USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Şehitkamil’de ortak hedef ‘HİZMET’

Şehitkamil Belediye Meclisinin Mayıs ayı ilk toplantısı...

Şehitkamil’de ortak hedef ‘HİZMET’
02-05-2017 11:52
Gaziantep

Şehitkamil Belediye Meclisinin Mayıs ayı ilk toplantısı gerçekleşti. Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 12 gündem maddesi görüşüldü. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu meclis toplantısı öncesinde ilçe genelinde yapılan hizmetleri anlattı. CHP’li meclis Üyesi Mehmet Sucu, Fadıloğlu ve ekibine özelikle yol açma çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

FADILOĞLU; “HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe genelinde meclisin ortak kararları ile yapılan hizmetleri anlattı. Belediye Meclis toplantısının öncesinde meclis üyelerine yönelik yapılan hizmetleri içeren bir sunum gerçekleştiren Fadıloğlu’na CHP Gurubundan Mehmet Sucu’dan özellikle yol açma çalışmalarından dolayı teşekkür geldi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konut projelerine ilişkin bilgilendirmesinde, “Konut sektöründe ya TOKİ olacak ya da özel sektör olacak. Bizim özel sektörle yarışma gibi bir tavrımız olamaz. Herkes kendi işini yapmalı” diye konuştu.

“ŞEHİTKAMİL İLÇESİNDE ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATILDI”

Sosyal belediyeciliğin ilçe genelinde hemen hemen her alanda kendisini gösterdiğini anlatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sportif faaliyetlerden, sosyal yaşamı etkileyen tüm alanlarda ilçe halkına sosyal belediyecilik adına hizmet edildiğini anlattı. Temel eğitime ilçe genelinde oldukça önem verdiklerini dile getiren Fadıloğlu, sosyal tesislerde 70 ana sınıfında ilk kademe eğitimin verildiğini anlattı. Bu anlamda özel okullarla devlet okulları arasında ki eğitim eşitliğini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Fadıloğlu, bundan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

“PLANLANAN YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Şehitkamil ilçesinde imarlı bölgeler dışında imara yeni açılan bölgelerde yol açma çalışmalarının önemli oranda tamamlandığına dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yol çalışması tamamlanan alanların alt ve üst yapı kurumlarına teslim edildiğini dile getirdi. Fadıloğlu açıklamasında, “Yol açma çalışmalarında önemli bir noktaya geldik. Göreve geldiğimiz günden bu yana açtığımız yol mesafesi nereden baksanız İstanbul mesafesi kadar” dedi. Fadıloğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Şehitkamil Belediyesi olarak ‘yol medeniyettir’ anlayışıyla imar uygulaması yapılmış olan alanlarda toplam 676 kilometre yol açtık. Yol açma çalışmalarını ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirdik. Sanayicilerimiz için özellikle KÜSGET bölgesinde çok önemli çalışmalar yürüttük. Sinan Mahallesinde başlattığımız Köykent Projesi ile vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve nitelikli alanlarda yaşamlarını sürdürmeleri çalışma başlattık. Bu projemizi farklı noktalarda da uygulayacağız. Büyükşehir Yasası sonrası köyden mahalleye dönüştürülen alanlara çok önemli yatırımlar sağladık. Yeni mahalle olan 23 köye sosyal tesis yaptık. Yapılacak 18 sosyal tesis de proje aşamasındadır. Çiftçilerimizin üretimine doğrudan etki edecek arazi yolları açma çalışmaları hızla sürüyor. Bugüne kadar toplam bin 14 kilometre arazi yolu açtık. Bunun yanı sıra kilit taşı, çocuklar için oyun gurupları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yine kentsel dönüşüm konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüme bağlı olarak vatandaşlarımız için depreme dayanıklı ve nitelikli yaşam alanlarına sahip daireler inşa ettik. İlçemizin farklı noktalarına pazaryerleri, parklar, otoparklar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak fidan dikmeyi ve yeşil alan sayısını arttırmayı çok önemsiyoruz. ‘Bi Dünya Yeşil’ projemiz kapsamında diktiğimiz fidanlar, bugün boyumuzu aşan ağaçlar oldu. İlçemizin merkezinde yer alan mahallelere sosyal tesis yapımına devam ediyoruz. Toplumumuzdaki dezavantajlı gurupların ve kişilerin sosyal yaşama daha kolay adapte olması için birçok proje hayata geçirdik. Bünyemizde hizmet veren aile merkezlerimizden her yıl binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Yine gençlerimizin daha iyi bir eğitim alması için ilçemizin farklı noktalarında okuma salonları açtık. Şehitkamil Belediyesi olarak daha sağlıklı bireylerin yetişmesi için kendi bünyemizde hizmet veren spor tesislerimizde çok sayıda sportif organizasyon düzenledik ve bu organizasyonlarımızda binlerce sporcu yarıştı. Geleceğimizi düşünerek hayata geçirdiğimiz geri dönüşüm amaçlı projelerin meyvelerini şimdilerde almaya başladık. Geri dönüşüm konusunda çok önemli başarılar elde ettik. Çalışmalarımız aldığımız desteklerle devam ediyor. Projelerimiz ve yatırımlarımız artarak sürecek.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler