USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Milli Savunma Bakanı Işık Gaziantep'te

Milli Savunma Bakanı Işık Gaziantep'te
29-09-2016 05:27
Gaziantep

MİLLİ Savurma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'la birlikte Gaziantep'e gelerek Vali Ali Yerlikaya'dan sınır hattındaki son durum hakkında bilgi aldı.

Sabah saatlerinde hava yoluyla Gaziantep'e gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Vali Ali Yerlikaya tarafından karşılandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında valilik binasına gelen Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, burada sınır hattındaki son durum ve kent güvenliği ile ilgili konulanda Vali Yerlikaya'dan bilgi aldı. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, yine yoğun önlemler arasında 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na gitti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gazintep'ten ayrıldı
Bazı temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Fikri Işık, ilk durağı olan Gaziantep Valiliği ziyaretinin ardından Gaziantep 5.Zırhlı Tugay Komutanlığına gelerek buradan helikopterle ayrıldı. Bakan Işık'ın, Suriye sınırındaki bazı noktaları ziyaret ederek burada inceleme yapması bekleniyor.

SINIRDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Fırat Kalkanı harekatının devam ettiği Suriye sınırında incelemelerde bulundu. Sınır hattındaki karakolları dolaşıp, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan bilgi alan Bakan Işık, harekat ile desteklenen ÖSO denetimine geçen Cerablus ile komşu olan Gaziantep'in Karkamış ilçesinde, değerlendirmelerde bulundu.

Fırat Kalkanı harekatı ile Türkiye'ye yönelik oluşabilecek tüm tehditlerin bertaraf edilmesini amaçladıklarını ve bunun önemli öncelik olduğunu vurgulayan Bakan Işık, "Buradaki öncelikli amacımız terör örgütü DAEŞ'in buralardan tamamen temizlenmesi ve DAEŞ'in önce Türkiye'ye yönelik tehdit olmaktan sonra, bölgeye yönelik tehdit olmaktan çıkarılması. Bir başka amacımız Türkiye'de muhacir olarak yaşayan Suriyelilerin güvenle kendi topraklarına geri dönmeleri ve orada insanca yaşam sürdürebilmeleri. Bir diğeri de her ne pahasına olursa olsun PKK- PYD'nin kantonları birleştirmesi hedefinin önüne geçilmesi. Bu hedefler doğrultusunda bizim tüm müttefiklerimizden beklentimiz bu harekatta Özgür Suriye Ordusu ve bize yardımcı olmalarıdır. Gerek hava desteği, gerek istihbarat desteği sağlamaları. Beklentimiz bu desteklerin sağlanması, çünkü ortak hedefimiz DAEŞ'tir. DAEŞ'in bölgeden tamamen temizlenmesi ve bu bölgede PKK PYD'nin alan oluşturmaması için müttefiklerimizin desteğini bekleme hakkımız var" dedi.

HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN MÜSADE ETMEYECEĞİZ

Müttefik ülkelerin hava ve istihbarat desteğini kısmen sağladığını ancak daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını anlatan Işık, ÖSO'nun ilerleyişi ile ABD'nin bu terör örgütü ile mücadelede tek aktörün PYD olduğu düşüncesinin de sonlandığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Muhataplarımızla konuştuğumuz konuların başında Özgür Suriye Ordusu'nun, ılımlı muhalefetin kendi topraklarında ilerlemesine yardımcı olmaları. Bölge insanının kendi toprağına yerleşmesinin, bölgenin DAEŞ ve diğer unsurlardan kurtulması. Bu noktada Amerika bugüne kadar hep 'PYD'den farklı başka aktör yok' diye iddia ediyordu. Ama son harekat gösterdi ki Özgür Suriye Ordusu da gerekli destek verildiğinde kendi topraklarını başarılı şekilde savunuyor, DAEŞ'i temizliyor. ABD'ye her vesilede söylüyoruz, diğer müttefiklerimize de her vesilede söylüyoruz; PYD'nin burada demografik yapıyı değiştirme girişimlerine kesinlikle Türkiye müsaade etmeyecektir. Bu konuda Amerika'nın da dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Biz her ne pahasına olursa olsun burada PKK PYD'nin bir teritoryal alan oluşturmasına müsaade etmeyeceğiz."

SURİYE SINIRI TAMAMEN KAPATILACAK

Bakan Işık, Suriye sınırının 274 kilometrelik bölümünün duvarlarla kapatıldığını, geri kalan kısmın da önümüzdeki yıl ilkbahara kadar tamamlanacağını belirterek, "Şu anda Suriye sınırımızdaki duvar örme çalışmaları devam ediyor. 274 kilometre duvar tamamlandı. Şu anda devam eden çalışmalarımız var. TOKİ aracılığıyla yapılan yeni ihaleler var. Hedefimiz 911 kilometrelik sınırımızın yaklaşık 80 kilometresi dere nehir gibi alanlar, bunun dışında kalan alanların tamamen fiziki güvenlik sistemiyle kapatılarak, kaçakçılık, kaçak geçiş ve terörist sızmasının önüne geçilmesi. Şu anda bu çalışmalar hızla sürüyor ve önümüzdeki yılın ilk baharında Suriye sınırımızın tamamını kapatmış oluruz" diye konuştu.

PKK'YA TARİHİNİN EN BÜYÜK ZAİYATI VERİLDİ

PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlara da değinen ve terör örgütüne ağır darbeler vurulduğunu dile getiren Işık, "Şu anda TSK; jandarma, emniyet ve korucularımız insanüstü gayretle operasyonları sürdürüyorlar. Operasyonlarda kahramanlık görüyoruz. Çünkü büyük fedakarlıkla operasyonlar yapılıyor. Yazın 50 derece sıcakta, kışın eksi 15-20 derecelerde bu harekatı azim ve kararlılıkla sürdürüyorlar. Terör örgütüne 24 Temmuz 2015'te başlatılan operasyonlarla tarihin en büyük zayiatı verdirildi. Bundan sonra da terörizmle ve terör örgütleriyle amansız mücadeleyi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. PKK ve başka terör örgütleri bu topraklardan kazınana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Gösterilen olağanüstü gayret ile mücadelede görev alan başta Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanı olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu mücadeleden başarıyla çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberlik içinde kardeşlikle geleceğe yürümesine devam edeceğiz" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler