USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

MUHALAFET DE HAREKETLENDİ!

Yerel seçimlere henüz 6 ay olmasına rağmen siyasi kulislerde hareketlilik başladı

MUHALAFET DE HAREKETLENDİ!
24-09-2018 09:19
Gaziantep

Yerel seçimlere henüz 6 ay var ama siyasi partilerde hareketlilik başladı. Parti genel merkezlerinde ittifak planları masaya yatırılırken Gaziantep’te ise özellikle iktidar partisi saha çalışmalarına hız verdi. Ak Parti Gaziantep il ve ilçe başkanlıkları mahalle ve köy ziyaretlerine hız verirken, muhalefet partilerinde ise belediye başkanlığı adaylıkları noktasında bir hareketlilik yaşanıyor.

YEREL YÖNETİCİLERİN SAHA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Yerel seçimler öncesinde iktidar partisi ile Cumhur İttifakının bileşeni MHP arasında yeni bir ittifak olabilir mi? sorusu siyasi kulislerin öncelikli ilk gündem maddesi gibi duruyor. Ak Parti Genel Merkezinde bu konulara masaya yatırılırken, yerelde ise partili teşkilatlar ile yerel yönetimler seçim hazırlıklarına dünden başladı. İktidar partisinin yerel temsilcileri özellikle mahalle ve köy gezilerine hız verirken sorunları yerinde inceliyor ve çözüm yolları arıyorlar. Diğer yandan ise seçimde özellikle Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı konusunda ise net bir karar bulunmazken, ilçe belediyelerinde de aday noktasında değişimin olup olmayacağı yönünde net bir söylem bulunmuyor.

CHP’DE SUCU PARTİ ÖRGÜTLERİNİ HAREKETLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanı Hayri Sucu, yerel seçimler öncesinde adaylar henüz belirlenmezken partili örgütleri seçimlere yönelik hazırlamaya başladı. CHP İl Başkanı Sucu, belediye meclis üyesi adayları ile belediye başkan adaylarının hangi yöntemle belirleneceği noktasında henüz net bir görüş ortaya koymadı ama partili örgütler aday belirleme yöntemi olarak kayıtlı üyelerle ön seçimde yana tavır sergiliyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun belediye başkan adaylarının belirlenmesi noktasında yerelde ittifak yapabileceklerini dile getirmişti. Bu söylemle birlikte CHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Celal Doğan’ı düşünebileceği siyasi kulislerde dolaşan ciddi bir iddia olarak görülüyor.

MHP’DE “CUMHUR İTTİFAKI” DEVAM EDECEK Mİ?

Milliyetçi Hareket Partisi’nde yerel seçimlerde belediye başkan adayı çıkartılıp çıkartılmayacağı kamuoyunda en çok tartışılan siyasi gündem maddesi olarak karşımıza çıkıyor. MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, bu anlamda yerel seçimlerde Ak Parti ile ittifak sorularına geçtiğimiz günlerde şu cevabı vermişti;

“7 Ağustos tarihinde Yenikapı'da yakaladığımız ve ismine Yenikapi ruhu dediğimiz milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde çözüm arayacağımız, devletimizin bekası için mücadele edeceğimiz bir ruh oluşmuştur. bu ruhun oluştuğu günden bugüne Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu ruha sadık olarak hareket ediyoruz. İlk olarak darbeleri doğuran anayasadaki hükümet sistemimizde bir değişiklik yapmak gerekiyordu, bununla ilgili bir çalışmayı yaptık. ve biliyorsunuz 16 Nisan'da 'evet hayır' referandumuyla halkoyuna sunduğumuz seçim ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik. Bu bir aşamaydı arkasından da Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kurum ve kuruluşlarla oturup yerleşebilmesi için Cumhur İttifakı'nı kurduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurum ve kuruluşlarıyla oturuncaya kadar, yerleşinceye kadar kökleşinceye kadar Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekçisi olacağız. Ruhun devam etmesi noktasında ise hem Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey hem de Cumhurbaşkanının açıklamaları neticesinde, halkımızın da talebi doğrultusunda bu birlikteliğin devam etmesi gerektiğine dair bir kanaat oluşmuştur. Bu nasıl olacak, nasıl şekillenecek, olacak mı, olmayacak mı, buna hem Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yetkili organları hem de Milliyetçi Hareket Partisi'nin yetkili organları karar verecek. Genel başkanlar kendi aralarında kararlarını verecekler. Şekilleri oluşacak veya oluşmayacak. Onu zaman içerisinde göreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak hareket noktamız 7 Ağustos Yenikapı'da yakaladığımız milli birlik ve beraberlik ruhudur”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler