USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

SEO NEDİR? NE DEĞİLDİR?

SEO NEDİR? NE DEĞİLDİR?
26-01-2022 08:34
Gaziantep

Seo, genel tabiriyle; bir web sitesini, hedeflenen arama motorunda, üst sıralara taşıma çalışmasıdır.Sanılanın aksine, seo çalışmasını yalnızca google üzerinden yürütmek zorunda değilsiniz.
Seo backlink gibi işlemleri, diğer alternatif arama motorları üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.Seo, rastgele kelimelerle kısa yoldan yapılacak basit bir iş değil,Bilakis, işin uzmanına yaptırılması gereken, uzun ve zahmetli bir iştir.

SEO STRATEJİSİNDE ANAHTAR KELİMELERİN ROLÜ

Google, web sitesi sıralamasını, kullanıcının ulaşmak isteği bilgi doğrultusunda, anahtar kelimelerini baz alarak oluşturur.
Bundan dolayı, kullanılan anahtar kelimelerin, seo backlink amacıyla oluşturulmuş olan tanıtım yazısı içerisinde, anlam bütünlüğünü bozmayacak şekilde yer edinmesi gerekmektedir.
Hazırlanan metnin, bu kurallara dikkat edilerek, seçilen anahtar kelimelerle uyumlu olması zarfında, ortaya kaliteli bir seo çalışmasının çıkması kaçınılmaz olacaktır.


MARKALARIN SEO’YU TERCİH ETMESİNDEKİ KATKILAR

Sunduğunuz hizmetin veya ürünün satışını arttırmak amacıyla seo stratejisine başvurmanız, hedeflediğiniz satış miktarına ulaşmanızda, size büyük katkı sağlayacaktır.

Tanınırlığınızı arttırmak için seo’yu tercih ettiğinizde, bu çalışmanın size ne kadarlık bir geri dönüş sunduğunu ölçebilir ve yönetebilirsiniz.

Sizi ekstra bir reklam harcaması yapmamaya teşvik eder. Çünkü, zaten reklamlardan elde edeceğiniz tanınırlığı, seo sayesinde çok daha ekonomik bir şekilde elde edebilirsiniz.

Günümüz çağında arama motorlarıyla içli dışlı bir durumda olduğumuzu göz önünde bulundurursak, mevcut arama motorlarında yer almak; tanınırlığınızı arttırmaktan,
dijitalleşen dünyada yerinizi almaya kadar, bir çok yönden sizlere avantaj sağlayacaktır.

ARAMA MOTORLARININ ÇALIŞMA MANTIĞI

Arama motorları; kullanıcının ulaşmak istediği bilgiyi en iyi şekilde aktarmak için, sitelerin içerisinde yer alan anahtar kelimelere göre sıralamasını gerçekleştirir.
Bu işlemleri gerçekleştirebilmesi için de “spider” adı verilen yazılım robotlarıyla siteleri taraması gerekmektedir.
Bu tarama sırasında, arama motorunda arattığınız şeyin, web sitelerindeki alakasını ölçer ve çeşitli hesaplamalar sonucunda sizin aratmış olduğunuz şeye uygun, en iyi sonucu listelemeye çalışır.

ORGANİK TIKLANMA ORANI NEDİR?

Organik tıklama oranı, aranılan sayfaya tıklanma oranıdır.
Web sitesine kaç kişinin tıkladığını, ne kadar görüntülenme aldığını gösterir.
Organik tıklanma oranını görüntülemek, web sitenizin ne kadar performans sergilediği konusunda sizlere bilgi aktarımı sağlayacaktır.
Seo backlink sayesinde organik tıklanma oranlarınızı arttırabilirsiniz.
Elbette ki organik tıklanma oranlarınızın ne kadar ve ne kalitede artacağı seo backlink fiyatları ile doğrudan bağlantılıdır.
Seo backlink fiyatları ise hizmet aldığınız ajansa bağlıdır.

TEMEL SEO KURALLARI

Başlık Seçimi:
İçeriğinizdeki temel kelimeleri başlığınızda bulundurmak, arama motorlarında üst sıralara çıkmanızda oldukça büyük rol oynar.

Site İçi Bağlantılar:
Siteniz içerisinde ne kadar çok bağlantılar bulundurursanız paralel olarak da siteniz içerisinde geçirilen etkileşim süresi bir o kadar artacaktır.
Bu bağlantılar sayesinde kullanıcının aradığı şeylere ulaşması oldukça kolaylaşacağından, müşteri memnuniyetinizin artmasına katkı sağlayacaktır.
Bu yapıyı metaforlaştırmak gerekirse, örümcek ağlarına benzetebiliriz.

Etiketler:
Sitenizin içerisine ekleyeceğiniz resim veya benzeri bir dosyanın, sunmuş olduğunuz hizmetin ismiyle adlandırılması, arama motorlarında sizin yine üst sıralara çıkmanızda katkı sağlayacaktır.

İçerik Kalitesi:
İçeriklerinizin size ait olması seo çalışmasında çok önemlidir.
Orijinal içeriklere sahip olmak, tıklanma sayınızla beraber site trafiğini de arttırıp, arama motorlarında size karşı bir güven oluşturacaktır.

Yukarıdaki maddelerden anlaşılacağı üzere, bu 5 seo kuralı bütünlüğü doğrultusunda ilerlemeniz, yapmış olduğunuz çalışmada, istenilen sonuca ulaşmanız açısından son derece katkı sağlayacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler