USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

ŞANLIDER'de kongre heyecanı

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) 2. Olağan Genel Kurulunu yoğun bir katılımla yaptı.

ŞANLIDER'de kongre heyecanı
28-11-2016 05:50
Gaziantep

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) 2. Olağan Genel Kurulunu yoğun bir katılımla yaptı. Palmiye Otel’de düzenlenen kongreye üyelerin ilgisi yoğun ilgi görürken, derneğin yönetimi de yeni isimlerle daha da güçlendirildi.

Prof. Dr. Tevfik Gürsoy başkanlığında, Halfetiler Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan, Birecikliler Derneği Başkanı Atilla Gülsoy ve Avukat Sedat Arıkan’dan oluşan divan kurulunun yapıldığı kongrede, aday olan tek liste oybirliğiyle seçildi.

"CİDDİ MESAFE KAT ETTİK"

Derneğin açılışında, kuruluş sürecinden günümüze kadar yaşanan süreci anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, 2,5 yıllık süreçte Gaziantep’in önde gelen STK’ları arasında yer almayı başardıklarını söyledi. Erdoğan, “Bugüne kadar yönetimde görev alan arkadaşlarımın güçlü katkılarıyla ‘Bir araya gelemezler’ imajını yerle bir ederek, birlik ve beraberlik anlamında önemli bir görüntü sergilediğimiz gibi hemşerilerimize ulaşma ve varlığımızı kent kamuoyuna kabul ettirme anlamında ciddi bir merhale kat ettik” dedi.


"KENTİN ASLİ UNSURLARIYIZ"

“Ne kadar Şanlıurfalı ise o kadar da Gaziantepliyiz” diyen Erdoğan, “ŞANLIDER bir kültür, dayanışma ve yardımlaşma derneğidir. Dayanışmamızın ana hedefi ayrımcılık ve ötekileştirmeye karşıdır. Hiç kimse rengi, dini, dili nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiği gibi kütüğüne kayıtlı olduğu ili nedeniyle de ayrımcılığa maruz kalmamalıdır. Bizler burada misafir de değiliz sığınmacı da değiliz. Bizler bu kentin asli unsurlarıyız” diye konuştu.

"YILDIZLAR TOPLULUĞU"

Erdoğan, “Şanlıurfa'nın farklı coğrafik bölgelerinden, farklı gelir düzeylerinde, farklı eğitim seviyelerinde, farklı meslek guruplarında, farklı siyasi eğilimlerde ve Gaziantep'in farklı semtlerinden ikamet eden insanların bu farklılıklarını bir zenginlik olarak görerek bir araya geldiği bir topluluk gerçekten göz kamaştırıcıdır. Sık sık dile getirilen bir ara gelişimizin önündeki engeller sosyal antropolojik bir realite gibi hepimizin belleğinde yer ettiği bir zeminde bir avuç insanın tutkuyla oluşturduğu dalganın geldiği nokta, bütün Urfalılar için bir iftihar tablosudur. Bugün ŞANLIDER'i ortaya çıkaran kadro yıldızlar topluluğudur” dedi.

Bugün gelinen noktada daha sevindirici olanın mevcut tabloyu taçlandıran, göz kamaştırıcı nitelikteki yıldızlar topluluğunun bir armoni oluşturması olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bütün Şanlıurfalı ve Gaziantepli hemşerilerimizin ve sevenlerimizin bilmesini isteriz ki, uzun ve yorucu çabalar sonucunda kurulan ve henüz birinci olağan kongresini yapan ŞANLIDER sağlam bir zemine oturmuştur ve ileride Gaziantep'in en geniş tabanlı, en nitelikli ve en etkin sivil toplum kuruluşu olacaktır” şeklinde konuştu.

"TÜM RENKLERİMİZ İLE BİR ARADAYIZ"

Şanlıurfalıların birlik ve beraberliğinden duyduğu memnuniyet dile getiren Divan Başkanı Prof. Dr. Tevfik Gülsoy, “Bugün burada tüm renklerimizle bir aradayız. Sivil toplum kuruluşları toplumların gelişmesinde, kentlerin daha yaşanabilir olmasında önemli misyonları olan kurumlar. Bu kurumlarda siyasi görüş gözetmeksizin tüm kesimlerimizle yer alarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz. Bugün, bu kongrede bunu sağlamış görünüyoruz. Şanlıurfa’nın tüm ilçeleri derneğimizde yer alıyor. Halfeti, Birecik, Bozova, Siverek, Ceylanpınar, Suruç, Akçakale, Hilvan, Viranşehir ve Urfa merkezden arkadaşlarımızın yer aldığı güçlü bir yönetimimiz oluştu. Bu birlik ve beraberliğimiz daha da güçlendirerek devam ettirmeliyiz” dedi.

"EN İYİ OLMALIYIZ"

Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel de, “Sadece siyasette değil her alanda ama her alanda en iyi olmalıyız. Her alanın en iyisi Şanlıurfalılar olmalı. Tek çözüm yolu siyaset değil, her alanda en iyisi olmalıyız.  Partide 7. sırada olmamız elbette ki buradaki Şanlıurfalıların hakkı değil, Gaziantep’te 4 kişiden birisi Şanlıurfalı ise ilk dörtte olmamız lazım. Bizim gayemiz, varlığımız Şanlıurfalılar içindir. Değerli başkanım senin emrindeyiz, ekibinin emrindeyiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından tek liste ilen gidilen seçimlerde sunulan liste oybirliği ile kabul edildi. Yeni seçilen yönetim kurulu önümüzdeki günlerde toplanıp görev bölümü yapacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler