USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

PANDEMİ SÜRECİNDE “ÖZEL” ÜCRET TARİFESİ

Koronavisüsle mücadele sürecinde Gaziantep’te bazı özel hastaneler hasta yakınlarından dudak uçuklatan rakamlar talep ediyor.

PANDEMİ SÜRECİNDE “ÖZEL” ÜCRET TARİFESİ
25-08-2020 12:13
Gaziantep

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını Türkiye’de etkisini devam ettiriyor. Ancak başarılı yürütülen süreç ikinci dalga endişesiyle karşı karşıya. Gaziantep, Şanlıurfa, Batman ve Diyarbakır gibi illerde vaka sayıları giderek artıyor. Bu şehirlerde kamu hastaneleri yetersiz kalırken özel hastaneler ise fahiş fiyatlar isteyerek fırsatçılık yapıyor. Gaziantep’te özel hastanelerde gecelik ücret tarifesi 700 ile 2 bin lira arasında değişirken SGK ile Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri göreve davet edildi.

GECELİK 1000 LİRA TALEP EDİLDİ İDDİASI

Kamu hastanesinde yer olmadığı için Kovid19 hastası annesini kentteki özel bir hastaneye getiren bir vatandaş, hastanenin kendilerinden gecelik 1000 lira talep ettiğini söyledi. Hastanenin ilk etapta kendilerinden 5 bin lira peşin para istediğini aksi halde hastalarını yatırmayacaklarını belirten vatandaş, mecburen annelerini hastaneye yatırmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Özel hastanelerin fahiş oranda Kovid-19 hastalarından para talep etmesine tepki gösteren Gaziantepli vatandaş, yetkililerin insanların daha fazla mağdur olmaması için bir an önce çözüm bulması gerektiğini kaydetti. Hasta yakını, “Önce ben Koronavirüs hastalığını geçirdim. Bu süreç içerisinde Bölge Devlet Hastanesine gittim, orada sağlık hizmeti çok kötü durumda. Aradan biraz zaman geçtikten sonra annem de bu hastalığa yakalandı. Bölge Devlet Hastanesinde yatak da olmadığı için özel bir hastaneye götürme kararı aldık. Özel hastaneye getirdiğimizde, hastane yönetimi bizden günlüğü 1000 TL olmak üzere 5 bin TL peşin para istedi. Hastalığın devam etmesi durumunda bunun 8 güne çıkacağını ve ekstradan 3 bin TL daha alınacağını belirttiler” dedi. 

“HASTANELERDE YATAK BULMAKTA ZORLANIYORUZ”

İnsanların kamu hastanelerinde yer bulamadıkları için özel hastanelere gitmek zorunda bırakıldıklarını dile getiren hasta yakını, “Kamu Hastanelerinde yaşanan sıkıntıları bizzat gördüm. Yaşlı bir insanın orada neler çekeceğini göz önünde bulundurduğumuz zaman sıkıntı büyüyor. Sağlık Bakanlığının açıklamalarında sağlık sisteminin çok büyük bir hizmet gösterdiği söyleniyor, lakin biz bunu burada göremiyoruz. Hastanelerde yatak bulmakta zorlanıyoruz. Yatak bulamayınca da çevre il ve ilçelere sevk edilme durumu var.” diye konuştu. Hasta yakını, “Biz istiyoruz ki devlet bu duruma bir el atsın. İnsanların sıkıntılarını giderebilmek adına adım atılabilir. Annem bir gün yattıktan sonra yoğun bakıma alındı. Şu anda herkeste aynı sıkıntı var ve insanlar özel hastanelere yöneliyorlar ama özel hastanelerde de büyük bir rant söz konusu. İnsanlar mağdur, bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için gerekenin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÖZEL HASTANELERİN ÜCRETLERİ ÇOK YÜKSEK”

Vatandaşların özel hastanelere gitme mecburiyetinde bırakıldığını dile getiren bazı hasta yakınları, “Kamu Hastanelerinin büyük bir kısmının Covid-19 hastalarına ayrılmış olmasından dolayı da normal hastalıklarla gelen hastaya bakılamıyor, dolayısıyla halkımız özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor ve bu durumda da yüksek meblağda paralar ödemek zorunda kalan halkımız ciddi bir mağduriyet yaşıyor” şeklinde görüş belirttiler.

“ÖZEL HASTANELER PANDEMİ HASTANESİ İLAN EDİLMELİ”

Bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ise, “Gaziantep’te kamu hastanelerinde yatak sayısı yetersiz. Bu sebeple bazı hastalarımız özel hastanelere başvurmak zorunda kalıyor. Ancak her vatandaşımızın bu hastanelerin ücretlerini ödeyebilmesi söz konusu olamayabiliyor. Özel hastanelerin de bu salgın sürecinde kamu hastanelerine ve vatandaşlara destek olması gerekiyor. Bunu da Sağlık Bakanlığı veya Gaziantep Valiliği sağlayabilir” şeklinde konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler