USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

MUTFAKTA YANGIN VAR

MUTFAKTA YANGIN VAR
11-01-2017 12:31
Gaziantep

Ülke genelinde etkili olan soğuk ve kar yağışlı havanın da etkisiyle sebze ve meyve fiyatları Aralık ayına göre Ocak ayında hızla yükseldi. Dolardaki artışa paralel olarak meyve ve sebze fiyatları da cep yakmaya başladı. Dolardaki yükselişle birlikte meyve ve sebzelerde yaşanan fiyat artışı etiketlere çabuk yansıdı. Yüksek fiyat nedeniyle bazı ürünlerin satışı durunca, halk pazarları ve manavlar eski satışları arar hale geldi.

!#**v832&pl=true**#! 

SOĞUK HAVA VE DON SERALARI VURDU

Gaziantep’te soğuk hava koşullarından dolayı meyve ve sebze fiyatları da etkilendi. Gaziantepli pazarcı ve manavlar, fiyatların yüzde yüz arttığını söylerken vatandaşlar ise fiyatların artmasının mutfak bütçelerini yıprattığını ifade ettiler. Yaşanan don olayları da üstüne eklenince meyve ve sebze fiyatları da olumsuz yönde etkilendi. Pazarda meyve ve sebze fiyatlarının yüzde yüz arttığını belirten manav Hasan Arslan, “Ülkemizde yaşanan yoğun kış şartları meyve, sebzeyi vurdu, pazarlarımızı vurdu. Bunun en büyük etkeni yaşanan hava şartları, yaşanan kış ve dondur. Mal sevkiyatı yok denecek kadar az. Bizim seralarda yetişen ürünler de ihtiyacı karşılamamaktadır. Dolayısıyla bu da pazarlarımızı etkilenmektedir. Şimdi fiyatlar yüzde yüz artmış durumdadır. Pazarcımız hale gittiği zaman iyi mal bulamıyor. Malların çoğu donuk geliyor. Tarladan veya seradan toplanan olgunlaşmış mal bile yolda araç üzerinde donmaktadır. Bu da kaliteyi düşürmekte, pazarı etkilemekte ve özellikle fiyatı etkilemektedir” şeklinde konuştu.

FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Manav Hasan Arslan, “Biber 6 TL, Patlıcan 7,5 TL, Salata 6 TL gibi fiyatlar. Seralarda hava soğuk olduğundan mal yetişmiyor. Bizimde elimizden gelen bir şey yok” ifadelerini kullandı. Bir bağ maydanozun bugün 1 liradan satıldığına dikkat çeken Arslan, “Domatesin kilosu 4, taze kabağın kilo fiyatı ise bugün 6 lira. Sevindiren bir nokta şu ki; fiyatı her gün artan sebze karşısında meyve fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanıyor. Portakal ve mandalina gibi turunçgiller kilo fiyatı 1 liranın altında. Artan sebze fiyatları karşısında tüketici yaş sebze yerine yazdan yaptığı konserveleri tüketme yoluna gidiyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler