USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Mahrukatçılar kur karşısında direniyor

Dövizde yaşanan kur artışına rağmen Gaziantep’te mahrukatçılar yaklaşan kış ayları öncesinde kömür fiyatında artış yapmadı.

Mahrukatçılar kur karşısında direniyor
19-10-2020 06:53
Gaziantep

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, kurda yaşanan artış karşısında esnafın birinci kalite kömürün tonunu bin 250 liradan satmaya devam ettiğini dile getirdi. Keklik, odunun tonunu bin liraya, ikinci kalite kömürün tonunu ise bin 150 liradan satıldığına dikkat çekti.

“ALIM GÜCÜ YOK”

Gaziantepli mahrukatçılar bu yıl kömür fiyatlarında artışa gitmedi. Son dönemde yaşanan kur artışına rağmen kömür ithalatçıları arada ki fiyat farkını hem esnafa hem de vatandaşa yansıtmadı. Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, fiyatların geçtiğimiz yıl ki fiyatlarından bir farklılık göstermediğini anlattı. Keklik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Gaziantep’te kömür fiyatları neredeyse geçtiğimiz yıl ki fiyatlarla aynı. Fakat buna rağmen vatandaşlarımızın şu an için alım gücü yok. Zaten kur farkını fiyatlara yansıtsak vatandaşlarımız daha fazla mağdur olacaklar. Bizler esnaf olarak vatandaşlarımızın alım gücüne göre fiyatlandırma yapmanın daha doğru olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle bu yıl kömür fiyatlarına zam yapmayı şu an için düşünmüyoruz.”

“KÖMÜRE OLAN TALEPTE AZALMA VAR”

Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl fiyatların aynı olmasına rağmen vatandaşın kömüre olan talebinin azaldığını belirten Keklik, “Doğalgazı olmayan evlerimiz mecburen kömür ve ya odun yakmak zorunda kalıyorlar. Bu sene de fiyatlar oldukça yüksek. Geçen sene 1200 liradan sattığımız kömür, bu sene 1250 liradan satılıyor. Hal böyle olunca vatandaşta kömür alamıyor. Oduna daha çok yöneliyor. Geçen yıla oranla arada büyük fark var. Durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için bu çok büyük para. O yüzden herkesin alım gücü yok. Talep azalınca bizlerde olumsuz etkileniyoruz. Fiyatlar zaten dolara bağlı olarak değişim gösteriyor. Bunların yanı sıra yazın alınan kömür ile kışın alınan kömür fiyatı arasında da farklılar var. Mevsiminde alınan kömür her zaman daha pahalıdır. Bu sene kömürün tonunu 1250 liradan satıyoruz. Talep azaldı. Ekonomik güç olmayınca alımda olmuyor malum. Fiyatlar bizi de alıcıyı da kötü etkiledi. Allah yardımcımız olsun ne diyelim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler