USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Maliyetler arttı”

“Maliyetler arttı”
10-11-2016 13:00
Gaziantep

Dolar fiyatında meydana gelen dalgalanmaların deri fiyatlarını olumsuz etkilediğini ifade eden esnaf Fatih Tırfarlıoğlu, maliyetlerin arttığını söyledi.

Gaziantepli esnaf Mehmet Tırfarlıoğlu, dolar fiyatlarında meydana gelen dalgalanmadan olumsuz etkilediklerini söyledi. Deri işleri yaptığını söyleyen Tırfarlıoğlu, “Dolar fiyatlarında meydana gelen artışlar deri fiyatlarında artışa neden oldu. Daha önce kilosu 8 liradan satılan ham derinin fiyatı 9,50 liraya yükseldi. Piyasada dolar bazlı olarak satışa sunulan bir çok ürün ve hammadde bu artıştan olumsuz etkilendi. Çok sayıda esnaf bu artıştan memnun değil ancak toptan fiyata aldığımız ürünlerinin fiyatlarının artması bizlerin maliyetlerini arttırdı. Daha önce 15 liradan sattığımız bir ürün bugün liraya kadar yükseldi. Fiyatların yükselmesi hem vatandaşı hem de işlerimizi etkiliyor. Bu noktada dolar fiyatlarının düşmesini bekliyoruz” dedi.

“İŞLER DURGUN”
Kurban Bayramının ardından işlerin durgunlaştığını ifade eden Tırfarlıoğlu, “Nisan ayında başlayan satışlarımız Kasım ayında sona eriyor. Bu yıl Kurban Bayramının ardından işlerimiz durgunlaşmaya başladı. Vatandaşlar kışlık telaşına düştüler. İşlerin durgunlaşması ve dolardaki fiyat artışı işlerimizi olumsuz etkiledi. İşlerin düzelmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler