USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Mehmet Şeker, “Bu hastalığı partiye bulaştırdılar”

CHP Gaziantep İl Yönetiminde yaşanan istifa krizini gazetemize değerlendiren CHP Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Şeker...

Mehmet Şeker, “Bu hastalığı partiye bulaştırdılar”
03-02-2016 12:42
Gaziantep

CHP Gaziantep İl Yönetiminde yaşanan istifa krizini gazetemize değerlendiren CHP Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Şeker, yanlıştan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Gaziantep eski milletvekili Mehmet Şeker, CHP Gaziantep İl Başkanlığında yaşanan yönetim krizine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullar içerisinde bu tip krizlerin yaşanmaması gerektiğini ifade eden Şeker, “Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu kadar sorun varken, her gün şehit haberleri gelirken, uluslararası sorunlar yoğunlaşmışken, ekonomik ve sosyal sorunlar varken CHP Gaziantep İl Yönetiminin kendi sorunlarını gündeme taşımasını doğru bulmuyorum. Bu halk onların sorunlarını gündeme taşıyıp, çözüm ürettiğimiz takdirde bize oy verecektir. Kendi sorunlarını çözemeyen, kendi sorunlarıyla kamuoyunu meşgul eden bir yapının başarılı olması mümkün değil. Maalesef bu hastalığı partiye bulaştırdılar. Partiye ağabeylik edeceğini söyleyen kişiler makam peşinde koştular. Bu konunun ne ülkemize ne de CHP’ye bir yararı olmaz. Umarım bu yanlıştan vazgeçilir” şeklinde konuştu.

“CHP HALKIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

CHP Gaziantep İl Başkanlığı seçimlerinin 3 ay önce yapıldığını hatırlatan Şeker, “Gaziantepli parti delegasyonu yönetime iki yıllığına bu görevi takdim etti. Bugün gelinen noktada il yönetiminde bulunan 14 yönetici istifa ediyor. Gerekçenin siyasi bir nedeni olması gerekir, şahsi gerekçe ile istifa edilmez. Demokratik teamüller gereği yönetimde beğenmediğiniz bir yapı olur, siyaseten ayrı düştüğünüzü belirterek görevden çekilirsiniz. Sadece şahsi nedenlerle ya da birilerinden aldığınız talimat nedeniyle bu görevden çekiliyorsanız, çok daha kötü bir durum ortaya çıkar. Bu durumda halk size güvenmez, oy vermez. İl yönetimi kendi sorunları ile gündemi meşgul etmemesi, halkın sorunlarına çözüm üretmesi gerekiyor ” diye konuştu.

“PARTİ KAMUOYU BUNU AFFETMEZ”

CHP Gaziantep’te yeniden bir seçime gidileceğini ifade eden Şeker, “Önümüzde il yönetimi seçimlerinin yapılabilmesi için 45 günlük bir süreç var. Bu 45 günlük süreçte Türkiye ve Gaziantep’in sorunlarına çözüm üretmek yerine CHP Gaziantep İl Yönetiminin sorunlarına çözüm üretmeye çalışırsak geldiğimiz nokta doğru bir nokta olmaz. Yapılacak seçim zaman kaybı olacak. Ortada yeni seçilmiş olan yönetim var. Henüz tam anlamıyla çalışmalarına başlayamamış bir yönetimin iyi ya da kötü olduğuyla ilgili bir çıkarımda bulunamayız. Yapılan 14 istifanın doğru olmadığını, tatmin edici bir açıklama yapılmadan istifa edilmesini doğru bulmuyorum. Şahsi ve polemiklerden kaynaklanan bir istifadır. Parti kamuoyu bunu affetmez” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler