USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

Şehitkamil’in en sorunsuz mahallesi

Şehitkamil’in en sorunsuz mahallesi
18-09-2015 19:25
Gaziantep

Şehitkamil İlçesine bağlı Gazi Mahallesi, nezih görüntüsü ve seçkin mahalle sakinleri ile Gaziantep’in elit mahallelerinden olmaya devam ediyor. Gazi Mahallesi’nin Şehitkamil İlçesi’nin Çankaya’sı olarak niteleyen mahalle muhtarı Mehmet Yıldız, “Gazi Mahallesi görünümü ve mahalle sakinleri itibariyle Gaziantep’in ve Şehitkamil İlçesi’nin sorunsuz mahallesi olarak biliniyor” dedi.

IMG_5427

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Gazi Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mehmet Yıldız’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

gaziiii mah

Mahallenin adı:  Gazi

Mahallenin İlçesi: Şehitkamil/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu:  12 bin

Mahallenin seçmeni: 6 bin

Mahalle ve cadde sayısı: 22 sokak, 3 Bulvar

Mahallenin muhtarı:  Mehmet Yıldız

Gazi Mahallesi’nin 20 yıl önce Sarıgüllük Mahallesi’nden ayrıldığını belirten mahalle muhtarı Mehmet Yıldız, “Sarıgüllük Mahallesi’nin nüfusunun artması sonucunda Gazi Mahallesi Muhtarlığı Şehitkamil İlçesi’ne bağlı olarak kuruldu. Şehitkamil İlçesi’nin en güzel mahallesi olan Gazi Mahallesi, her geçen gün daha da gelişiyor. Şehitkamil’in Çankaya’sı olarak adlandırılan mahallemizde çok sayıda bürokrat ve iş dünyasından önemli insanları ikamet ediyorlar. Gaziantep ekonomisinin ve bürokrasisinin kalbi Gazi Mahallesi’nde atıyor” dedi.

GAZİ MAHALLESİ ÖNEMLİ YERLEŞİM YERLERİ ARASINDA YER ALIYOR

IMG_5432

Gazi Mahallesi’ne ilişkin bilgiler veren Yıldız, “Yeni yerleşim yerlerinden olan Gazi Mahallemiz, kısa sürede ilçemizin önemli yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Mahallemizin 12 bin nüfusu ve  6 bin seçmeni bulunuyor. Gazi Mahallesi’nde 22 sokak, Ali Nadi Ünlüer, Zübeyde Hanım ve Milli Egemenlik bulvarı yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise, Pancarlı, Emek, Sarıgüllük ve Kavaklık Mahallelerinden oluşuyor “diye konuştu.

SORUNLARIMIZ KISA SÜREDE ÇÖZÜMLENİYOR

IMG_5447

Alt yapı konusunda Gazi Mahallesi’nin en sorunsuz mahalle olduğunu vurgulayan Yıldız,“Sorunlarımızı ilgili kurumlara ileterek kısa sürede çözümlenmesi sağlanıyor. Mahallemiz imarlı bölge olduğundan kısa sürede alt yapı ve üst yapı ile ilgili çalışmalar yapılabiliyor. Mahalle sakinlerimizde bu hizmetlerden duydukları memnuniyeti her fırsatta dile getiriyorlar” diye konuştu.

OYUNCAKİSTAN PARKI VATANDAŞLAR TARAFINDAN ÇEKİM MERKEZİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

IMG_5436

Mahalle sakinlerinin Oyuncakistan Parkı’nda vakit geçirdiklerini belirten Yıldız, “20 yıl önce yapılan Oyuncakistan Parkı, tüm mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak noktasında yeterli oluyor. Parkımız çevre mahallelerden de ziyaretçi akınına uğruyor. Birçok vatandaş Oyuncakistan Parkı’na çocukları ile vakit geçirmek, piknik ve spor yapmak amacıyla geliyorlar. Kısacası Oyuncakistan Parkımız, bir çekim merkezi olarak görülüyor” dedi.

EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

IMG_5433

Eğitim konusuna mahalle sakinlerinin önem verdiğine dikkat çeken Yıldız, “Mahallemizde Kaşıbeyaz İlkokulu ve Zeynep Beşler Anaokulu yer alıyor. Mahalle sakinlerinin eğitim konusundaki hassasiyet göstermesi nedeniyle çocukların eğitimine büyük önem veriyoruz. Şuanda muhtarlık binamızın yanına yeni bir ilkokul yapılıyor. Okulumuzun yeni eğitim yılında faaliyete geçmesini bekliyoruz” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ ARASINDA SICAK İLİŞKİLER DEVAM EDİYOR

IMG_5428

Mahallede bürokrasi ve iş dünyasından önemli insanların ikamet ettiğini belirten Yıldız, “Mahalle sakinlerinin eğitim ve kültür düzeyi oldukça yüksektir. Komşuluk İlişkileri yönünden oldukça sıcak ilişkiler sürüyor. Vatandaşlar, birbirlerini en azından sima olarak tanıyorlar. Mahallemize yerleşen insanlar genel olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen vatandaşlar yerleştiği için sıcak ilişkiler mahalle içerisinde devam ediyor” şeklinde konuştu.

GAZİ MAHALLESİ’NDE AZ SAYIDA SURİYELİ MÜLTECİ İKAMET EDİYOR

IMG_5452

Gaziantep’e çevre illerden gelen vatandaşların yerleştiğini belirten Yıldız, “Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşlarda ikamet ediyorlar. Ancak çevre illerden gelen Gaziantep’e gelen vatandaşların sayısı her geçen gün arttı. Diğer mahallelerimize göre Suriyeli Mülteci aile sayısı az miktarda kalıyor. Gazi Mahallesi’nde gelir düzeyi yüksek olan 10 Suriyeli Mülteci aile ikamet ediyorlar” diye konuştu.

GAZİ MAHALLESİ’NDE HUZUR VE GÜVEN ORTAMI SÜRÜYOR

IMG_5454

Asayiş Olayları konusunda bilgiler veren Yıldız, “Mahallemizde asayiş olayları çok nadiren yaşanıyor. Mahalle sınırları içerisinde bulunan Asayiş Ekipler Amirliği’nin sıkı çalışmaları sonucunda mahallemizde asayiş olayları yaşanmıyor. Çok nadir olarak hırsızlık olayları meydana geliyor. Bunun dışında Gazi Mahallesi’nde herhangi bir sorun yaşanmıyor. Asayiş ekiplerinin sıkı çalışmaları nedeniyle mahallemizde güven ve huzur ortamı devam ediyor. Tüm emniyet birimlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN SOSYAL TESİS KONUSUNDA HERHANGİ BİR TALEP GELMİYOR

IMG_5457

Mahallede Sağlık ocağı, Sosyal tesis ve Taziye evi bulunmadığını belirten Yıldız, “Mahalle sakinleri, Pancarlı ve Emek Mahallelerinde bulunan sağlık ocaklarına giderek ihtiyaçlarını gideriyorlar. Sosyal tesis ve Taziye evi konusunda mahalle sakinlerimizden herhangi bir talep olmuyor. Mahalle sakinlerinin böyle bir talebi olmayınca bizimde bu konuda belediyelere başvurumuz olmuyor” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler