USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Parkomat tepkisi

Parkomat tepkisi
31-10-2015 05:01
Gaziantep

Suburcu ve Karagöz Caddeleri’nde yol kenarında bulunan Parkomat alanları, sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Parkomat uygulamasının Gaziantep’in trafik sorunlarının artmasına neden olduğunu belirten vatandaşlar, sistemin kaldırılması gerektiğini ifade ettiler. Gaziantep’in en büyük sorunlarından olan trafik sorunları bir türlü çözümlenemediğini dile getiren vatandaşlar, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan parkomat sistemi ise var olan trafik probleminin katlanarak artmasına ve işlek caddelerde trafik yoğunluğuna neden oluyor. Parkomat uygulamasının yoğun ve işlek caddelerde uygulanması nedeniyle her gün dakikalarca sürücüler trafikte bekliyorlar” şeklinde konuştular.

 

“KALICI ÇÖZÜMÜRETİLMELİ”

 

Gaziantep trafiğinde her geçen gün artan araç sayısı nedeniyle uygulamaya konan trafik uygulamalarının geçici çözümler olduğunu belirten sürücüler, kalıcı çözüm üretilmesi gerektiğini söylediler. Yolların oldukça dar olduğunu ifade eden sürücüler, “İşlek caddelerde uygulanan parkomat sistemi ne yazık ki trafikte yaşanan çilenin katlanmasına neden oluyor. Cep şeklinde olmayan parkomat alanlarına giriş çıkış yapan araçlar nedeniyle trafikte kilitlenmeler yaşanıyor” diye konuştular.

 

UYGULAMA YANLIŞ

 

Suburcu ve Karagöz caddelerinde trafiğin yoğun olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu bölgedeki parkomat alanlarının kaldırılarak yeni otoparkların yapılması gerektiğini belirttiler. Yolların oldukça dar olduğunu savunan vatandaşlar, “Karagöz ve Suburcu caddelerinde yol zaten dar. Birde dar yola parkomat alanları yapıldığı için zaten dar olan yolun alanı daha da daralıyor. Her gün yüzlerce aracın kullandığı işlek caddelerde parkomat alanı bulunmasını yanlış buluyoruz. Çünkü dar yolda bir aracın parkomat alanına giriş ya da çıkış yapması durumunda cadde üzerindeki trafik Eski Adliye’ye kadar kilitleniyor. Trafik problemlerinin çözümüne önem veren belediye başkanlarımızın bu uygulamadan vazgeçmesi gerekiyor” şeklinde konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler