USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“Genel merkezin talimatlarına uyacağız”

“Genel merkezin talimatlarına uyacağız”
06-09-2018 07:11
Gaziantep

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik açıklamasında, “Genel merkezimizin bu görüşmeleri neticelendirmesi ve sonrasında verecekleri talimat ile bize gelen emirleri harfiyen uygulamak için arka planda hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Bize gelecek bütün talimatları eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu.

“MİLLİ BEKA EKSENİ ÜZERİNDE HAREKET EDECEĞİZ”

MHP İl Başkanı Çelik, “Genel Başkanımız bu konuda Cumhur İttifakı’nda olduğu gibi milli beka ekseni üzerinden hareket ederek açıklama yaptı. Açıklamasına karşılık AK Parti’nin yetkili kuruluşlarından cevap geldi” dedi. MHP İl Başkanı Muzaffer Çelik, MHP İl Binasında bir basın toplantısı düzenledi. Çelik, sözlerine Oğuzeli’nde meydana gelen trafik kazasında ölen ve yaralanan vatandaşları anarak başladı. Çelik, “Oğuzeli’nde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Karkamış’ta Fırat Nehri’ne serinlemek için giren ve burada hayatını kaybeden Özpolat kardeşlere Allah’tan rahmet, ailelerine taziye dileklerimi iletiyorum. Ülkemizin ve şehrimizin en önemli gündem konusu ekonomik saldırılar sonucunda ortaya çıkan pahalılık. Bu pahalılıkla ilgili en önemli konulardan biri de basın yayın kuruluşlarının maliyetlerindeki artışlar nedeniyle zor durumda olması. Öyle ki bazı basın kuruluşları renkli baskıdan siyah beyaza, bazı kuruluşlar ise gazete sayfa sayılarını azaltarak bu sorunlarla mücadele etmeye çalışıyorlar. Bütün sektörlerde olduğu gibi basın sektörünün de ekonomik saldırılardan yara almadan, ayakta kalabilecek şekilde durmaları için MHP olarak yapabileceğimiz bütün desteği sağlayabileceğimizi belirtmek istiyorum. “

“HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR”

Çelik, “Ekonomik tedbirler alındığı halde stokçuların tarım ürünleri üzerindeki spekülatif hareketleri devam ediyor. Üreticilerimizi, köylümüzün, çiftçimizin helal kazancına tırnaklarını geçirmiş durumdalar. Üreticimizin helal kazançları üzerinden haksız kazanç elde etmeye devam ediyorlar. Çiftçimizin ve üreticimizin bilinçli olmasını, yetkili kurum ve kuruluşlar üzerinden ticaret yapmalarını hatırlatmak istiyorum” dedi.

“GEREKLİ OLAN TEDBİRLER ALINIYOR”

Çelik, “ Bütün mecralarda olduğu gibi yetkili bütün kuruluşların ellerindeki bütün imkanları daha tasarruflu daha dikkatli kullanması gerekiyor. Çünkü harcanan ve bahsi geçen paralar hepimizin cebinden çıkıyor. Daha insaflı, daha ölçülü çalışmalar ve tasarruflar yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizin de diğer kuruluşlarımızın da önümüzdeki günlerde daha derin ekonomik çalışmalar yapacağını düşünüyoruz. Bazı kuruluşlarda makam arabalarının sayılarının azaltılması, daha ekonomik makam arabalarının tercih edilmesi gibi tedbirler alınıyor. Bunun Türkiye genelinde bütün kurumlara yayılmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın da şahsi bütçesini bu ekonomik saldırılara uygun hale getirmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

AK Parti ile MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de sürdürülmesine ilişkin soru üzerine görüşlerini açıklayan Çelik, “Genel Başkanımız bu konuda Cumhur İttifakı’nda olduğu gibi milli beka ekseni üzerinden hareket ederek açıklama yaptı. Açıklamasına karşılık AK Parti’nin yetkili kuruluşlarından cevap geldi. Biz Gaziantep adına teşkilatlarımızı seçimlere hazırlamak üzere üzerimize düşen çalışmalarımızı yürütüyoruz. Genel merkezimizin bu görüşmeleri neticelendirmesi ve sonrasında verecekleri talimat ile bize gelen emirleri harfiyen uygulamak için arka planda hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Bize gelecek bütün talimatları eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu.

EKMEK ZAMMINI DEĞERLENDİRDİ

“Ekmeğe Gaziantep’te uzun süredir zam yapılmıyordu. Fırıncılar günlük yaşantısını devam ettirmek ve işletmesini yürütebilmek adına zammın olumlu olduğunu düşünüyorlar. Dar gelirli vatandaşlarımızın burada daha ekonomik yöntemlere başvurması gerekiyor” şeklinde konuşan Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Bu sorunların çözülmesiyle ilgili politik çalışmaların hızlanması gerektiğini yetkililere iletiyoruz. Üniversite yerleştirmeleri neticesinde Gaziantep’teki üniversitelere yerleşen kardeşlerimiz için daha yaşanabilir daha sosyal bir üniversite ve üniversite çevresinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Kayıtlarda kampüslerin hepsinde stant açarak gelen öğrencilerimizi karşılayan, gönüllülük esaslı çalışan Ülkü Ocaklarımıza teşekkür ediyorum.”

UÇAK SEFER ÜCRETLERİ PAHALILIĞI CİDDİ SORUN

“Uçak fiyatları konusuyla ilgili milletvekillerimizin girişimleri oldu. Gaziantep ticaret ve sanayi erbaplarının yoğun olarak bulunduğu bir şehir” diye konuşan Çelik, “Sürekli şehir ve yurt dışından Gaziantep’e geliş ve gidişler söz konusu. Gaziantep’ten büyükşehirlere olan uçak seferlerinin azlığı ve pahalılığı ciddi sorun oluşturmakta. Konularla ilgili yetkili arkadaşlar çalışmalarına devam ediyor. En az iki tane ticari kuruluş Gaziantep’e ek seferlerle ilgili ciddi anlamda yol kat etti. Bu ek seferlerin en kısa sürede başlamasını ümit ediyoruz. Seferlerin başlamasıyla birlikte sorunların ölçülebilir şekilde azalacağını düşünüyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler