USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

ÖRME VE DOKUMANIN HAKİMİ

“TOKALAŞMAK İSTEMEYEN BİLE VAR”

ÖRME VE DOKUMANIN HAKİMİ
29-04-2018 10:16
Gaziantep

Erkek egemen toplumumuzun bu piyasaya hakim olan tek kadın ismi Ayşe Tohumcu, ATEKS Örme Dokuma isimli firması ile OFM Gaziantep Halı Fuarında da farkını ortaya koydu.

Penyeden trikoya tüm örme makineleri ve yedek parçalarını pazarlayan Tohumcu, dokumada da tek kadın isim olarak bu alanda ilk olabilmenin gururunu yaşıyor.

Ayşe TOHUMCU, erkek egemen toplumumuzda azmi ve başarısıyla şehrimizin gururu olabilmeyi başarabilen bir isim.

Çoğu insanın kadınlarla alış veriş yapmaktan, hatta tokalaşmaktan bile imtina ettiği günümüzde, hırsı, kararlılığı ve çalışkanlığı ile örme ve dokuma makineciliğinde bu sektördeki tek kadın olabilmeyi başarmış.

1992’den 2018’e başarı yolculuğu

1992 yılında iş hayatına adım atan Tohumcu, bu sektöre ömrünün işçilikten patronluğa uzanan dolu dolu 26 yılını vermiş ve sadece kendini değil kadındaki azmi de göstererek örnek ve aranılan bir isim olmuş.

Değil alış veriş yapmak, tokalaşmak istemeyenlerin bile olduğunu, kendini daha sonra kabullendirebildiğini belirten TOHUMCU:

Kadın olduğum için tokalaşmayan bile oldu

“Bu sektörde, erkek olmadığınız için işiniz bir hayli zor. Abdesti bozulmasın diye tokalaşmayanından, alış veriş yapmak istemeyenini bile gördüm. Bugün bu noktaya gelebilmem kolay olmadı. Zihinlerindeki kadına bakış açısını değiştiremeyen insanlarla çalışabilmek gerçekten de çok zor. 1992 yılından beri bu zorluklarla mücadele ederek ve yılmayarak bugünkü Ayşe TOHUMCU ismini yarattım ve piyasaya kendimi kabul ettirdim.” diyor.

Müşterileriyle iyi bir diyalogu bulunduğunu belirten TOHUMCU, şimdi ise alış verişte bulunduğu kişilerin kendisini bırakmadığını birçoğu ile dost olduklarını belirtiyor.

“ATEKS ÖRME DOKUMAYI BİR MARKA YAPTIM”

“1992 yılında girdiğim bu sektörde 2003 yılında ATEKS Örme Dokumayı kurarak marka haline getirmeyi başardım.  Örme ve dokuma sanayine gerekli olan makine ile tüm yedek parçalarının imalat ve pazarlamasını yapıyorum. Türkiye’de imalat yaptırabilme imkanım yok. Tümünü yurt dışında yaptırıyorum ve iç piyasaya ile yine yurt dışına pazarlıyorum. Kolay olmuyor. İstediğimiz ürünü istediğimiz ülkede üretebilme gibi bir şansımız da yok. Ürününe göre en iyi imalat yapabilen ülkelerle çalışıyorum. Bu bağlamda Almanya, İngiltere, İsviçre ve Amerika vazgeçilmezim. Bu ülkelerin en iyi üreticileri ile çalışıyorum. Kaliteden ödün vermiyorum. ABD PRECİSİON Firmasının Bölge Bayiiyim.” diyerek ürün kalitesine ne kadar önem verdiğini de açıkça ifade eden TOHUMCU, fuarların tekrarlanması gerektiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

HİÇ BİR FUARI KAÇIRMIYORUM

“Bu organizasyonlar hem üretici, hem tüketici için çok büyük bir önem arz eder. Yeni kişiler ve yeni firmalar, hatta yeni yatırımcılarla tanışabilme imkanı doğar. Tüm firmalar birbirlerini yakından takip ediyor. Herkes birbirinin geldiği seviyeyi de merak ediyor, ürünlerini görmek istiyor. Ben hiçbir fuarı kaçırmam.  Yaşamın her platformunda olduğu gibi fuarcılıkta da istikrar şarttır. Ben Çin’deki Shanghai Fuarına katıldığım gibi, Almanya’daki Hannover Fuarına da katılıyorum. Halı Fuarının olduğu her yerde varım ve var olmaya da devam edeceğim.”

TEK KADINIM

“Türkiye’de bu alanda çalışan 50 Firma var. Ben bu 50 firmanın içinde kendini ispatlayan, hatta marka olabilen ATEKS’i var edebilmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum” diyen TOHUMCU, fuarın başarılı geçtiğini ve satışlarını olumlu yönde etkileyeceğinin sinyallerini aldığını belirtti.

Ayşe TOHUMCU’nun bir kadın olarak yaşadığı bu inanılmaz başarı öyküsü bizlere de ister istemez “Bodrum Hakimi Mefaret Hanım”ı hatırlatıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler