USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şahinbey 97.yılında anıldı

Antep savunmasında şehit düşen kahramanlardan Şahinbey, şehit edilişinin...

Şahinbey 97.yılında anıldı
28-03-2017 09:07
Gaziantep

Antep savunmasında şehit düşen kahramanlardan Şahinbey, şehit edilişinin 97. yıl dönümünde anıt mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Antep savunmasında şehit düşen Şahinbey’in şehit edilişinin 96. yıl dönümünde anıt mezarında tören düzenlendi. Tören Şahinbey anıt mezarına çiçek sunumuyla başladı. Şehitler için saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "97 yıl önce vatan topraklarını düşmana teslim etmemek, çiğnetmemek adına bir bütün olarak, şehir olarak, şehir ahalisi olarak çocuğuyla, kadınıyla, genciyle yaşlısıyla elindeki imkansızlıklara rağmen düşman kuvvetlerine karşı bir şehrin top yekun mücadelesi Antep savunması” dedi. Tüm Gaziantep halkının düşmana karşı topraklarını çiğnetmemek için göğsünü siper ettiğini vurgulayan Tahmazoğlu, "200 tane fedaisiyle beraber düşmanın düşman kuvvetlerine karşı 3 tabur 200 süvari 4 tank bir batarya top 16 makineli ağır tüfek ve çok sayıda otomatik tüfekle oluşan Fransız kuvvetlerine karşı burada büyük bir destan yazıldı. Şahinbey aslında 6 bin 317 şehidimizin bir sembolüdür.

O kadar büyük bir kahramanlık örneği gösterdiler ki yürekleri imanla dolu bayrak aşkı ile doludur.Şahinbey kurşununun sonuna kadar çarpışmış ve en sonunda elamlı köprüsü üzerinde tek başına kaldaıktan sonra orada süngülerle şehit edilmiştir.Başta Şahinbey olmaz üzere burada şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Onlar bu cennet vatanını biz bırakmak için gerçekten büyük bir mücadele göstererek hayatlarını burada seve seve feda ettiler. Bize düşen bu güzel cennet vatan için bizimde birşeyler üretmemiz gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği mıhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için hatta onları geçmek için şuan çok daha bu hedefe yakınız.Yani bu top yekun bir mücadele, buradan çıkaracağımız elbette büyük dersler var” şeklinde konuştu. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise "Anadolu tarihi boyunca her karışını muhafaza edebilmek için hep şehitler verdi gaziler doğurdu.Bu topraklar gerek dünyadaki coğrafi yapısı itibarı ve demografik yapı, tarihi geçmişimiz hep bedel ödeyerek, yaşamamıza imkan kılıyor ötesi maalesef yok. Anadolu’nun hangi ücra köşesine gidersek gidelim oralarda bir bakıyoruz şehitlik karşımıza çıkıyor.Büyük bir milletin temsilcileriyiz 6 asır cihan imparatorlukları kurmuş ecdadın torunlarıyız. Hiç kimseye bizim askerimizin, insanımızın zulmünü göremezsiniz. Tarihimizde çocuklar, kadınlar ve yaşlılar öldürülmemiştir. Bu topraklara kastedenler ise çocuk çoluk demeden katletmişlerdir. Çevre coğrafyamızda da aynısını hep yaşıyoruz ve kucağımızı hep orada ki göçebelere mültecilere hep açtık. İstediğimiz şu mazlum milletlere zulüm edilmesin, mazlum insanlar sömürülmesin. İnsanların yer altı kaynakları üstünde yaşayanlarındır. Onlara dokunulmasın. Sömürgeci zihniyetler gözlerini hep bu topraklara dikmişler bu coğrafyanın merkezinde olan Türkiye’de kendisini savunmak zorunda kalmıştır" şeklinde konuştu.

"Bize çizilen hudut çok dar"

15 Temmuz Kalkışma gecesini hatırlatan Erdoğan, "En son yapılan girişimlerde Şahinbey'in zamanında olduğu gibi süngü ile değil entrikalarla ajitasyonlarla dezenformasyonlarla olduğunu gösteriyor. Son yaşadığımız hadisede de içimize sızan mihrapların yayınladıkları haritalara baktığımızda çok tehlikeli haritalar görüyoruz. Cumhuriyetin ilk kurucularının mücadelesinin noktasına tekrar geldik. 15 Temmuz başarılı olsaydı, sabahındaki gördüğümüz haritalarda İstanbul’da metropoliten bir şehir devleti, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da iki tane devlet ve ege işkal altında olacaktı. Şahinbey ve arkadaşlarını minnet ile anıyoruz. 80 milyon her dakika tetikte olmalıyız. Bize çizilen hudut çok dar ama biz el ele vererek, 80 milyon her zaman bir olarak beraber olarak mücadelemizi vererek dar hudutları çizdirmeyeceğiz" diye konuştu.

Törendeki konuşmaların ardından şiir dinletisi gerçekleşti. Binbaşı Dündar Taşer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Bostan, ’Şahinbey’ adlı şiiri okudu. Binbaşı Dündar Taşer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sefa Yavuzyılmaz ise ’Antepli Şahin’ adlı şiiri okudu Tören, Şahinbey Müftü vekili Mustafa Deniz tarafından dua okumasıyla sona erdi.
Törene Gaziantep Valisi Yardımcısı Halil Uyumaz,Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Garnizon Komutanı Vekili Alpay Burç Pekin il Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep protokolü temsilcileri, şehit yakınları ve gazi derneklerinin temsilcileri, üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler