USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

Şehitkâmil’in Çankaya’sı: Pancarlı Mahallesi

Şehitkâmil’in Çankaya’sı: Pancarlı Mahallesi
18-09-2015 19:21
Gaziantep

Pancarlı Mahallesi, huzurlu yaşam alanı ile Gaziantepli vatandaşların gözde yerleşim yerlerinden biri olmayı sürdürüyor. Sessiz sakin semt yaşamı ve huzurlu ortamı ile çekim merkezi olan Pancarlı Mahallesi’nin kurulduğu dönemlerden beri bu özelliğini koruduğunu belirten mahalle muhtarı Rıza Bozgeyik, “Pancarlı Mahallesi Şehitkâmil Belediye eski başkanı Mehmet Bozgeyik tarafından Şehitkâmil’in Çankaya’sı olarak nitelendirilirdi” diye konuştu.

IMG_5474

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Pancarlı Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Rıza Bozgeyik’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

pancarlı

Mahallenin adı: Pancarlı

Mahallenin İlçesi: Şehitkâmil/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu: 8 bin

Mahallenin seçmeni: 3 bin 175

Mahalle ve cadde sayısı: 12 sokak, 3 Bulvar ve 4 Cadde

Mahallenin muhtarı: Rıza Bozgeyik

Pancarlı Mahallesi’nin 20 yıl önce Emek Mahallesi’nde ayrılarak mahalle olduğunu belirten mahalle muhtarı Rıza Bozgeyik, “Daha önce İbrahimli Bölgesi olarak bilinen mahallemiz Emek Mahallesi’nden ayrılarak 20 yıl önce kurulmuştur. 2009 yılında yapılan yerel seçimler ile mahalle muhtarlığına seçildim. Uzun yıllardır Pancarlı Mahallesi’nde ikamet ediyorum, daha önce mahallede bulunan Salime-Hilmi Kırşan Caminde imam olarak görev yapıyordum” dedi.

MAHALLE ADINI PANCARLI PINARI’NDAN ALDI

IMG_5476

Pancarlı isminin kaynağını anlatan Bozgeyik, “Mahallemizin ismi, Kadı Değirmeni bölgesinin üst kısmında eskiden yer alan Pancarlı Pınarı’ndan gelmektedir. Pancarlı Pınarı ve etrafındaki yeşil alandan dolayı bugün mahallemiz Pancarlı Mahallesi olarak anılıyor” şeklinde konuştu.

MAHALLEMİZ GENİŞ BİR ALANA SAHİP

IMG_5477

Mahalleye ilişikin bilgiler veren Bozgeyik, “Pancarlı Mahallesi’nde 8 bin mahalle sakinimiz ve 3 bin 175 seçmenimiz bulunuyor. Mahallemizin sınırları ise güneyinde Allaben Deresi, kuzeyinde Zeki Savcı Caddesi, doğusunda Milli Egemenlik Bulvarı, batısında Abdulkadir Aksu Bulvarı yer alıyor. Mahallemiz bu denli geniş bir alan sahip olmasına rağmen nüfus bakımından küçük bir yerleşim yeridir. Mahallemizde 12 sokak, 3 bulvar ve 4 cadde yer alıyor. Caddelerimiz, Zeki Savcı, Ali Şir Nevai, Güceylioğlu ve Karlıstad caddeleridir. Bulvarlar Milli Egemenlik, Bahriye Üçok Ve Abdulkadir Aksu bulvarlarıdır. Komşu mahallelerimiz, Emek, Gazi, Batıkent, Osmangazi ve Binevler mahallelerinden oluşuyor” diye konuştu.

TEDAŞ’IN MUHTARLARIN ŞİKÂYETLERİNE HIZLI CEVAP VERMESİNİ İSTİYORUZ

IMG_5481

Pancarlı Mahallesi’nin yeni bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Bozgeyik, “Mahallemiz yeni yerleşim bölgesi olduğundan imara açık bir bölgedir. Bu nedenle hemen hemen alt yapı ve üst yapıda sıkıntımız olmuyor. Belediye ekipleri sorunlarımızı kısa sürede çözüme kavuşturuyorlar. Alt yapımız iyi durumda ufak tefek sorunlar olduğunda Gaski ekiplerine bildiriyoruz. Mahallemizde üst yapı konusundaki sıkıntısı elektrik hatlarının yer altına alınması konusunda yaşanıyor. Bazı cadde ve sokaklarımızda elektrik şebekesi yer altına alındı. Tedaş’ın özelleştirilmesinin ardında elektrik hatlarının yer altına alınması işlemleri yarım kaldı. Özelleşmenin ardından Tedaş ile ilgili sıkıntılar Pancarlı Mahallesi’nde de yaşandı. Ancak gözlemlediğim kadarıyla şuanda işler eskisine göre rayına girmiş görünüyor. Tüm muhtarlar olarak Tedaş ekiplerinin muhtarların şikâyetlerine daha hızlı cevap vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

PANCARLI MAHALLESİ MERKEZİ BİR NOKTADA YER ALIYOR

IMG_5483

Pancarlı Mahallesi’nin merkezi bir nokta bulunduğunu belirten Bozgeyik, “Ulaşım konusunda mahallemiz, otobüs ve tramvay hatlarının bulunduğu bir alanda yer alıyor. Mahalle sakinleri şehir merkezine ve şehrin diğer bölgelerine günün her saatinde vasıta bulabiliyorlar. Tramvay hattının Karlıstad Caddesinde yer almasından dolayı mahalle sakinlerin Adliye ve Karataş yönünden gelen tramvaylar ile mahallemize rahatlıkla ulaşım sağlıyorlar” dedi.

PARK ALANLARI YETERSİZ

IMG_5486

Pancarlı Mahallesi’nin yeni bir yerleşim yeri olmasına rağmen yeterli park alanlarının bulunmadığını belirten Bozgeyik, “3 adet parkımız bulunuyor ancak bu parklarımızda gençlerin vakit geçirebilecekleri ve yürüyüş alanları bulunmuyor. Mahalle sakinleri de bu konudaki eksikliğe dikkat çekerek yeni park alanı isteğinde bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

KÜLTÜRE VE EĞİTİME ÖNEM VERİLİYOR

IMG_5490

Kültür ve eğitim düzeyinin mahalle sakinleri arasında yüksek olduğuna dikkat çeken Bozgeyik, “Mahallemizde ikamet eden vatandaşlar, eğitime ve kültüre yüksek önem veren kimselerdir. Mahallemizde yer alan 5 okulumuz ve özel eğitim merkezleri eğitime verilen önemin önemli göstergeleridir. Mahalle kültür düzeyine katkı için mahallemizde her gün yeni bir eğitim kurumu faaliyete geçiyor” dedi.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİN ZAYIF OLMASINDAN MUZDARİPİM

IMG_5494

Komşuluk ilişkilerine değinen Bozgeyik, “Mahalledeki komşuluk ilişkileri bana göre zayıf kalıyor. Örneği seçmen kâğıtlarını dağıtırken apartmanda yaşayan insanların karşı komşularını dahi tanımadıklarına şahit oluyoruz. Bu durum bizim gelenek ve göreneklerimize uygun değildir. Bu durumdan muzdaripim” şeklinde konuştu.

HUZURLU VE NEZİH SEMT

IMG_5501

Pancarlı Mahallesi’nde ikamet eden mülteci ailemler olduğu belirten Bozgeyik, “İç savaş sonrası mahallemize az sayıda Suriyeli Mülteci aile yerleşti. Şuanda mahallemizde 25 kadar Suriyeli aile ikamet ediyor. Bunun dışında çevre illerden gelen vatandaşlar ve Gaziantep’in yerlisi vatandaşlar mahallemizde ikamet etmeyi tercih ediyorlar. Semtimizin nezih ve huzurlu bir semt olması Pancarlı Mahallesi’nin bir çekim merkezi kılıyor. Aynı zamanda asayiş olayları yönünde mahallemiz sorunsuz bir mahalledir. Çok nadiren meydana gelen hırsızlık olayları dışında mahallemiz sakinliğini koruyor. Hatta Şehitkâmil Belediyesi eski Başkanı Mehmet Bozgeyik, Pancarlı Mahallesi’ni Çankaya olarak tanımlardı” diyerek sözlerini noktaladı.

AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler