USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Moğolistan’da Türkiye rüzgârı

Moğolistan’da Türkiye rüzgârı
28-10-2016 06:47
Gaziantep

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığında Moğolistan’a Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Gurubu yoğun temaslarını sürdürüyor. Moğolistan Büyük Kural Başkanı Z.Enkhbold ile de bir araya gelen TBMM heyeti iki ülke arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve özellikle ticaretin arttırılması yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığında Moğolistan’a giden Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Gurubu Heyeti Moğolistan ziyaretini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Moğolistan Büyük Kural Başkanı Z.Enkhbold’un yanı sıra Moğolistan Savunma Bakanı, Moğolistan Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, TİKA, Ata Derneği, Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği ve Moğolistan Parlamentosu başta olmak üzere birçok resmi heyetle görüşmeler gerçekleştirdiler. Moğolistan Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının arttırılmasının yarı sıra birçok konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının yanı sıra dünya gündemiyle ilgili gelişmelerinde masaya yatırıldığı toplantılarda adeta Moğolistan’da Türkiye rüzgârı esti.     

Moğolistan’da Türkiye rüzgârı

Heyet Başkanı Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı değerlendirmede Moğolistan’a Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Gurubunun bu dönem ilk Moğolistan ziyareti olduğunu belirterek daha önce de aynı heyete başkanlık yaptığını ve geçmişte önemli dostluklar geliştirdiklerini ifade ederek program hakkında bilgi verdi. Erdoğan ziyaret sırasında karşılıklı iki ülke arasında geliştirilecek olan ilişkilerle ilgili görüşmelerin gerçekleştirildiğini, Türkiye ve Moğolistan arasındaki ilişkilerin arttırılması için gerekli çabaların karşılıklı olarak gösterileceğini kaydetti.  Moğolistan Meclis Başkanı Z.Enkhbold’u da ziyaret ettiklerini sözlerine ekleyen Erdoğan Moğolistan parlamentosunun da seçimden yeni çıktığına dikkat çekerek iki ülke arasında ekonomik köprülerin atılması ve geliştirilmesi yönündeki çalışmaların süreceğini ifade etti.

Moğolistan’dan FETÖ için dünyaya mesaj

Moğolistan ziyareti sırasında 15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ Silahlı Terör Örgütünün dünya için oluşturduğu tehlikelerin de anlatıldığını belirten Erdoğan Moğolistan Portmantosunda ve diğer ilgili makamlarda bu konuyu sürekli gündeme taşıdıklarını da sözlerine ekledi.  Ulanbator Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Murat Karagöz’ü makamında ziyaret ederek iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında bilgiler aldıklarını da ifade eden Erdoğan Moğolistan Türkiye Mezunları Derneği’ni de ziyaret ettiklerini belirtti. Yükseköğrenimlerini Türkiye’de çeşitli üniversitelerde yapan Moğolların kurduğu derneği ziyaretleri sırasında çok duygulandıklarını da ifade eden Erdoğan burada da çeşitli konularda karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını sözlerine ekledi. Moğolistan’da birçok konuda üst düzey ziyaretlerin yanı sıra gezi ve incelemelerde bulunan TBMM heyeti ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği konularında masaya yatırıldı. Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Gurubunu Başkanı Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan “Heyetimizle birlikte Türk coğrafyasının önemli ülkelerinden birisi olan Moğolistan’da, yoğun bir diplomatik program gerçekleştirdik. Moğolistan Meclis Başkanı Z.Enkhbold’un yanı sıra Dışişleri ve Savunma Bakanlarıyla ve diğer heyetlerle çeşitli temaslarımız oldu. Geldiğimiz günden bu yana yoğun görüşmelerimiz sürüyor. Gezimizin son gününde Cumhuriyet Bayramı kutlama resepsiyonuna da katılacağız” dedi.    Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Başkanlığında Moğolistan’ın Başkenti Ulanbator’a giden heyette Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin NEBATİ, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Giresun Milletvekili Bülent YENER Bektaşoğlu, MHP Ankara milletvekili Erkan HABERAL bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler