USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

MUCİZE GERÇEK OLDU

Yaşamaz denilen 1 haftalık bebek Sevgi Hastanesi’nde yapılan müdahale ile yaşama döndürüldü

MUCİZE GERÇEK OLDU
27-02-2018 11:22
Gaziantep

Daha anne karnındayken yaşamaz denilen bebek bir ailenin umudu oldu. Kalp hastası olduğu daha anne karnında belli olan bebeğin kürtajla alınması önerildi. Bu öneriye aldırış etmeyen anne bebeğini kalp hastası olarak dünyaya getirdi. Anne Merve Kalkan ile baba Hanifi Kalkan’ın yıllardır süren bebek hasreti son buldu. Doğumdan sonra Özel Sevgi Hastanesi’ne sevk edilen bebek burada başarılı bir ameliyatla hayata döndürüldü.

BAŞARILI BİR OPERASYONLA AİLENİN YÜZÜ GÜLDÜ

Özel Sevgi Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Hüseyin Yıldız’ın ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği başarılı bir ameliyatla yaşama tutunan bebek Kalkan ailesinin yıllardır süren bebek hasretinin sona ermesi nedeniyle yüzünün gülmesine neden oldu. Hastane görevlilerinin başarılı geçen ameliyatın ardından ailenin sevincine ortak olduğu dile getirildi. Anne Merve Kalkan, “Bebeğimizin kalp hastalığının tanısı 24. gebelik haftasında tespit edildi. Kalp hastalığı tespit edildiğinde bize "Bebeğinizin kalp hastalığı çok ciddidir bu bebeklerim yaşaması pek mümkün değildir bu nedenle kürtaj yapmanızı öneriyoruz" denildi.  Bunun üzerine biz bir doktor ile yetinmeyip başka doktorlara da gittik ancak gittiğimiz tüm doktorlar bize aynı şeyi söylediler yani kürtaj yapmayı önerdiler. Fakat biz kabul etmedik ve bebeğimiz dünyaya geldi. Doğduktan bir kaç saat sonra bizi ambulans ile Gaziantep Özel Sevgi Hastanesine sevk ettiler. Ve burada bebeğimiz başarılı bir ameliyatla hayata tutundu” diye konuştu.

“HASTA BİZE GELDİĞİNDEN ANINDA HAREKETE GEÇTİK”

Özel Sevgi Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Hüseyin Yıldız, ameliyatın ardından yaptığı açıklamada aile kadar kendilerinin de oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. Yıldız, “Hasta bize geldiğinde genel durumu iyi değildi, solunum sıkıntısı vardı, oksijen değerleri düşüktü, emmesi yoktu. Bebeğimizin yaptığımız Ekokardiyografik incelemesinde kalbinin sağ tarafının tamamen olmadığını, sadece kalbin sol tarafının olduğunu kalbinin tek taraflı çalıştığını tespit ettik. Ayrıca kalbin sol tarafından çıkması gereken, tüm vücudumuzu temiz kanı taşıyan şah damarının sağ tarafta olduğunu, kalbin sağ tarafından çıkması gereken ve akciğerlerimize kirli kanı götüren damarın da solda olduğunu ve kalbin sağ tarafı (sağ ventrikül)  olmadığı için her iki damarın da kalbin sol tarafından (sol ventrikülden) çıktığını tespit ettik. Hastamızın kalbinin bir tarafı yoktu ve tek taraflı çalıştığı için tüm kirli ve temiz kanın tamamı bir birine karışıyordu” dedi.

“YENİ DOĞAN SERVİSİNDE TEDAVİ ALTINA ALDIK”

Yıldız açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Hastamızı yeni doğan yoğun bakıma aldık, tedaviye başladık. Hastanın genel durumunu düzeltip ameliyat olabilecek duruma getirdikten sonra daha 10 günlük iken başarılı bir operasyon ile ameliyatı yapıldı. Ameliyattan sonra belli bir süre uyutarak solunum cihazına bağla olarak takip ettik. Toparlanma sürecine girdikten sonra yavaş yavaş uyandırarak solunum cihazından ayırdık. Tabi ameliyattan sonra zor ve yoğun bir tedavi süreç geçirdi.  Bebeğimiz bu zorlu süreci başarılı bir şekilde atlattı. Şuan genel durumu gayet iyi sağlığı yerinde annesini emiyor ve çok mutlu görünüyor. Şu anki tüm tedavi süreçlerini tamamlandı ve taburcu ediyoruz. Bundan sonra bebeğimizi düzenli takiplere çağırarak kontrollerini yapacağız ve daha sonraki tedavi aşamalarının planlamasını aile ile beraber yapacağız. Günümüzde gelişen cerrahi tekniklerle kürtaj dahi önerilecek kadar ağır doğuştan kalp hastalıklarına sahip bebekleriniz düzeltici ameliyatlar ve iyi bir yoğun bakım takibi ile hayata tutunmaları mümkündür.  Bu nedenle bebeğimiz Bebek Kalkan'a verdiğimiz bu şansı diğer bebeklerimize de ve hayata tutunmalarına yardımcı olmamız gerekir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler