USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

“ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?”

Gaziantepli Ali Erikçi adlı vatandaş üst üste geçirdiği ameliyatların ardından bir ayağı yapay damar takılmasına rağmen damar tıkanıklığından dolayı dizden aşağı kesildi.

“ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?”
09-03-2017 09:31
Gaziantep

Gaziantepli Ali Erikçi adlı vatandaş üst üste geçirdiği ameliyatların ardından bir ayağı yapay damar takılmasına rağmen damar tıkanıklığından dolayı dizden aşağı kesildi. Çalışamaz durumda olan vatandaşın yakınları malulen emekli olabilmesi için SGK’ya başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından vatandaşın malulen emekli olamayacağına karar verildi. Bu karara Erikçi ailesi tepki gösterdi.

ÖNCE AÇIK KALP AMELİYATI GEÇİRDİ

Ali Erikçi rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ilk olarak açık kalp ameliyatı geçirdi. Ameliyatın arası daha birkaç ay geçmeden daya sonra akciğer ameliyatı oldu. Daha sonra damar tıkanıklığı nedeniyle ayağından ameliyat olarak bacağına yapay damar takılan Ali Erikçi, sağlığına yine bir türlü kavuşamadı. Bunların üzerine bacağında ki yapay damarda tıkanan Ali Erikçi’nin sol ayağı diz altından itibaren kesildi. O günden bu yana çalışamaz durumda olan Erikçi’nin ailesi babalarının malulen emekli olabilmesi için sağlık kuruluna başvurdu. İlgili sağlık kurulu Ali Erikçi’ye yüzde 60 oranında rapor verince, Erikçi ailesi bu karara isyan etti. Babalarının çalışamaz durumda olduğunu anlatan Ali Erikçi’nin oğlu Erdoğan Erikçi, “Babam üst üste geçirdiği riskli ameliyatların ardından bu duruma geldi. Babamın malulen emekli olabilmesi için illa ölmesi mi gerekiyor” şeklinde konuştu.

BİN 800 GÜN SİGORTASI BULUNUYOR

Ali Erikçi’nin çalıştığı dönemde toplamda bin 800 gün sigorta priminin yatırıldığına dikkat çeken Erdoğan Erikçi, bu pirim gün sayısının üzerine babasının emekli olabilmesi için ancak sağlık raporu alınarak iş göremez raporunun onaylanması gerektiğine dikkat çekti. Erikçi açıklamasında, “Babamın malulen emekli olabilmesi için sağlık raporu gerekiyordu. İlgili Sağlık Kurulu’ndan sağlık raporu alabilmek için başvuruda bulunduk. Yapılan incelemenin ardından babamın malulen emekli olamayacağı dile getirildi. Yani benim bu rapor sonucundan anladığım babam bu haliyle çalışabilirmiş. Babam gerçekten kötü bir süreçten geçiyor. Bir ayağı kesik durumda ve kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Bizler çocukları olarak babamızın sağlık sorunlarıyla her zaman ilgileneceğiz ama çalışamayacak bir durumda olan bir insanın sağlık giderleri emekli değilse gerçekten çok yüksek tutacaktır. Bizlerde ailesi olarak babamızın en azından malulen emekli edilmesini ve bundan sonraki yaşamını huzurlu bir şekilde geçirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler