USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ

Şehitkamil Belediyesi 986 bin 722 metrekare üzerinde 101 bin 763 adet fidanı toprakla buluşturdu

GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ
17-11-2017 07:41
Gaziantep

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu göreve başladıktan hemen sonra başlatılan Bi’dünya Yeşil Projesi kapsamında bugüne kadar 14 etapta toplam 968 bin 722 metrekarelik alanda 101 bin 763 adet fidan toprakla buluştu. 15. Etap için Arıl Mahallesinde 200 bin metrekare alan üzerine 20 bin fidanı daha toprakla buluşturmanın gururunu yaşayan Şehitkamil Belediyesi kentte ağaçlandırma konusunda önemli bir projeye imza atmış oldu.

AĞAÇLANDIRMA PROJESİ KAPSAMINDA
ON BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Arıl Mahallesi’nde düzenlenen Bi’dünya Yeşil Projesinin 15. Etap çalışmaları neticesinde 20 bin badem, zeytin, fıstıkçamı, karaselvi, kızılçam, sedir ve defne türü fidan toprakla buluştu. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen ağaçlandırma töreninde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Göreve geldiğimiz andan itibaren Mart ve Kasım aylarında ağaçlandırma çalışmalarını başlattık. Bu ana kadar 14 etap fidan dikimini yapmıştık, bugün de 15. fidan dikimini gerçekleştireceğiz. Bizim amacımız; özellikle öğrencilerimizin öğrencilik hayatları boyunca her sene imkan dahilinde en az 2 tane fidan dikmesini sağlamak. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde geçen bölgemiz ile ilgili, ‘Ayıntap denen bir beldeye geldik. Burada Dülük’ten Nizip’e yakın Daşbaş mevkiine kadar 6 saatten fazla yürüdük. Vallahi başımıza bu zamana kadar güneş ışığı değmedi’ dediği bölgedeyiz. Gaziantep ile Şanlıurfa arası bundan 500 yıl önce ormanlarla kaplı, muz ağaçlarının bulunduğu bir bölgeydi. O dönemden bu döneme maalesef çölleşme neticesinde bugün bozkır topraklarda yaşıyoruz. Ancak böyle gelmiş böyle gider demeyeceğiz. Bizden sonraki nesillerin daha yaşanabilir bir çevrede yaşayabilmesi için biz imkanlar dahilinde ağaçlandırma çalışmalarını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ŞEHİTKAMİL İLÇESİNDE MART VE KASIM
AYLARINDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu projeye ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Her Bahar Bir Orman Bi’dünya Yeşil projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayında yapılan fidan dikimleri devam ediyor. 15. Etap Şehitkamil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde hayat buldu. Yaklaşık 200 bin metrekare alan üzerine kurulan 15. Etap Şehitkamil Ormanı’nın fidan dikim töreni geniş katılımla yapıldı. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerinde yaklaşık 20 bin fidan dikildi. Dikimi yapılan fidanlar; badem, zeytin, fıstıkçamı, karaselvi, kızılçam, sedir, defne türünde oldu. Şehitkamil Belediyesi, ‘Bi Dünya Yeşil’ projesiyle bugüne kadar kurmuş olduğu 14 etap ormanda toplam 986 bin 722 metrekare alanda 101 bin 763 adet fidanı toprakla buluşturmuştu.”

“TORUNLARIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Fadıloğlu sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Şehir merkezinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra şehrin yakınında bulunan daha önce köyden mahalleye dönen bu bölgelerde nerede boş arazi bulduysak buralara ağaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Hem Hazine’ye hem de Orman Müdürlüğüne verdikleri desteklerden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de ne kadar boş alan varsa imkan dahlinde bu alanları ağaçlandırmaya gayret göstereceğiz. Bu ağaçlandırma çalışmalarında en önemli hususlardan bir tanesi ağaçlandırmayı yaptıktan sonra en az 2 yıl boyunca kontrollü bir şekilde bunların sulanması. Bizim yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarında fidan dikilen alanın etrafını çitle çevirip 2 yıl sulamalarını yaptıktan sonra yetişkin hale gelince doğal ortamına bırakıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarında ağaç tutma oranımız da yüzde 95-98 aralığındadır. Yani yüzde 3-5 firemiz var. Bu da normal karşılanacak bir durumdur. Daha önce yalnızca iğne yapraklı fidanlar dikerken, artık yaban hayatını korumak adına meyve veren ağaçlar da dikiyoruz ki doğadaki canlılar bu meyvelerden faydalansın. Bu durumu Dülük Tabiat Parkı içerisinde de gerçekleştirdik. İnşallah bizim yaşadığımız yeşillik sıkıntısını bizden sonraki nesiller yaşamaz. Çünkü doğa, dedelerimizden kalan miras değil, torunlarımızın emanetidir. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir çevreyi hep birlikte armağan edeceğiz. Tüm katılımcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“BİZİM DÖNEMİMİZDE 3,5 MİLYAR FİDAN DİKİLDİ”

Bi’dünya Yeşil Projesinin 15. Etap ağaçlandırma törenine katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ormanların kentler için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, “Bugün çok hayırlı bir adım atmak için toplandık. Orman çok önemlidir. Ormanlar, sadece oksijen kaynağı değildir. Bunun yanı sıra yağmurun yağmasını kolaylaştıran, hayata canlılık getiren, çevreyi besleyen, ağaçlarından birçok fayda sağladığımız alanlardır. Bugün fidan dikilen araziler boş araziler. Özellikle bu bölgede ağaç dikilmesi gereken alanlar var. Bu konuda adım atan Şehitkamil Belediyemizi kutluyorum” diye konuşarak sözlerine şu şekilde devam etti;
“Herkesin fidan dikmede yarışması lazım. Çünkü ülkemiz kurak bir sürece girdi. Türkiye dünyadaki kurak bölgelerden biri olmaya başlarken özellikle Gaziantep bu konuda ilk sıralarda yer alıyor. Hükümetimiz döneminde 3 buçuk milyar fidan dikildi. Bu sayı çok önemlidir. Ağaçla barışık, ağaç dikmek, ağaç yetiştirmek, onun ürünlerinden çevreyi faydalandırma anlayışına sahip bir hükümet olmamıza rağmen, 3 buçuk milyar ağaç dikilmesine rağmen halen birçok bölgenin ağaçlandırılması gerekiyor. Bu ağaçlandırma adımlarını aralıksız atmamız lazım. Bu konuda özverili çalışmalarından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu adımların artarak devam etmesini diliyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler