USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

SHİMALL OTEL VE KONGRE MERKEZİ “BİR OTELDEN DAHA FAZLASI!”

SHİMALL OTEL VE  KONGRE MERKEZİ “BİR OTELDEN DAHA FAZLASI!”
29-07-2019 08:01
Gaziantep

Gaziantep’e yeni hizmet anlayışı ile hızlı ve etkili bir giriş yapan Shimall Otel ve Kongre Merkezi Genel Müdürü Cemal Dalkıran ile çok keyifli  bir röportaj gerçekleştirdik.

“Gaziantep'in lüks ve cazibe merkezi olan Shimall Otel ve Kongre Merkezi çağdaş otelcilik anlayışıyla, gerek tatil, gerekse iş amacıyla yapılan seyahatlerinizde sizlere beklentilerinizin ötesinde konaklama fırsatları sunmaktadır.Özel günler de  Gaziantep’in en büyük toplantı tesisi olan Shimall Kongre Merkezi, 2500 kişilik balo ve kongre merkezi, 7 adet gün ışığı alan, toplamda 9 adet eşsiz toplantı salonlarıyla kaliteli hizmet sunmaktadır.

12 ay boyunca hizmet veren Shimall Otel ve Kongre Merkezi; şehir manzaralı 321 odası, Gastronomi şehri Gaziantep’in eşsiz tatlarıyla birlikte organik Türk tatlarının modernize edilerek sunulduğu restaurantlarıyla unutulmaz bir konaklama deneyimi sunuyor. Zinde kalmayı isteyenler için son teknoloji aletlerle donatılan fitness salonunda salonuyla Gaziantep’e hizmete hazır.

Bu hizmetler sağlanırken, insana, doğaya, çevreye zarar vermeden, faydalı olabilme bilinciyle hareket edilmektedir.”

Shimall yeni tanıdığımız bir marka ve yeni bir hizmet konsepti.Okurlarımız için kendinizi anlatır mısınız?

Shimall Otel olarak, yeni bir oluşum, yeni bir marka olarak iddialı bir şekilde  hizmet sektörüne girdik.Gaziantep potansiyelli  ve çok hareketli  şehir olması nedeniyle ve de dinamikleriyle  ilk tercih olarak düşünüldü. Özellikle gastronomi de dünya da gözde olan şehirlerimizden.Gastronomi şehri olmanın getirdiği hareketlilik diğer sektörlere de yansıyor.Ve şuanda da Gaziantep, otelcilik ve kongre hizmetleri anlamımda halen yeterliliğe erişememiş bir ilimiz.Toplamda 3000 kadar yatak kapasitesi var ve günde ziyaretçi bağlamında 15-20  uçak iniyor.Özellikle sanayi alanından gelişmiş bir şehir olarak ve bununda beraberindeki hareketliliği göz önüne alacak olursak  otel alanından burada yatırım yapmak kaçınılmazdı.

Yakın bir zamanda iki büyük  otel kapandı. Sınırlarımız da ki hareketlilik,ekonomik göstergeler…gibi olumsuz etkenler böylesine büyük bir yatırıma yönelmede korkutmadı mı?

Ülkemiz geçmiş dönemlerine de bakıldığında pek çok krizler yaşadı.İhtilaller gördü.Ama her zaman ayakta kalabildi.Savaşlar,yıkımlar dahi olsa her şehirde tarihi, kültürü, geçmişe ait izleri ve kazanılmış gastronomi unvanı hep ayakta kalır.Bir İstanbul’ u  düşünün.Şehir ne yaşarsa yaşasın güçlü tarihi geçmişi, Ayasofya’sı  olumsuzluklar ne olursa olsun hep aynı ilgiliye muhatap kalabiliyorsa, Gaziantep içinde bu aynıdır.Üstelik gastronomi  kenti olarak ta daha yeni yeni tanınmaya başlanılıyor.Yapılacak işler daha yeni başlıyor.

“Gaziantep’in artıları hep daha fazla”

Gaziantep’in köklü tarihinin, müzelerinin de yanında gastronomi şehri olarak ta tanınmasının bizim açımızdan da çok artısı var.”Gurme Tur” dediğimiz İstanbul,Ankara, Bursa  Türkiye’nin her yerinden insanlar sadece yemek yemeğe geliyorlar.Her bayramda buraya çok yoğun bir ziyaretçi akını oluyor.Rakamlarla  bu oranı diğer illere oranlarsak çok çok yüksek.

Yanı başımız da ki komşumuz Suriye’de  her ne kadar karışıklık olsa da bizlere olumlu yansımaları da oluyor. Suriye’de  de  sadece  Arap toplumunun yaşadığını düşünmemek lazım.Orada uluslar arası pek çok ülkenin yöneticileri,yatırımcıları ,iş adamları da bulunmakta.Bunlarda yaşanan hareketlilikte Gaziantep’e artı olarak yansıyor.  

Yeni bir kurulum olarak iddianız, farklılıklarınız  nelerdir?

Henüz daha çok yeni olsak ta biz bu işe bilinçli ve de hazırlıklı olarak başladık.Kentteki eksiklikleri çok iyi gördük.Bunların başında da her kesime hizmet verebilecek geniş kapasiteli, kongre  salonu eksikliği vardı.2500 -4000 kişilik sinema düzeninde  oturup  konferansa katılabilme ortamlı salonlar hazırladık Gaziantep ekonomik seviyesi çok yüksek olan  bir şehir.Burada insanlar kazanmayı ve de harcamayı çok seviyorlar.Düğün merasimleri Gaziantep için çok önemli.Bizce bu önemli bir İhtiyaçtı.Geniş ailelerin düğün,nişan,kına gibi organizasyonlarını yapmalarına imkan sağlayan salonlarımız var.13  tane toplantı salonumuz var.50  kişiden 3000 kişiye kadar  kapasiteli salonlarımız mevcut.Geniş araç kapasiteli otoparkımız,geniş ana caddemiz var.Konum olarak ta şehre hakim otelciliğe son derece uygun bir mekan.Her açıdan otelciliğin   eksik yanlarını da tamamlayarak  bilinçli ve hızlı şekilde piyasaya giriş yaptık.

Mesleki tecrübelerinize dayanarak ilimizdeki otelcilik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gaziantep’te ne yazık ki otelcilik sektöründe  çok fakir kalmış.Tabandan başlayarak çok büyük eksikliklerin olduğunu görüyorum.Piyasa da eğitimsiz insanlar çok fazla durumda.Amacımız bu sektörün dinamiklerini hızlandırmak.Personelimizi kendimiz eğitiyoruz.Öncelikle İngilizce eğitim de vermeye başladık.Mesleki eğitim programları veriyoruz.Personel seçerken de başta seçici olmaya özen gösteriyoruz.Kriterlerimiz var.İlk başta eğitimli olması,ailesi ile birlikte yaşayıp yaşamadığı,başka bir işletme de az da olsa tecrübesinin olup olmadığı önceliklerimiz. Ayrıca temizlik, hizmet ve de yemekler üzerinde en fazla hassasiyetle durduğumuz özelliklerdir.

Müşterilerinizden olumlu ya da olumsuz nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Gastronomi kenti unvanımız da olduğundan müşterilerimiz kahvaltıda dahil yöresel tercihleri değerlendirip sunumlarımızı ona göre yapıyoruz. Bu da sadece bizde olduğundan memnunlukla karşılanıyor.Sitemizde de müşteri memnuniyetini yüksekliğini görmeniz mümkün.

“Amacımız Gaziantepliye hak ettiği hizmeti verebilmek”

Burası   Gaziantepli  7 firmadan oluşan  bir konsorsiyum. Amacımız Gaziantep’e hak ettiği hizmetin en kalitelisini,özelliklerini sunabilmek.Spa,masaj salonlarımızda hizmet verebilmek için yine devlet kanalıyla Bali şehrinden iki tane uzman masör  getiriyoruz.Çok özellikli fitness salonumuzu, Gazianteplilerin hizmetine sunuyoruz.

Sosyal projelerde de imzanızı görebilecek miyiz?

Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahinin ziyaretimizde sosyal projelere olan hassasiyetimiz ile ilgili görüşme yaptık.İleri ki dönemlerde atılımlarımız olacak.Hizmetlerimizden faydalandığınızda göreceksiniz ki  farkındalıklarımız la,hizmet kalitemizle ve beklenenden çok daha fazla özelliklerimizle biz bir otelden daha fazlasıyız.

Ücretleriniz  nasıl?

Bizim 666 adet yatak kapasitemiz var.Öncelikle kendimizi tanıtıp,reklam etmek durumundayız.Şuan ki piyasada makul fiyatlar çerçevesinde fiyatlarımız oldukça normal.Hatta benim şahsi kararıma göre de ucuz.Dışarıdan gelen müşterilerimize havuz,sauna gibi hizmetlerden faydalanabilmeleri için yıllık,altı aylık,üç aylık şeklinde üyelikler yapıyoruz.

Tıp kongreleri gibi büyük ve önemli buluşmalar da  genelde Antalya gibi şehirler ve oradaki oteller tercih ediliyor. Neden Gaziantep ev sahipliği yapamasın?

Zaten  Eylül ayında  Gaziantep Üniversitesinin organize ettiği Birleşmiş Milletler Göç İdaresinin tertiplediği çok önemli bir sempozyum var. Ana sponsoru olduk.10-14 Eylül arası gastronomi festivali var.Biz de ana sponsor olarak destek veriyoruz. Etkinlikler çoğalıp ihtiyaçlara en güzelinden hizmet verdikçe zamanla  tercih okları da bu yöne dönecektir.

“Hedefleri büyütmek lazım”

Burada üç tane Shmall otel olsa çok daha fazla hareketlilik olur. Şehrimizin çok daha fazla kaldıracak kapasitesi de mevcuttur.Buda şehrin ekonomisine büyük katkılar sağlar.Kapasitenizin kalite ile birlikte sayısı artıkça ona göre de daha fazla talep gelir. Yenilikte örnek olmanız,yenilikçi olmanız son derece önemlidir.Öyle ki bu olumluluk  diğerlerini etkileyecektir.Ya kendilerini yenilemeye gidecekler, ya da yapamıyoruz  artık diyerek işi ehillerine bırakıp çekileceklerdir.Bu tarz işletmelerde her 5 yılda bir yenilenmeye gidilmelidir.

Turizm sektörüne yeni jenerasyon bilinçli olarak bakamıyor ve de tercih etmiyor.Bu sektörde akademik eğitimin önemi ile ilgili gençlere mesajınız var mı?

Gaziantep personel konusunda çok eksik.Otelcilik okulu var ama yetersiz. Önceden Turizm Bakanlığının TUREM adı altında her şehirde  kurmuş olduğu bir proje vardı.Orada çok iyi elemanlar yetişmişti.Bu bölgelerde yetişmiş eleman eksiği çok fazla.

1978 Ankara Turizmcilik ve Otelcilik okulunu bitirdim.O yıllarda Türkiye’de sadece 3 tane vardı.İnsanlar çok tanımadığından bizi eleştirirlerdi. Sıfırdan başlamanın da ayrı bir güzelliği,heyecanı vardı.Ama  bugün Güneydoğunu en güzel otelinin gelen müdürlüğünü yapıyorum.Ve de dünyanın en güzel ,zevkli ve renkli mesleğine sahibim.Her gün yeni insanlarla ve kültürlerle tanışıyorsunuz.Gençlere bu güzel mesleğin en doğru ve iyi şekilde tanıtılması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler