USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Saldırı CHP’lilerden en sert tepkiyi gördü

Saldırı CHP’lilerden en sert tepkiyi gördü
22-04-2019 10:06
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep il ve ilçe örgütleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta asker cenazesinde saldırıya uğramasını sert bir dille protesto ettiler. CHP Gaziantep İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililer saldırının arkasında ki faillerin bir an önce tespit edilmesini istediler.

BAKAN SOYLU’NUN İSTİFASINI İSTEDİLER

Saldırıyı protesto etmek için eş zamanlı eylem yapan CHP'liler Gaziantep İl Başkanlığı’ndan bir araya geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını talep eden dövizler taşıyan vatandaşlar, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. CHP İl Örgütü’nün çağrısıyla düzenlenen protesto eylemine çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. CHP İl Başkanı Lütfü Demir,  saldırının sadece Kılıçdaroğlu’na yönelik olmadığını belirtti. Demir, şehit ailesine de saygısızlık yapıldığını söyledi.

81 İLDE AYNI ANDA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Pazar günü katıldığı şehit cenazesinde vatandaşların saldırısına uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için, ülke genelinde 81 İl’de aynı anda, CHP Gaziantep İl Örgütü de il binasında saat 12’de protesto düzenledi.  Düzenlenen protestoya CHP Gaziantep yönetimi ve partili vatandaşlar katılırken İl Başkanı Lütfü Demir basın açıklamasında bulundu. CHP İl Başkanı Lütfi Demir, “Ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Protesto değil organize bir eylem Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır” şeklinde konuştu.

“SALDIRILAR BİZLERİ YILDIRAMAZ”

Demir açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisini ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; Bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa: Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in “İki büyük eserimden biri” dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır.  Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler. Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler ayni emperyalist güçlerin hizmetkârıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır. Biz, CHP'nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz. Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz.  “Gün kızgın demiri soğutma günüyse” herkes buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez.”

“ANKARA VALİSİ VE İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİ”

“Cevaplanması gereke çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır.  Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır” diye konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Lütfi Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler dikkate alınarak derhal istifa etmelidir.  Bu arada Milli Savunma Bakanı'na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, “O evi yakın” diye bağıran hainlere dönüp de “mesajlarınızı verdiniz” demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajı vermiştir, bu nasıl bir cümledir?.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler