USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“CHP’DE KÖKLÜ DEĞİŞİM HAREKÂTI”

31 Mart yerel seçimleri öncesi ana muhalefet partisinin il yönetimi Gaziantep kamuoyuna önemli mesajlar verdiler

“CHP’DE KÖKLÜ DEĞİŞİM HAREKÂTI”
28-01-2019 07:56
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç ve yönetim kurulu üyeleri basın kuruluşu temsilcileriyle buluştular. Bir süre önce CHP Genel Merkezi tarafından il başkanlığı görevine atanan Meriç, “değişime” vurgu yaparak, “Tek merkez yaşanan değişim yeterli değil, değişim tüm noktalarda gerçekleşmeli” dedi. Meriç’in bu sözleri parti ilçe yönetimlerde bir değişim yaşanabilir olarak algılandı.

“CHP’DE KADIN VE GENÇLERİMİZE KENDİ KOLTUĞUM DAHİL TÜM KOLTUKLAR HAZIR”

Tuğcan Otel’de basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç ile yönetim kurulu üyeleri gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Parti genelinde geleceğe dönük başarıların elde edilebilmesi için bugünden değişim çalışmalarının artırılarak sürdürülmesi gerektiğini anlatan Meriç, “CHP’ye gönül vermiş, partiye inanan, gönülden destek veren ama gizli kalan, çekinen, korku yaşayan bütün gençlere, bütün kadınlara kapılarımız bu saatten sonra sonuna kadar açık. Gençleri ve kadınları gelin üye olun, bir kenarda oturun, diye çağırmıyorum. Gelin, CHP Gaziantep İl Başkanlığı koltuğu dahil her koltuk sizlere açık.  Çünkü bizim değişim yaşamak zorunda olduğumuzu, bizim dışımızda herkes biliyor. Ama Gaziantep CHP İl Başkanı olarak ben de bu değişimin yaşanması gerektiğine inanıyorum. Büyümemiz lazım, büyümenin de tek yolu gençler, kadınlar. Partide bir değişim yaşamak zorunda olduğumuzu ve bu değişimi komple yapmak zorunda olduğumuzu örgütümle paylaşıyorum, paylaşacağım. Gaziantep’in yönetimine talip olma durumumuzda güç birliğini, örgütümle yan yana, safları sıklaştırmak zorunda olduğumuzun farkındayım. Ben asla kendi bireysel beklentilerim olmadan, Genel Başkanımızın teklifi sonucunda Gaziantep İl Başkanlığı görevini kabul ettim. Değişim yaşamak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz, Genel Başkanımızın bizden ricası da buydu. Bir sonraki kongrede hiçbir beklentiye girmeden, inandığım doğrultuda, bildiğim, inandığım ilkeden taviz vermeden bunu yapacağım ve zamanla göreceksiniz” şeklinde konuştu.

“İYİ PARTİ ADAYINI AÇIKLADI MI AÇIKLAMADI MI BİLMİYORUM”

İyi Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayıp açıklamadığı konusunda bir bilgisinin olmadığını ve bu konuda kendisine bir resmi bilginin henüz ulaşmadığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Melih Meriç, “Öncelikli olarak yapmamız gereken Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep yerel yönetimlerde söz sahibi olması için bize yakışan, genç, dinamik, kamuoyunda karşılığı olan arkadaşları bu hafta sonuna kadar basın ile paylaşacağız. 31 Mart seçimlerine hızlı bir şekilde bütün örgütümle Gaziantep’in sorunlarını bilerek, çözümünün yollarının ne olduğunu tek tek anlatarak, doğruları kabul ederek, yapılmış olan yanlışların neden yapıldığını bunların nasıl ortadan kaldırıldığını başkan adaylarımızla birlikte anlatacağız. İYİ Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayının açıklanıp açıklanmadığını ben bilmiyorum. CHP Gaziantep İl Başkanı olarak Millet İttifakının Gaziantep Büyükşehir adayının isminin ne olduğu konusunda bilgim yok. Beni bu saate kadar arayan kimse yok. Eğer bir ittifak kuruluyorsa, ittifakın parçaları bir arada bu konuyu konuşmalıydı. Belki bu serzeniş de olabilir. Ama benim bu dakikaya kadar Gaziantep Büyükşehir adayının kim olduğu konusunda bir bilgilendirmem yok.”

“YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIK 4 YIL ÖNCEDEN BAŞLAMALIYDI”

Partilerinin eksikliklerine değinen Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç, sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Seçimlerin olacağı 1 ay, 2 ay önce değil 4 sene önceden belliydi. Bizim buna yönelik hazırlık yapmamız gerekiyordu. Bunun önceki yönetimle asla alakası yok. Bizim bu saatten sonra iç kavgalarla derdimiz olmayacak ve iç kavgalara müsaade etmeyeceğim. Bütün sorumluluğu üzerime alıyorum, bu saatten sonra olacak her türlü olumsuzluğu kabullenerek bu yola çıktım. Kimseyi suçlamadan önüme bakacağım. Bu saatten sonra CHP’nin Gaziantep’te neyi daha iyi yapabilecekse ilkelerimiz, tüzüğümüz doğrultusunda partimizi çok daha iyi bir noktaya getireceğiz. Hatamız var, eksiğimiz var, geç kaldık ama bizim bir tabanımız var, halkımızın bizden beklentisi var. Bu saatten sonra halkımızın beklentilerine çok daha fazla cevap verebilmek için tüm kadrolarımızla çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bütün eleştirileri kabul ediyorum. Genel merkezlerin vermiş olduğu bir karar var. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayını İYİ Parti çıkaracak. Metropol 3 ilçenin adayını her iki parti bağımsız olarak çıkaracak. Geri kalan 6 ilçenin 3’ü İYİ Parti’de, 3’ünde de biz aday çıkaracağız. Özellikle Gaziantep metropol ilçe belediyeleriyle alakalı genel merkezimizin vermiş olduğu kararın içerisinde şu da var. Yerelde ittifak yapabiliyorsanız yapın, ancak ben CHP Gaziantep İl Başkanı olarak metropol 3 ilçe ile alakalı belediye meclis üyelikleri de dahil hiçbir görüşme yapmayacağım. Genel merkezimizin vermiş olduğu kararın arkasında duracağım. Kendi adaylarımızı ve kendi belediye meclis üyelerimizi çıkaracağız. Ancak İYİ Parti yetkililerinden aday çıkarmayalım diye teklif gelirse saygı duyarım. Biz CHP olarak 3 metropol ilçede kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bize destek verirlerse saygı duyarız. Ama 1 metropol ilçe İYİ Parti’de 1 metropol ilçe CHP’de olacak şekilde gelebilecek her türlü teklife bütün kapılarım kapalı. Eğer büyümek istiyorsak, halkın bize bakış açısını değiştirmek istiyorsak her anlamda, üyeden delegeye kadar, her noktada değişim yaşamak zorundayız.”

İTTİFAKA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLADI

Meriç sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“İttifakın Gaziantep özelinde doğru mu yanlış mı tartışmalarına girmek istemiyorum. Ama benim bireysel fikrim; Gaziantep’te böyle bir ittifakın yapılmaması, yapıldıysa dahi tam zıttının yapılması gerektiği yönünde. Ben bunu genel merkezimle de paylaştım, fakat benden önce bir ittifak yapıldı. ittifakın değişmesi ile alakalı genel başkanımla görüştüm. İmzalanan protokol gereği İYİ Parti Genel Merkezi’nin taviz vermediğini biliyorum. Genel başkanımızın bu yönde çok uğraştığını fakat protokolden dönüş olamayacağını biliyoruz. Gaziantep’in gerçeklerini her iki il teşkilatları da genel merkezlere doğru anlatamadı. Bu ittifak tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir ittifak. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da ittifakın doğru çalıştığını biliyorum. İstanbul’da ve Ankara’da doğru bir hamleydi. Gaziantep yerelinde ise keşke şehrin gerçeklerini genel merkezlerimize daha doğru iletebilseydik. Çok daha farklı bir sonuç olabilirdi. Fakat bu saatten sonra ittifakın gereğini yapmakla sorumluyuz. Kendi tabanımıza nasıl kabullendireceğiz, bunu çalışacağız anlatacağız. İnandığımız doğruları, daha net ifadelerle, halk ile iç içe olarak anlatmak zorundayız. Bundan sonra çok daha farklı olacak. Celal Doğan’ın adaylığını basından öğreniyorum. Gaziantep teşkilatı, metropol ilçelerde ve 3 taşra ilçesinde kendi adayını çıkaracak. Biz çıkardığımız adayların da sonuna kadar arkasında olacağız. CHP’den çıkacak olan bütün adaylara CHP tabanı da destekleyecek. Bizim tabanımız diğer partilerin tabanına benzemez. Büyükşehir adayı noktasında örgütümün tasarrufuna saygı duyarım. Biz ittifakın gereğini yapmak zorundayız. Gaziantep Büyükşehir adayına ilişkin benim şimdiye kadar hiçbir tasarrufum olmamıştır, kim olduğu konusunda resmi olarak bilgim yok.”

CHP’NİN SAĞ GÖRÜŞE YAKLAŞTIĞI İDDİALARINI RET ETTİ

CHP İl Başkanı Meriç sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Yapılması gereken tek şart. Halkın içinde olmak. Halkın sorunlarını bilmek. Halkın dertlerine çözüm bulabilmek. Bundan önce Cumhuriyet halk partisinin çizgisinin ‘sağa’ kaydığı yönünde eleştirilerin geldiğini biliyorum. Ancak, bunu sadece algı politikası olarak görüyorum.  Ancak şu andaki mevcut yapıda hiçbir sanayicinin Cumhuriyet Halk Parti’sini içinde yer almadığını biliyorum. Şimdi ‘sağ’ dediğiniz kesimle ulusal basında dâhil ben neyi anlatmak istediklerini ben bir türlü anlamıyorum. Ancak biz varoşlardan oy alamıyoruz, doğru. Bunun sorumlusu da açık yüreklilikle söyleyeyim, genel yapımız. Bu genel yapımızda halkın içinden bir şekilde koptuk. Ama bu saatten sonra genel merkez de dahil inşallah halkla daha iç içe olacağız. Bundan sonra en varoş bir evin içerisinde toplantı yapmak isterim. Orada yaşayan insanın derdini bizler gibi sizlerin de birebir görmesini isterim. İnsanların ne kadar zor şartlarda gözünüzle ben de dahil görüp daha vicdani bir şekilde bu insanların dertlerini  kamuoyuyla paylaşmak isteriz. CHP’nin sol düşünceden vazgeçme gibi bir tercihi asla olamaz. Atatürk ilke ve inkılaplarından vazgeçme gibi bir düşüncesi asla olamaz. Halkın düşüncelerine çok daha değer verip, bunları özümseyip, değişim dediğimiz noktalardan bir tanesi de budur. Halkla iç içe, beraber yaşamak zorundayız. Ama bu afaki olmamalı. Uzaktan bakarak değil, birebir o insanların içinde kalarak, o insanların dertlerinin neler olduğunu sıkıntılarının neler olduğunu mevcut iktidardan bulamadıklarının neler olduğunu gerçekten iyi araştırarak, iyi görerek, birebir konuşarak, kadınıyla, genciyle çocuğuyla bunların çözüm yollarının neler olduğunu ortaya koyup, bu insanlarla tekrar bir araya gelmek zorundayız. Bunu yapacağız. Bunu da göreceksiniz.”
Meriç, yaklaşan yerel seçimler öncesi bir ön seçimin olmayacağını bildirerek, şunları söyledi: “Zamanımız yok. Bu hafta içerisinde adaylarımız açıklayacağız. Belediye meclis üyesi adayları ile alakalı da ön seçim yapma gibi bir şansımız kalmadı.” Önceki gün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Gaziantep ilçe başkan adayları hakkında ise şu yorumu yaptı;
“AK Parti’nin kendi tercihleridir. Araştırmışlardır en azından öyle tahmin ediyorum. Biz Hayır blokunu oluşturan bütün kitlelerin fikirlerini alırız.  Hiçbir ön yargımız yok. Onların da fikirleri benim için çok değerli. Hayır blokuna oy veren her vatandaşı temsil eden her siyasi partiyle yan yana gelirim. Geleceğim de.”
BÜLENT ÖNER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler