donç, “Mahallemiz Gaziantep’in eski yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Cumhuriyet öncesi dönemde ilk yerleşimlerin yapıldığı biliniyor. Mahallemizin nüfusu 8 bin olup seçmen sayısı bin 876’dır. Akyol’da 38 sokak, Atatürk Bulvarı ve Akyol Caddesi yer alıyor. Mahallemizin komşuları ise; Şahveli, Tepebaşı, Bey, Bahçeli evler, Eyüpoğlu ve Allaben mahallelerinden oluşuyor” dedi.

ALT YAPI SORUNLARIMIZ ÇÖZÜMLENİYOR

IMG_5161

Akyol Mahallesi’nin eski bir mahalle olduğunu dile getiren Donç, “Alt yapı konusunda önemli bir sorun ile karşılaşmıyoruz. Ancak mahallenin eski olmasından dolayı yaşanan bazı sıkıntılar olabiliyor. Gaski ekipleri sorunlara müdahale ederek kısa sürede problemleri çözüme kavuşturuyor. Yakın zamanda Akyol Mahallesi’ndeki alt yapı sorunlarının tamamen ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi.

DAR SOKAKLARA ARAÇ GİRİŞİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR

IMG_5164

Akyol sokaklarının gene olarak asfalt ile kaplı olduğunu belirten Donç, “Sokaklarımızda kilit taşı ve asfalt ile kaplı bulunuyor. Yoğun olarak yollarımız asfalt ile kaplı bulunuyor. Esas sorunumuz mahallemizin eski olmasından dolayı çıkmaz ve dar sokakların mahalle içerisinde yer alması oluyor. Dar sokaklara araçlar girmekte güçlük yaşıyor” şeklinde konuştu.

YETKİLİLERİN, SORUNLARIMIZI ÇÖZMELERİNİ İSTİYORUZ

IMG_5167

Aydınlatma konusunda sorunlar yaşandığını belirten Donç, “Mahallemde 3 sokağın aydınlatma sistemi çalışmıyor. Mahalle sakinleri aydınlatma sisteminin çalışmamasında dolayı tepki gösteriyorlar. Tedaş’ı arayarak sorunu dile getiriyoruz ancak ekipleri gelip herhangi bir çalışma yapmıyorlar. Vatandaşlarda sorunlarını bana bildiriyorlar. 186’yı arıyoruz sorunun kısa sürede halledileceği söyleniyor ama ne gelen ne de giden oluyor. Konuyla ilgili toplantılarda Tedaş’a yetkililerine bu sorunlarımızı dile getirdik. Ama yapılan toplantılara rağmen aynı şekilde sorunlarımız devam ediyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna el atmasını ve sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz” dedi.

MAHALLEDE PARK ALANI YAPILACAK ALAN BULUNMUYOR

IMG_5187

Mahalle sınırları içerisinde park bulunmadığını belirten Donç, “Çocukların oyun oynayabileceği bir park alanı mahallemiz sınırları içerisinde bulunmuyor. Mahalle sakinleri, Kırkayak Parkına giderek burada vakit geçiriyorlar. Mahalle sakinleri park alanı yapılması konusunda ısrar ediyorlar ancak park yapılabilecek bir alan mahalle sınırlarımız içerisinde yer almıyor” şeklinde konuştu.

MAHALLEMİZE YENİ BİR OKUL YAPILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

IMG_5189

Çocuklar için mahalleye yeni bir okul yapılması gerektiğini ifade eden Donç, “Her yıl binlerce çocuğumuz eğitim hayatına başlıyorlar. Gaziantep’te büyük miktarda derslik açıkları bulunuyor. Mahallemizde bulunan Akyol İlkokulu ve 100.Yıl İlkokullu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Mahallemize yeni bir okul yapılırsa çocuklarımızın eğitimleri için önemli bir adım gerçekleştirilmiş olur. Bu nedenle mahallemize yeni bir okul yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN SEFER SAYSININ ARTTIRILMASINI İSTİYORUZ

IMG_5193

Mahalle sakinlerinin eğitim ve kültür düzeylerine ilişkin bilgiler veren Donç, “ailelerin eğitimin önemini kavrayarak çocuklarını eğitime yönlendirmesiyle birlikte mahalle sakinlerinin eğitim ve kültür düzeyi her geçen gün artıyor. Mahallemizde çeşitli kurumlardan emekli olan pek çok vatandaşımız yaşıyorlar. Emekli mahalle sakinlerimiz belediye otobüslerinin sefer sayısının az olmasından dolayı rahatsızlıklarını ile getiriyorlar. Diğer ulaşım araçlarında sorunlar yaşayan yaşlı mahalle sakinleri belediye otobüslerine binmeyi tercih ediyorlar. Ancak araç ve sefer sayısının az olması nedeniyle dakikalarca otobüsün gelmesini bekliyorlar. Mahalle sakinleri belediye otobüslerinin sayısının arttırılmasını istiyorlar” diye konuştu.

AKYOL MAHALLESİ’NDE 185 SURİYELİ AİLE İKAMET EDİYOR

muhtar 2

Akyol Mahallesi’nde ağırlıklı olarak şehir dışından göç ile şehre yerleşen vatandaşların ikamet ettiğini belirten Donç, “Dışarıdan göç ile mahallemize yerleşen vatandaşlar mahalle nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturuyorlar. Gaziantep’in yerlisi olan mahalle sakinleri azınlık olarak mahallede ikamet ediyorlar. Suriye’deki iç savaştan kaçarak gelen ülkemize ve kentimize gelen pek çok Suriyeli Mülteci mahallemizde ikamet ediyor. Belirlediğim rakamlara göre 185 hane Suriyeli aile mahallemde yaşıyorlar. Her bir hanede 10 kişinin yaşadığı düşünülürse hesap ortada” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ ARASINDAKİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİ

DİĞER MAHALLELERE ÖRNEK OLUYOR

IMG_5169

Komşuluk ilişkileri yönünden Akyol Mahallesi’nde güzel ilişkilerin bulunduğuna dikkat çeken Donç, “Mahalle sakinlerimiz birbirlerini yakından tanıyor, esnaflarımız arasında güzel dostluklar görülüyor. Mahalle sakinlerinin güzel komşuluk ilişkileri, Gaziantep’in diğer mahallelerine örnek olacak nitelik taşıyor. İnsanlarımızı birbirlerini çok uzun yıllardır tanıdıkları için komşuluk ilişkileri noktasında Akyol Mahallesi güzel bir örnek” şeklinde konuştu.

ASAYİŞ OLAYLARININ ÖNÜ ALINAMIYOR

IMG_5178

Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren Donç, “Zaman zaman Suriyeli Mültecilerle kavgalar yaşanıyor. Aynı zamanda yaşanan hırsızlık olaylarının artması vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle yaz aylarında artış gösteren hırsızlık olayları önlenemiyor. Mahallede yer alan kimi harabelere madde bağımlısı gençler geliyorlar. Madde bağımlılarının mahalleye gelmesi de ister istemez mahalleliler arasında tedirginliklere yol açıyor. Emniyet birimlerine konuyla ilgili şikayetlerimizi dile getirdik ancak çalışmalara rağmen bu olayların önü alınamıyor” diye konuştu. AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler