USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

“Muhtarlara saygı gösterilmeli”

“Muhtarlara saygı gösterilmeli”
17-09-2015 10:11
Gaziantep

35 yılı aşkın süredir Karatarla Mahalle muhtarlığı görevinde bulunan mahalle muhtarı Mustafa Öz, muhtarların sadaka değil hizmet bekleyen insanların temsilcisi olduklarını belirterek, “Muhtarlara gereken saygının gösterilmesi gerekli” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Karatarla Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mustafa Öz’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Karatarla

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 600               

Mahallenin seçmeni: 60

Mahalle ve cadde sayısı: 10 Sokak, 3 Cadde

Mahallenin muhtarı: Mustafa Öz

“MUHTARLARIN SIKINTILARI VAR”

Gaziantep’in en eski mahalle muhtarlarından biri olduğunu belirten Karatarla Mahalle Muhtarı Mustafa Öz, “35 yılı aşkın süredir Karatarla Mahallesi muhtarlığı görevini yürütüyorum. Daha önce Türkiye Muhtarlar Federasyonu Gaziantep Şube başkanlığı görevindeydim. Daha sonra görevi Savcılı Mahallesi muhtarı Ökkeş Titiz devraldı. Eski bir muhtar olarak muhtarların büyük sıkıntıları olduğu biliniyor. Muhtarlar başta devlet başkanı olmak üzere tüm devleti temsil eder. Buna rağmen muhtarlar devlet kurumlarında gerekli saygıyı görmüyor. Vilayet ve Belediye yetkililerinin karşısında sadaka bekleyen değil hizmet isteyen insanların temsilcisi olarak bulunuyor. Bu nedenle toplumun çimentosu olarak muhtarlara gereken saygı gösterilmeli” diye konuştu.

KARATARLA MAHALLESİ, GAZİANTEP’İN EN ESKİ MAHALLELERİ ARASINDA YER ALIYOR

Karatarla Mahallesi’nin eski adının Tarlay-ı Cedid olduğunu dile getiren Öz, “Mahallemiz Cumhuriyet öncesi dönemlerden bu yana Gaziantep’in en eski mahallelerinden biri olarak biliniyor. Mahallemizde 300 vatandaş ikamet ediyor. Seçmen sayımızı ise 60’tır. Mahalle genelinde 125 Suriyeli Mülteci aile ikamet ediyor. Bir evde mülteciler 3 aile olarak yerleşiyorlar. Mahallemizde 10 sokak, Gaziler, Mütercim Asım ve Karagöz Caddesi olmak üzere 3 cadde yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Alaybey, İsmetpaşa, Karagöz, Çukur ve Kozluca Mahalleleri yer alıyor. Bunların yanı sıra Gaziantep’in turistik bölgeleri olan Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Zincirli Bedesten gibi tarihi mekanlar mahallemiz sınırları içerisinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

“ALT YAPI KONUSUNDA SIKINTILARIMIZ VAR”

Alt yapı konusunda sıkıntılarını dile getiren Öz, “Kanalizasyon sistemlerimiz mazgallar küçük olduğundan dolayı çabuk doluyorlar. Alt yapının yetersizliği çevrede kötü kokuların ortaya çıkmasına nende oluyor. Konuyla ilgili sorunların çözümlenmesini istiyoruz. Tedaş ile bir çok mahallede sıkıntılı olmasına rağmen Karatarla Mahallesi’nde herhangi bir sorun ile karşılaşmıyoruz. Tedaş müdürüne mahallemize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Mahallemizin sorunlarına ilgi göstererek Karatarla Mahallesi’nin merkeze yaraşır görünüme sahip olmasında etkili oluyorlar” şeklinde konuştu.

“9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL’İN KAYBINDAN DOLAYI BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYORUM”

Türkiye’nin 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile geçmişte güzel ilişkilere sahip olduğunu ifade eden Öz, “9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in kaybından dolayı büyük bir üzüntü yaşıyorum. Kendisi muhtarlarımıza büyük önem veren nitelikli bir siyasetçiydi. Kendisini tanımış olmaktan dolayı büyük bir onu duyuyorum” dedi.

“MUHTARLIK BÜROSU İSTİYORUM”

Karatarla Mahallesi’nin muhtarlık bürosu, taziye evi, park ve sosyal tesis bulunmadığını belirten Öz, “Mahallemizde muhtarlık bürosu için yerimiz bulunuyor. Kanuni hak olarak belediyeden bir muhtarlık bürosu talep ediyorum. Mahallemizde vatandaşların vakit geçirebilecekler bir park alanımız yok. Mahalle sakinleri bunun eksikliğini yaşıyorlar. Bunun yanı sıra sosyal tesis ve taziye evi bulunmaması da büyük eksiklik olarak görülüyor. Mahallede bu tesisleri yapacak alan olmadığından yapılamıyor. Mahallemizde sağlık ocağı bulunmaması nedeniyle vatandaşlar başka mahallelerdeki sağlık ocağına gidiyorlar. Birde mahallemize karakol yapılmasını istiyoruz. Herhangi bir durum olduğunda vatandaşlar Şahinbey Karakolu’na gidiyorlar. Tüm mahallelerin rahatça ulaşabileceği bir alana karakol yapılması uygun olur” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE FAALİYETLERİNDEN MUHTARLARIN HABERDAR EDİLMESİ GEREKİYOR”

Belediyelerin yaptıkları faaliyetlerden mahalle muhtarlarını haberdar etmesi gerektiğini vurgulayan Öz, “Belediyelerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak yapılan çalışmalardan mahalle muhtarlarının haberdar edilmesi gerekiyor. Vatandaş yapılan uygulamayı gelip vatandaşlar bana soruyorlar. Bunun dışında Nuhoğlu Sokağımızda Karatarla Camisine giden bir yolumuz var. Buradaki yolun kullanılmayan kısmı kilit taşı ile kaplanmasına rağmen yolun kullanılan kısmı halen çukurlarla dolu görünüyor. Bu yolun düzenlenmesiyle ilgili Şahinbey Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Başkanın talimat vermesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler