USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

"Muhtarlar ile diyalog kurulmalı"

18-09-2015 18:53
Gaziantep

Gaziantep Tarihi’nin önemli merkezlerinden biri olan Karagöz Mahallesi, Gaziantep’in kurulan ilk mahalleleri arasında yer alıyor. Sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile birlikte yeni bir görünüme kavuşan Karagöz Mahallesi, tarih kokan sokakları ile turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Mahalleye ilişkin sorunları Büyükşehir Belediye ve Şahinbey Belediye başkanlarına iletmekte zorluklar yaşadığını dile getiren Karagöz Mahallesi muhtarı Mehmet Çeteci, “ Bir muhtar olarak mahallemin sorunlarını belediye başkanlarına iletmek istiyorum ancak belediye başkanları ile görüşmek mümkün olmuyor. Belediye başkanlarının mahalle muhtarları ile daha fazla diyalog kurması gerekiyor” diye konuştu.

muhtar

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Karagöz Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mehmet Çeteci’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

karagoz

Mahallenin adı: Karagöz     

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: bin 500      

Mahallenin seçmeni: 417

Mahalle ve cadde sayısı: 13 Sokak, 6 Cadde

Mahallenin muhtarı: Mehmet Çeteci

Karagöz Mahallesi muhtarı Mehmet Çeteci, “ Karagöz Mahallesi, Cumhuriyet Dönemi’nde Gaziantep’in kurulan 12 mahallesinden birisidir. Karagöz Mahallesi geçmişte Sengihoşkadem, Senginakkaş, Sengitavil, Uzuntaş isimleri ile anılmıştır. Mahallede bir dönem Yahudi kimselerin ikamet etmesi ve Sinagog’un mahallemizde bulunmasından dolayı Yahudi Mahallesi olarak anılmıştır. Daha sonra mahallenin eşraflarından Gözükara ailesinin Karagöz Camii’ni yaptırmasının ardından mahalle Karagöz adını almıştır “dedi.

30 MART YEREL SEÇİMLERİNDE KARAGÖZ MAHALLESİ

MUHTARLIĞINA SEÇİLDİM

IMG_0244

Mahalleye ilişkin bilgiler veren Çeteci, “1970 yılından 2012 yılına kadar 1.aza olarak görev yaptım. Mahallemizin 42 yıl muhtarlık görevini yürüten Mahmut Nedim Koç, rahatsızlığı nedeniyle muhtarlık görevinden istifa edince muhtarlık görevini vekaleten yürüttüm. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Karagöz Mahallesi muhtarlığına seçildim” diye konuştu.

KARAGÖZ MAHALLESİ NÜFUSU GİDEREK AZALIYOR

IMG_0230

Karagöz Mahallesi nüfusunun giderek azaldığını belirten Çeteci, “Şuanda bin 500 civarında nüfusum, 417 seçmenim bulunuyor. 120 Suriyeli Mülteci aile mahallemizde ikamet ediyorlar. Aşağı yukarı bin 500 Suriyeli Mülteci yaşıyor. Mahallede 12 sokak ve 1 çıkmaz sokağımız bulunuyor. Bunun yanında Suburcu, Karagöz, Eskisaray, Gümrük, Uzun Çarşı ve Lala Paşa caddeleri yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Düğmeci, Seferpaşa, Yaprak, Çakmak, Tışlaki, Çukur, Şekeroğlu ve Karatarla mahallelerinden oluşuyor” dedi.

ÇİRKİN GÖRÜNTÜDEN ŞİKAYETÇİYİZ

IMG_0227

Mahallenin alt yapı sorunlarının çözümlendiğini belirten Çeteci, “Sokak sağlıklılaştırma çalışmaları kapsamında alt yapı sorunlarımız tek tek çözümlendi. Ancak Karagöz Mahallesi Gaziantep’in tarihi alanlarından biri olduğu için mahalleye gelen turistlerin karşılaştığı çirkin görüntülerden şikayetçiyiz. Özellikle telefon kablolarının yer altına alınmaması nedeniyle mahallede kötü görüntülere neden oluyor. Mahallede sokak sağlıklılaştırma çalışmaları büyük oranda tamamlansa da kötü görüntüler halen varlığını koruyor” şeklinde konuştu.

ESKİ ANTEP EVLERİ VE SOKAKLAR OTOPARK OLARAK KULLANILIYOR

IMG_0242

Mahallede park alanı olmadığını belirten Çeteci, “Park alanı yok ama şikayetçi olduğumuz otoparklar var. Eski Antep evleri ve sokaklar otoparklar tarafından işgal ediliyor. Trafik konusunda yıllardan beri süregelen trafik sorunları bir türlü çözümlenemiyor. Kale altı bölgesinde yer alan 30 metrelik yolu bir türlü açtıramadık. Mahalle muhtarlığı olarak 3 yıldır uğraşmamıza rağmen konuyu çözüme kavuşturamadık. Oysa bu yol trafiğe açılırsa Karagöz trafiği yüzde 40 oranında rahatlayacak. Yolun trafiğe açılması Karagöz Caddesi’ndeki trafik yükünü azaltılması açısından önemli” diye konuştu.

KARAGÖZ, ESKİ CAZİBESİNİ KAYBETTİ

IMG_0217

Mahallede eskiden zengin eşraftan kimselerin yaşadığını belirten Çeteci, “Zengin eşraftan kimseler Karagöz Mahallesi’nde geçmiş dönemlerde ikamet ediyorlardı. Günümüzde ise durum giderek değişti. Esnaf vatandaşlar ve dar gelirli aileler mahalleye yerleştiler. Eşraftan kimseler yeni yerleşim yerlerine giderek yerleşmeyi tercih ettiler. Zamanla Karagöz Mahallesi eski cazibesini kaybetti” şeklinde konuştu.

BELEDİYELERLE İLETİŞİM KURMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ

IMG_0234

Belediyeler ile iletişim kurmakta sorunlar yaşandığını belirten Çeteci, “Şahinbey Belediyesi ile iletişime geçemiyorum. 3 yıl içinde 10 defa Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan randevu istememe rağmen halen görüşemedim. Aynı şekilde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmek istedim ama oradan da henüz bir yanıt alamadım. Bir muhtar olarak mahallemin sorunlarını belediye başkanlarına iletmek ve çözüm üretilmesini istiyorum. Ancak belediye başkanları ile görüşmek mümkün olmuyor. Belediye başkanlarının mahalle muhtarları ile daha fazla diyalog kurması gerekiyor” dedi.

GAZİANTEP’İN YERLİLERİ YENİ YERLEŞİM YERLERİNE TAŞINDILAR

IMG_0243

Karagöz Mahallesi’nde daha çok çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların ikamet ettiğini dile getiren Çeteci, “Dışarıdan şehre göç ile gelen vatandaşlar, zamanla mahalledeki nüfusu arttı. Gaziantep’in yerlisi vatandaşlar, başka mahallelere taşınarak Karagöz Mahallesi’nden ayrıldılar. Bu nedenle eski Antep Kültürü mahallemizde zayıflamıştır. Komşuluk ilişkileri yönünden şikayet edilecek bir durum yok. Mahalle sakinleri kendi hayatlarını geçindirme derdi içinde yaşamaya gayret ediyorlar” diye konuştu.

DAR GELİRLİ AİLELERE DAHA FAZLA YARDIM YAPILMALI

IMG_0235

Dar gelirli ailelere belediyelerden ve diğer kurumlardan yardım gelmediğini vurgulayan Çeteci, “Dar gelirli vatandaşlara sadece kömür yardımları yapılıyor. Onun haricinde mahalle sakinleri için hiçbir yardım yapılmıyor. Belediyelerin ve kurumların dar gelirli ailelere daha fazla yardım yapmasını gerekiyor” dedi.

MADDE BAĞIMLILARI İLE SORUNLAR YAŞANIYOR

IMG_0223

Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren Çeteci, “Eski mahalle olmasından ve merkezi bir yer olmasından dolayı madde bağımlıları mahallemize geliyorlar. Mahalle sakinleri Kamber sokakta bulunan lokal mahalle sakinlerinin yoğun tepkisini çekiyor. Zaman zamanda hırsızlık olayları yaşanıyor” diye konuştu.

MAHALLEYE SAĞLIK OCAĞI VE TAZİYE EVİ YAPILMASI İSTENİYOR

IMG_0210

Mahallede okul, sosyal tesis ve taziye evi bulunmadığını dile getiren Çeteci, “ Vatandaşlar özellikle mahalleye bir taziye evi yapılması konusunda yoğun talepte bulunuyorlar. Kasap sokakta yer alan iki evin yıkımı yapıldı. Buraya Taziye evi yapılması konusunda istekte bulunduk ama bir sonuç alamadık. Mahallede genel olarak yaşlı insanlar ikamet ediyorlar. Karagöz Mahallesi’nde sağlık ocağı bulunmadığı için bu insanlar Türktepe Mahallesi’ndeki sağlık ocağına gidiyorlar. Türktepe Mahallesi yollarında dik yokuşlar bulunduğu için mahalle sakinleri sağlık ocağına ulaşımda sorunlarla karşılaşıyorlar. Gaziantep Kalesi’nin etrafındaki park alanına çocuklar için oyun alanı ve dinlenme alanı yapılmasıyla ilgili isteklerimizi ilgili belediyelere bildirdik” şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ ÇOCUKLARINI ABDULLAH KEPKEP

İLKOKULUNA GÖNDERMEK İSTİYOR

IMG_0212

Eğitim ile ilgili önemli sorun olduğunu vurgulayan Çeteci, “Yeni okul kayıt sistemi nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Çocuklarımızı mahalleye yakın olan Abdullah Kepkep İlkokuluna göndermek istiyoruz ancak okul bir yıl mahallemizden öğrenci kaydı alırken diğer yıl Karagöz Mahallesi’nden çocukları okula kayıt ettiremiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğüne bu konuda şikayetlerimizi dile getirdik. Mahalle sakinleri çocuklarının mahalleye yakın olan Abdullah Kepkep İlkokuluna kayıt ettirmek istiyorlar. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi. AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler