USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Medyaya zam müjdesi

Bölge medyası ile Kahramanmaraş’ta bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak...

Medyaya zam müjdesi
15-03-2017 10:11
Gaziantep

Bölge medyası ile Kahramanmaraş’ta bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Basın İlan Kurumu’na tabi olan gazetelerin ilan fiyatlarına yüzde 15 zam hazırlığı yaptıklarını söyledi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun gündeme getirdiği yüzde 15 zam, Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunuluyor.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltıda Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis’te görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Kaynak, toplantıda, yerel medyaya ilan fiyatlarında zam yapılacağı müjdesini verdi.

TGK gündeme taşıdı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun geçtiğimiz günlerde Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda gündeme getirdiği resmi ilan fiyatlarının yüzde 15 oranında zamlanması konusu, Kahramanmaraş’ta yapılan toplantıda da gündeme geldi. Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt ile yönetim kurulu üyeleri Mehmet Demir ve Nihat Düzgün, toplantıya katılıp medyanın sorunları hakkında Başbakan Yardımcısı Kaynak’a bilgi verdiler.

Yüzde 15 zam imzada

Başbakan Yardımcısı Kaynak ile görüşen Arif Kurt, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından gündeme getirilip Basın İlan Kurumu’nun da desteklediği resmi ilan fiyatlarının yüzde 15 zamlanması konusunda, desteğinizi istiyoruz. Yerel medya, 15 Temmuz’da duruşu ile darbenin bertaraf edilmesinde önemli bir rol üstlenmiş ve milli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu yıl yapacağınız yüzde 15 zam, güçlükle ayakta kalan yerel medyaya önemli bir destek olacaktır” dedi.

Bakan’dan söz: Zammı vereceğiz

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bu konuda medyaya müjde verdi. Yüzde 15 zam teklifinin Bakanlar Kurulu’na geldiğini dile getiren Kaynak, “Geçenlerde benimde olduğum ilk toplantıda bu konu gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde yine gündeme gelecek. Bu konuda ben yerel medyanın yanındayım ve yüzde 15 zam oranının imzalanması için görüşümü beyan edeceğim” dedi.

Yoğun katılım

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Basın İlan Genel Müdürü Yakup Karaca ve 150 gazetecinin katıldığı toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı tutumunu da eleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler