USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Manifaturacı esnafı sıkıntılı

Manifaturacı esnafı sıkıntılı
24-12-2017 09:34
Gaziantep

Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mahmut Özsoy, geçmiş yıllardaki iş potansiyelinin bu yıllarda neredeyse yok denecek kadar bittiğini kaydetti.

Gaziantep’te Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası’nın 1961 yılında kurulduğunu açıklayan Başkan Mahmut Özsoy, odaya kayıtlı 500 aktif üye olduğunu açıkladı. Manifaturacılardan herkes alış veriş yaparken konfeksiyon sektörünün manifaturacılığın önünü kestiğini ifade eden Başkan Özsoy, manifaturacılarında eski satışlarını yapamadıklarını söyledi.

“DÜĞÜN SEZONU DİYE BİRŞEY KALMADI”

Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Özsoy, sektördeki esnafların birçoğunun mesleği bıraktığını kaydederek şöyle konuştu: “Manifaturacılıkta eski satış ve kazançlar artık kalmadı ve esnafımızın büyük bir kısmı kepenk kapatmak zorunda kaldı. Düğün sezonu diye bir şey kalmadı, Haziran ve Temmuz aylarında gerçekten büyük bir durgunluk yaşadık. Piyasada bir sezon beklentisi vardı ama beklediğimiz sezon olmadı. Şu anda piyasada arz talep olayı yoktur, arz-talep olmadığı için esnaf satış yapamadı. Demek ki tabanda bir sıkıntı ve kriz var. Talep kalmayınca esnaf kendi giderlerini ancak karşılar hale geldi.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler