USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

‘MİLLETİMİZİN İRADESİ’

‘MİLLETİMİZİN İRADESİ’
02-11-2015 12:43
Gaziantep

1 Kasım seçimlerinin ardından seçim sonuçlarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan siyasi parti il temsilcileri, seçim sonucunu yorumladılar. Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, alınan seçim sonucunun istikrar adına önemli olduğuna dikkat çekti ve “Milletimizin iradesi hayırlı olsun” dedi.

 

“HALKIMIZIN KARARINA SAYGILIYIZ”

 

1 Kasım seçimlerinin ardından siyasi partilerin Gaziantep İl Başkanları ve milletvekili adayları gazetemize değerlendirmelerde bulundular. Seçim sonuçlarının millete hayırlı olması temennisinde bulunan yöneticiler ve milletvekili adayları, Gaziantep’te alınan sandık sonuçlarına ilişkin düşüncelerini gazetemiz aracılığıyla dile getirdiler. 8 milletvekili çıkartan Ak Parti’de coşku doruğa çıkarken, CHP milletvekili sayısını korudu. Diğer yandan büyük oy kaybeden Halkların Demokratik Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçe teşkilatlarında hüzün hakim.

 

“GEREKLİ DERSLER ÇIKARTILIR”

 

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, ilk günkü aşkla hep birlikte sloganıyla yola çıktıklarını ve başarıya ulaştıklarını söyledi. Özkeçeci, “Millet yanlış yapmaz, kötü düşünceli olanlara yol vermez, etnik kimlik üzerinden siyaset yapanlara asla geçit vermez. Millet vizyonu olmayanlara yol vermez” dedi. Milletin sezgilerinin çok güçlü olduğunu dile getiren Özkeçeci, bu seçim zaferinin arkasında milletin ve AK Parti teşkilatları olduğunu kaydederek, teşkilat üyelerini en yenisinden en eskisine kadar kutladı. Seçimde güvenin, istikrarın, Türk demokrasisinin kazandığını dile getiren Özkeçeci, “Bu seçimin kaybeden siyasi kadroları var ama kaybeden seçmeni yok. Galibi de 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsidir. İnşallah bu seçimde bütün siyasi kadrolar milletin söyleminden gerekli dersleri çıkartır” diye konuştu.

 

‘MİLİ İRADE TECELLİ ETTİ’

 

Milliyetçi Haraket Partisi Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, 1 Kasım seçiminin ardından yaptığı ilk değerlendirmede, “Milli irade tecelli etti” diye konuştu. “Haksız bir seçim rekabetiyle 1 Kasım’a hazırlandık” şeklinde konuşan MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşadoğan, yaşanan oy kaybını yetkili kurulları toplayarak tartışacaklarını anlattı. Taşdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamasında, sonucun kente hayırlı olmasını temenni etti.

 

“BEKLEMEDİĞİMİZ BİR SONUÇ ALDIK”

 

Beklenmeyen bir sonuç aldıklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mustafa Doğan, “İl yönetimi ve örgüt olarak, iyi bir performans gösterdik. İyi bir sonuç bekliyorduk ancak halkımız böyle uygun gördü. Gaziantep’te CHP sadece konumunu korudu, bu bir başar mı değil mi partililerimiz karar verecek. Hayırlısı olsun. Seçim sonucunun kentimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“SANDIĞA SAĞDUYULU İRADE YANSIMADI”

 

Seçim sonucunu değerlendiren HDP Gaziantep İl eş Başkanı Mehmet Karayılan, “1 Kasım seçim sonucunda sandıktan bir irade çıktı ama bu irade sağduyuya dayalı bir irade olmadığını, sindirme ve korkunun yansıması olduğunu görüyoruz. Halkımız, korku ve sindirme politikalarının hakim olduğu bir süreçle seçime girdi. Tüm değerlendirmelere baktığımızda az çok 7 Haziran’daki seçim sonuçlarına benzer bir sonucun ortaya çıkacağını öngörüyordu. Ancak topluma 7 Haziran’da alınan sonuç ile hükümet kurulamadı, tek başına iktidar halkın istikrarı için daha doğrudur. Yine aynı sonuç çıkarsa kaos ve şiddet daha büyüyecek anlayışı topluma ve iş çevrelerine yedirildi. Türkiye genelinde sonuçlara baktığımızda biz seçim kampanyası yapamadık. Son 10 günlük süreçte seçim kampanyası yürütmeye çalıştık, bu korku ve sindirme politikalarının önüne geçemedik. Halkımıza toplu mesajlarımızı iletemedik, mitinglerimizi yapamadık. Ancak küçük toplantılarda halk ile bir araya gelebildik” şeklinde konuştu.

 

“MİLLET İRADESİ TECELLİ ETTİ”

 

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, “Vatandaşın verdiği karara saygı duyuyoruz. Seçim sürecinde 7 Haziran sonrasında vatandaş üzerine bir algı oluşturuldu. 13 yıllık iktidar döneminde yapmadıklarını topluma anlatarak, bir seçim kampanyası yürütüldü. 7 Haziran sonrası bir iktidarın kurulamaması, diğer muhalefet partilerine de sorumluluk yükledi. Koalisyonun kurulması sürecinde sürekli kaçtıkları için sorumlu olarak görüldüler. Saadet Partisi olarak çalışmalarımızı eksiksiz olarak yaptık. Seçim sürecinde iktidar ile bir ittifak görüşmeleri yapıldı. Görüşmeler sonunda bir ittifak algısı oluşturuldu. Bu ittifakın olmadığı yönündeki haberler için ambargo konulduğu için vatandaş bu algı doğrultusunda hareket etti. Biz çalışmalarımızı Milli Görüş, Saadet Partisi çatısı altında devam ettireceğiz. Ülkemize huzur ve barış gelmesini umut ediyoruz. AK Parti seçim öncesinde vaat ettiği seçim vaatlerini bir bir yerine getirmek zorundadır. Milletin iradesi tecelli etmiştir” şeklinde konuştu.

 

“GAZİANTEP’TE MEVCUT OYUMUZU KORUDUK”

 

1 Kasım seçimlerinin olağanüstü koşullarda yapıldığını söyleyen CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, “Eşit koşullarda olmayan, olağanüstü koşullar taşıyan bir seçimden geçirdik. Seçmen iradesini bu şekilde gösterdi. Gaziantep’te alınan seçim sonucunu bir başarı olarak görmemiz mümkün değil. Daha iyi bir sonuç bekliyorduk. 7 Haziran sonrası sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu yapıcı tutum, gerekse ortaya koyduğumuz projeler halk arasında büyük bir teveccüh buldu. Saha çalışmalarımız sırasında bunun yansımalarını görüyorduk. Ancak 1 Kasım seçimlerinde sahada gördüğümüz teveccüh sandığa yansımadı. Gaziantep’te çok az bir oyumuz arttı ama buna başarı diyemeyiz. Gaziantep’te mevcut oyumuzu koruduk” şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİMİZİN TAKDİRİ”

 

Seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulunan CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, “Seçim sonuçları milletimize hayırlı olsun. Milletin takdiri, seçilen milletvekili adaylarına başarılar diliyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler