USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

OSB’DE ÖNLEMLER TAMAM

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde yer alan işletmelerde korona virüs tedbirleri kapsamında üst düzeyde önlemler alınmaya devam ediliyor.

OSB’DE ÖNLEMLER TAMAM
27-03-2020 05:15
Gaziantep

Dünyayı tehdit eden korona virüs salgını karşısında Türkiye’nin en önemli Organize Sanayi Bölgeleri arasında yer alan Gaziantep’te önlemler üst seviyede tutuluyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, çalışanların sağlığını korumak, bir yandan da üretimin devamını sağlamak için alınan önlemlerin üst seviyede olduğunu açıkladı. Olağanüstü önlemlerin alındığı OSB’de, 14 maddelik önlem paketi tüm alanlarda eksiksiz olarak uygulanıyor.

“ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞI BİZLER İÇİN ÖNEMLİ”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, işletmelerde korona virüs salgınına karşı uygulanması gereken tedbirleri paylaştı. Şimşek, “Önceliğimiz çalışanlarımızın sağlığını korumak. Bu amaçla önlemlerimizi artırdık. Sonuçta burada devam eden bir üretim süreci var. Bir yandan bunu sağlamaya çalışırken bir yandan da çalışanların sağlığını korumak durumundayız” dedi.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ
VE EKSİKSİZ OLARAK YAPILIYOR

Kent ekonomisin bel kemiği durumunda olan Organize Sanayi Bölgeleri'nde korona virüs salgını nedeniyle önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. On binlerce kişinin istihdam edildiği Gaziantep  OSB salgın için gerekli dezenfekte işlemlerinin yanı sıra işyeri hekimleri kanalıyla sık sık bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Üretimin yanı sıra hayati önem taşıyan perakende ve bankacılık sektörü de alarma geçti. Önlemlerden taviz verilmiyor.

“ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK”

Yüzlerce işyerinin bulunduğu ve on binlerce çalışanın kümelendiği OSB'ler tüm ortak alanları dezenfekte ederken, çalışanlara yönelik önlemleri de artırdı. Birçok fabrikanın işe girişlerde çalışanlarının ateşini ölçmeye başladığını söyleyen Cengiz Şimşek, “Önceliğimiz çalışanlarımızın sağlığını korumak. Bu amaçla önlemlerimizi artırdık. Sonuçta burada devam eden bir üretim süreci var. Bir yandan bunu sağlamaya çalışırken bir yandan da çalışanların sağlığını korumak durumundayız. Bu kapsamda örneğin birçok fabrika girişte ateş ölçümü yapıyor. Hasta olanlar üretime dahil edilmeyerek hastanelere yönlendiriyor” dedi.

İŞTE OSB’DE ALINAN OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER

1-Koronavirüsnün genel göstergelerinden olan, ateş ve kuru öksürük hali gözlemlenen personellerinizin hastaneye yönlendirilmesi.
2-Soğuk algınlığı belirtilerinden olan hapşırma ve öksürme hali gözlemlenen kişilerden en az 3 metre uzakta durulması, ağız ve burnun tek kullanımlık maske ile kapatılması, eğer maske yoksa kolunuzun iç kısmının ağzı ve burnu kapatacak şekilde tutulması bilgisinin verilmesi.
3-Personelin, üretimi aksatmayacak şekilde dönüşümlü çalıştırılması. Yasal bir olanak olarak 50 yaş üstü personeliniz ile emziren anne durumundaki personelinize 2 hafta süreyle izin verilebilmesi.
4-Personelinizin sıkça ellerini yıkamaları ve el yıkamanın en az 20 saniye boyunca bol sabunlu su ile ovalayarak yapılması konusunda bilgilendirilmesi.
5-İşletmelerinizde personelin yemek saatlerinde küçük gruplar halinde, esnek saat uygulaması yapılarak ve yemek sırasında beklerken birbirleri arasına en az 2 metre mesafe bırakmaları konusunda bilgilendirmeleri
6-Çalışanlarınızın, başta tokalaşmak ve sarılmak olmak üzere yakın ve doğrudan temas içeren davranışlardan sakınmaları konusunda bilgilendirilmeleri.
7-Çalışanlarınızın yurt dışı ziyaretleri varsa ertelenmesi, ertelenemiyorsa dönüşte 14 günlük karantinanın uygulanmasına dair hususlara uyulması konusunda bilgilendirme yapılması.
8-İşletmelerde pek çok kişi ile iletişim kuran; bekçi, aşçı, temizlik ve ikram hizmetlerinde görev alanların maske ve eldiven kullanmalarının sağlanması.
9-Personelin taşındığı servis araçlarının dezenfekte edilmesinin yanı sıra şoförün gerekli sağlık muayenelerinin yapılıp yapılmadığının kontrolünün sağlanması.
10-İşletmelerin yönetim ve idari birimlerinde yer alan kişilerin, sosyal izolasyon açısından misafir kabulleri ve yüz yüze görüşmelerden mümkün olduğunda kaçınılması gerekliliği konusunda bilgilendirilmesi.
11-Bulunulan ortamın, sık sık havalandırılmasının önemli olduğunun bilgilendirmesinin yapılması.
12-Kıyafetlerin 60-90 derecelik deterjanlı su ile yıkanmasının önemli olduğunun bilgilendirmesinin yapılması.
13-Kapı kolu ve merdiven tırabzanı gibi pek çok kişinin temasta bulunduğu yüzeylere dokunulmaması ve bu yüzeylerin sıkça dezenfekte su ile temizlenmesinin önemli olduğunun bilgilendirmesinin yapılması.
14-Maske takmadan sokağa, alış veriş merkezlerine ve sosyal ortamlara gidilmemesinin önemli olduğunun bilgilendirmesinin yapılması. Havlu gibi, kişisel eşyaların başkalarıyla ortak kullanılmaması konusunda bilgilendirme yapılması.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler