USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

ÖNLEMLER ARTIRILDI

ÖNLEMLER ARTIRILDI
22-06-2017 08:19
Gaziantep

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinde görevli zabıta ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle bayram öncesi ve sonrasına ilişkin olarak tüm önlemleri aldı. Polis ekipleri kent genelinde güven ve huzur ortamının bozulmamasına yönelik tüm tedbirleri alırken, zabıta ekipleri ise gıda satışı konusunda tedbirlerini artırdı. Alınan tedbirler bayram sonuna kadar titizlikle uygulanacak.

BAYRAM BOYUNCA EKİPLERİ ARALIKSIZ ÇALIŞACAK

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlükleri ve ilgili birimleri bayram öncesi ve sonrasına dair çalışmalarını artırarak sürdürecek. Çalışmalara ilişkin olarak açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, asayiş ve trafik yönünden gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek, bayram öncesinde yola çıkacak olan vatandaşlara uykusuz yola çıkmamalarını, trafik kurallarına uymalarını, sağ salim sevenlerine kavuşmaları uyarısında bulundu. Gülveren, “Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk, esenlik ve kazasız günler dilerim" dedi.

GIDA DENETİMLERİ BAYRAM BOYUNCA SÜRECEK

Diğer yandan ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı başta olmak üzere ilçe belediye zabıta müdürlüklerine bağlı ekipler denetim ve çalışmalarını gıda satışı yapan işletmeler üzerinde yoğunlaştıracak. Zabıta denetimleri bayram öncesinde olduğu gibi bayram sonuna kadar aralıksız bir şekilde sürdürülecek. Denetimlere ilişkin açıklama yapan yetkililer, “Bayram boyunca zabıta ekiplerimiz gıda satışı yapan işletmelerde resmi ve sivil görevli olarak denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürecekler. Olası vatandaş şikayetleri Zabıta Telefonu olan 153 nolu numaraya iletilecek ve iletilen şikayetler anında değerlendirilecek” denildi.

DENETİMLERE İLİŞKİN GAZİANTEP VALİLİĞİNDAN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Çalışmalara ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, “Ramazan Bayramı nedeniyle, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde güvenli bir bayram geçirebilmelerini sağlamak amacıyla, İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz, Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz başta olmak üzere tüm birimlerimizce genel güvenlik tedbirleri alındı. Başta otobüs terminali, kırsal terminal, havalimanı ve alışveriş merkezleri olmak üzere halkın yoğun olarak bulunabileceği yerlerde motorize ekiplerimize takviye olarak yaya devriyeler çıkartılarak muhtemel hırsızlık olaylarına karşı emniyet tedbirleri alınmıştır. İlimiz Asri Mezarlığı ve Yeşilkent Mezarlığı'nda arife günü ziyaretler yoğun olacağından mezarlıklar çevresinde gerekli asayiş ve trafik tedbirleri alınmıştır. İİlimiz şehir içi ana güzergâhlar başta olmak üzere şehirlerarası karayollarında trafik kontrolleri yapılarak gerekli trafik tedbirleri alınmıştır. Bayram Namazı nedeniyle başta Karagöz Camii, Ulu Camii, Yeşil Camii, Alaybey Camii, Mehmet Nuri Paşa Camii, Afgan Camii, Ayşebacı Camii, Hoşgor Camii, Fevzi Çakmak Camii, Hz. Hamza Camii, Yeşilova Camii, Karşıyaka Merkez Camii, Çınarlı Camii, Mehmet Akif Camii, Protokol Camii ve Topçuoğlu Camileri ile diğer camilerde gerekli emniyet ve trafik tedbirleri alınmıştır. İlimiz Asri Mezarlık ve Yeşilkent mezarlıklarında özellikle bayramın 1. günü olmak üzere ziyaretler yoğun olacağından mezarlıklar çevresinde gerekli asayiş ve trafik tedbirleri alınmıştır. Ramazan Bayramı münasebetiyle çok sayıda vatandaşımızın İl dışına çıkması nedeniyle tüm birimlerimizin kapalı olan ev ve işyerlerinde muhtemel hırsızlık olaylarına karşı önlemler arttırılmıştır. Şehitkâmil ve Şahinbey Devriye ekiplerimiz bölgelerinde bulunan parkları ve AVM Civarlarını sık sık kontrol ederek şüpheli şahıslara karşı duyarlı bulunacaklardır. Bayram tatili süresince İl dışına giden vatandaşlarımızın geri dönmeye başlamaları ile oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı hava limanı, şehirlerarası terminal, kırsal terminaller ve şehirlerarası yol güzergâhlarında gerekli trafik ve asayiş tedbirleri alınmıştır. İlimiz giriş-çıkışlarında 24 saat esaslı uygulama noktalarında polis kontrollerinin planlaması yapılmış olup, sürekli kontrollerimiz devam edecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler