USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Şiir ve muhabbet dolu bir gece…

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi, Semerkand Vakfı Gaziantep İl Başkanlığı ve Ser Organizasyon’un ortaklaşa düzenlediği ...

Şiir ve muhabbet dolu bir gece…
05-03-2017 08:44
Gaziantep

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi, Semerkand Vakfı Gaziantep İl Başkanlığı ve Ser Organizasyon’un ortaklaşa düzenlediği ‘’Semerkand Vakfı Muhabbet Geceleri’’ Şehitkamil Belediyesi Kongre Merkezi’nde muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirildi. Ünlü isimlerin katıldığı program ve standların yer aldığı fuar katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Gecede Dursun Ali Erzincanlı’nın 30 kuş şiiri salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. TÜMSAİD Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa ve Semerkand Vakfı Gaziantep Şubesi İl Başkanı Cuma Çekici, programa katkılarından dolayı belediye başkanlarına birer plaket takdim ettiler.

"Semerkand Vakfı Muhabbet Geceleri’’ proğramı yoğun bir katılımla Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, Semerkand Vakfı Gaziantep Şubesi İl Başkanı Cuma Çekici, oda ve dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldığı ayıda davetlinin katıldığı “Muhabbethane” programında sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı, sanatçı Murat Belet ve oyuncu Hasan Nihat Sütçü Gaziantepliler ile buluştu.

PROGRAM KURAN TİLAFETİ İLE BAŞLADI

Sunuculuğunu Mikail Şimşek’in yaptığı program kuran tilafeti ile başladı. Daha sonra sahne alan Hasan Nihat Sütçü’nün Kıraathaneci Haydar rolüyle sahneye çıkmasıyla “Muhabbethane” başladı. Ardından sahneye sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı çıktı. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatından bazı kesitleri seyircilere anlatan Dursun Ali Erzincanlı ilk olarak “Faran Dağları’nda Açan Sevgili” şiirini seslendirdi. Ardından Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in amcası Hz. Hamza’nın şehit düştüğü Uhud Savaşı’nı anlattığı Uhud Şiiri’ni seslendiren Dursun Ali Erzincanlı, Uhud Savaşı’nın tüm müminlerin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti. Erzincanlı’nın 30 kuş şiiri ise duygu dolu bir gece yaşanmasına vesile oldu.

ÇEKİCİ: BİR GÖNÜLE HİZMET TÜM GÖNÜLLERE HİZMET DEMEKTİR

Semerkand Vakfı Gaziantep İl Başkanı Cuma Çekici programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Çekici, bir hakikate bir damla da olsa hizmet etmek adına yurt içi ve yurt dışında “Muhabbet gecelerini” düzenlediklerini ifade ederek “Muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir çünkü gönül rabbimizin teveccüh mekanıdır. Gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilirler. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbirlerine kenetlenebilir. Bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur.” diye konuştu.

DESTEKLERİNDEN DOLAYI BELEDİYE BAŞKANLARINA PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından TÜMSAİD Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa ve Semerkand Vakfı Gaziantep Şubesi İl Başkanı Cuma Çekici sırasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na birer plaket takdim ettiler. TÜMSAİD Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, desteklerinden dolayı belediye başkanları tek tek teşekkür ederek, ülkenin milli birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi.

YEMEKTE BULUŞTULAR

Programın ardından TÜMSAİD Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa ve Semerkand Vakfı Gaziantep Şubesi İl Başkanı Cuma Çekici, yönetim kurulu üyeleri ve Dursun Ali Erzincanlı ve ekibi ile Balık Restoran Ali Dayı’nın yerinde buluştular. Yemeğin ardından Dursun Ali Erzincanlı’ya sürpriz doğum günü gerçekleştirildi. Tebrikleri kabul eden Erzincanlı ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler