USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

RAKAMLAR BELLİ BUYURUN İNDİRİME

Hazine ve Maliye Bakanlığının Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programının ilk adımı Gaziantep’te atıldı. Daha önce zamlanan pide ekmeğini bundan böyle yüzde 15 indirimle yiyeceğiz

RAKAMLAR BELLİ BUYURUN İNDİRİME
10-10-2018 11:21
Gaziantep

Hazine ve Maliye Bakanlığının Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında enflasyona karşı yüzde 10 indirim dönemi ilk kez Gaziantep’te başlatılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarı Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve ilgili oda başkanlıklarınca başlatılacak ortak çalışmanın detayları Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ortak toplantıda ele alındı. GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu tüm meslek odaları olarak kampanyaya destek verdiklerini açıkladı.

“BİRLİK VE BERABERLİĞE ÖNEMLİ BİR İMZA ATIYORUZ”

Düzenlenen toplantıda kentte hizmet veren büyük marketler zincirlerinin temsilcileri de indirime hazır olduklarını açıkladılar. Hazine ve Maliye Bakanlığının Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında yürütülecek olan mücadele noktasında Gaziantep’in her zaman olduğu gibi yine birlik ve beraberlik noktasında ses verdiğini anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep olarak enflasyonla mücadelede biz de varız. Büyük millet olmak demek büyük kahramanlıklar demektir. Bugün bu şehrin esnafı sanayicisi olarak bende varım diyorsunuz. Çok zor şartlarda olduğunuzu biliyorum. Belediye Başkanı olarak sizin yanınızdayım. Kader birliği, zor zamanlarda güç birliği yapmaktır. 81 ilden ilk önce meclisinde bu toplantıyı yaparak desteğimizi açıklamamız Gazi şehrin zor zamanda her zaman milletinin yanında durduğunu gösteriyor. Geçmişte de bu böyleydi şimdi de böyle olduğunu gösterdiniz. Enflasyonla mücadelede biz de varız. Allah'ın izniyle önümüzdeki bütün engelleri kaldıracağız” şeklinde konuştu. 

“GTO OLARAK KAMPANYAYA DESTEK VERECEĞİZ”

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığının Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında başlatılan kampanyaya hep birlikte destek verdiklerini açıkladı. Diğer yandan açıklamalarda bulunan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “Biz her zaman devletimizin ve milletimizin emrinde olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda Hazine ve Maliye Bakanlığının Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programına sadece yüzde 10 olarak değil daha fazlasıyla katkı sunacağız. Gaziantepli esnaf arkadaşlarımız bu şekilde adım atacaklar ve indirimde üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirecekler. Esnaf kardeşlerimizin bereketi ben inanıyorum ki bu indirimlerin ardından daha da fazla bir şekilde artacaktır” şeklinde konuştu.

PİDECİLER ODASI EKMEKTE YÜZDE 15 İNDİRİME GİDİLECEĞİNİ DUYURDU

Gaziantep Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası Başkanı Abdullah Sarı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda söz aldı ve pide ekmeğinde yüzde 15 indirime gideceklerini açıkladı. Sarı açıklamasında, “Esnaf olarak girdilerde yaşanan zamlara karşın pide ekmeğinde yüzde 15 indirime gideceğiz” dedi.

“BELİRLENEN RAKAMLARIN ÜZERİNDE SATIŞ YAPAMAZLAR”

Gazianteplilerin baklava tüketiminde geri planda yer almasının oldukça üzücü olduğuna dikkat çeken Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Pastacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, daha önce yaptığı bir açıklamasında kentte yaşayan her bir vatandaşın rahat bir şekilde uygun fiyata baklava ve kebap yiyebilmesi gerektiğinin altını çizmişti. Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Gastronomi kenti unvanını aldık. Bu hem bizleri hem de kentte yaşayan herkesi büyük bir sevince boğdu. Dünyada mutfağıyla artık adından bahsettiren Gaziantep’te yaşayan her bir vatandaşımızın baklavayı rahat bir şekilde yemesini istiyoruz. Şu an meslek odamızın tarifesi baklava konusunda son 1 yıldır aynı. Bu tarifenin dışında satış yapanlar meslek odamızın üyesi değiller. Tüm Gazianteplilerin sadece baklava değil coğrafi işarete kavuşmuş tüm yemeklerimizi uygun fiyatlarla yemesinden yanayız. Bu çerçevede tüm esnafımızın belirlenen tarife fiyatlarının üzerinde satış yapmalarını istemiyoruz. Vatandaşlarımız fiyat tarifelerini işyerinin girişinde görebilmelidir.”

ESNAF TEMSİLCİLERİ GELİŞİ GÜZEL ZAMLARDAN RAHATSIZLAR

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gaziantep’te yemek kültürü oldukça önemseniyor. Gastronomi kenti olma unvanını elde eden Gaziantep’te baklava fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı olarak gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Diğer yandan baklava gibi beyran, kelle paça çorbası ve kebap fiyatlarının eleştirildiği kentte yaşayan vatandaşların önemli bölümü baklava yemiyor, beyran çorbasının tadına bakamıyor. İşte bu eleştiriler karşısında daha önce açıklama yapan Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Biz oda yönetimi olarak son 1 yıldır hiçbir ürüne zam yapmadık. Baklavanın kilosu halen 63 lira. Diğer yandan kelle paça ile beyran çorbasının fiyatı ise 16 lira. Mesela bizden zam talep eden esnafımıza şu soruyu soruyoruz, “Hangi girdiye zam yapıldı ki bizden zam istiyorsunuz?” diye. Bu soru karşısında bazı esnaf temsilcisi arkadaşlarımız cevap veremiyorlar. Fakat 1 yıldan fazladır ürünlere zam yapmıyoruz. GESOB bünyesinde devam eden çalışmalar kapsamında ürünlere tüketiciyi üzmeyecek şekilde zam yapmak için çalışmalarımızda son aşamaya geldik” diye açıklama yaptı.

“EKONOMİNİN CANLANMASI İÇİN DUYARSIZ KALAMAYIZ”

Ekonominin canlandırılması için yüzde 10 indirim çağrısına duyarsız kalmadıklarını açıklayan Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, “Yaklaşan kış ayı öncesinde şu anda en çok ihtiyaç duyulan şey yakacak ihtiyacı. Bilindiği üzere doların en çok vurduğu sektörlerinden birisi de kömür. Ekonomimize destek amaçlı sayın Ömer Küsbeoğlu başkanımız çağırınca acil olarak toplantıya katılma kararı aldık. Bu kapsamda hemen büyük kömür ithalatçısı esnaflarımızla görüştüm ve onların desteğini alarak sektörümüzü temsil etmek adına toplantıya katıldım” ifadelerinde bulundu.

“VATANDAŞI UCUZA ISITACAĞIZ”

Doların en çok kömür fiyatlarında etkili olduğuna dikkat çekerek fiyatlardaki yükselmelere rağmen tüm güçleriyle yüzde 10 indirim sözü verdiklerini açıklayan Keklik, “Kış sezonuna fakir fukara vatandaşı ucuza ısıtmak için gayret göstereceğiz. Bu kapsamda da hükümetimizin almış olduğu karar doğrultusunda doların fiyatları vurmasına rağmen tüm gücümüzle kömür satışlarında yüzde 10 indirim yapmayı taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

HABER//AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler