USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

ŞAHİN-TAHMAZOĞLU MÜBAREK AYDA VİCDANINIZ RAHAT MI?

Şahinbey Belediyesi’ne iş başvurusunda bulunan eski hükümlü genç ise önce olumlu yanıt almasına rağmen sonradan ret cevabı alınca belediye bahçesinde kendisini yakarak yaşamına son verdi.

ŞAHİN-TAHMAZOĞLU MÜBAREK AYDA VİCDANINIZ RAHAT MI?
19-05-2019 10:14
Gaziantep

Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz hafta içerisinde iş başvurusunda bulunan genç vatandaş “bizi neden rahatsız ediyorsun” gerekçesiyle belediye personeli tarafından tekme-tokat dövüldü. Şahinbey Belediyesi’ne iş başvurusunda bulunan eski hükümlü genç ise önce olumlu yanıt almasına rağmen sonradan ret cevabı alınca belediye bahçesinde kendisini yakarak yaşamına son verdi.

Gaziantep’te son 10 günde belediyelere yapılan iş müracaatlarının birisinde Büyükşehir Belediyesinde başvuru sahibi tekme-tokat dayak yerken en acısı ise Şahinbey Belediyesinde yaşandı. İş-Kur’da istediğini bulamayan eski hükümlü işsiz vatandaş “hükümlük kadrosundan” Şahinbey Belediyesine iş başvurusunda bulundu. İşsiz vatandaş Eyüp Dal, önce olumlu cevap aldığı Şahinbey Belediyesinden daha sonra olumsuz yanıt alınca belediye binası önüne üzerinde döktüğü benzinle kendisini yaktı. Talihsiz genç ağır yanıklar içerisinde kaldırıldığı yoğun bakım merkezinde ancak 4 gün dayanabildi. Yaşamını kaybeden genç işsizin evine çadır ve sandalye gönderen Şahinbey Belediyesinden tek bir kişinin bile acılı aileye başsağlığı dilememesi ise ailenin acısını kat ve kat artırdı.


“KAPIMIZI ÇALIP BİR BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİLER”

Oğlu Eyüp Dal’ın Şahinbey Belediyesi bahçesinde kendisini yakarak yaşamına son vermesiyle birlikte acıların en büyüğünü yaşadıklarını anlatan anne Türkan Dal, ilçe belediyesinden bir tek kişinin bile kendilerine başsağlığı dilemediğini anlattı. “Ölen bir köpeğe bile insanlık üzülüyor” şeklinde konuşan acılı anne Türkan Dal, gözyaşlarına boğuldu. “Oğlum ortalama 5 yıldır iş arıyordu. Geçenlerde bir fabrikadan kendisini aradıklarını ve işe başlayacağını gülerek anlatan oğlum daha sonra buradan da ret cevabı almıştı” şeklinde konuşan acılı anne Dal sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Daha sonra İş-Kur üzerinden oğlumu Şahinbey Belediyesine yönlendirmişler. Şahinbey Belediyesinin hükümlü kadrosunda oğlumun işe başlayabileceği dile getirilmiş. Belediye görevlileri oğlumu önce umutlandırarak işe başlayabileceğini söylemişler. Daha sonra ise oğlumun işe alınmayacağı anlatılmış. Bunun üzerine oğlum belediyenin önünde kendisini yaktı. Biz oğlumun iyileşmesi için 4 gün yoğun bakım ünitesinin önünde bekledik. Fakat oğlum uyanmadı. Yüreğimiz yanıyor. Ölen bir köpeğe bile insanlık üzülürken benim oğlum için bir tek belediye yönetici gelip başsağlığı dilemedi.”

“BENDEN ALDIĞI HARÇLIKLA BENZİN ALMIŞ”

Eyüp Dal’ın kardeşi Mesut Dal, kardeşinin işsiz olduğu için arada sırada kendisinden harçlık aldığını dile getirdi. Olayın yaşandığı gün kardeşinin yine eski model aracı için benzin alacağını söyleyerek kendisinden para istediğini anlatan Mesut Dal şu ifadelere yer verdi;

“Kardeşime harçlığını ben veriyordum. Olayın yaşandığı gün benden aracına benzin almak için para istedi bende verdim. Daha sonra öğle saatlerinde polis beni aradı. Polis kardeşimin kendisini yaktığını ve hastaneye kaldırıldığını dile getirdi. Bende annemleri aradım ve hastaneye gittim. Kardeşim yoğun bakım ünitesinde kendisine gelemedi ve yaşamını yitirdi. Çok üzgünüz. Kardeşimi genç yaşta toprağa verdik.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE DAYAK YİYEN İŞSİZ GENÇ NELER SÖYLEMİŞTİ?

Büyükşehir Belediyesinde iş başvurusunun ardından belediye personeli tarafından tekme tokat dayak yiyen Mustafa Sayıcı, şunları anlatmıştı;

“Ben belediyeye gittim ve iş talebimin ne olduğunu sorduğumda bana telefon açarak öğren dediler. Ben de Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne telefon açarak iş durumumu öğrenmeye çalışıyordum. Beni bir gün kendisini belediye görevlisi olarak tanıtan bir kişi nerede olduğumu sordu. Bende Yukarıbayır Mahallesindeyim dedim. Bunun üzerine beni belediyeye davet etti. Ben Büyükşehir Belediyesine geldiğimde Halk Girişinin olduğu bölümde kendisini şoför olarak tanıtan bir kişi kendisiyle gelmemi istedi. Ben de bunun üzerine kendisiyle yürüdüm. Merdivenlerden inerken o kişi boynuma sarılarak, belediye özel kalemini neden rahatsız ettiğimi sordu. Ben de kendisine rahatsız etmedim, sadece iş talebimi sormak için arıyordum diye açıklamada bulunurken kendisi aniden bana küfür etti. Küfür üzerine bende kendisine, ‘ben hakaret etmedim neden hakaret ediyorsun’ dediğimde olanlar oldu. Belediyenin bazı güvenlik görevlileri ellerimi ve kollarımı tuttu. Ellerimi ve ayaklarımı oynatamayınca benimle birlikte yürüyen kişi gelişigüzel vurmaya başladı.”

 

NOT: İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler