USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“SORUMLU TAHMAZOĞLU’DUR”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, Akkent Cami’de yaşanan ölümlü olayı cinayet olarak yorumladı. Hocaoğlu, yaşanan bu olayın sorumlusu olarak 3-5 garibanın gösterilmemesini isterken sorumlu olarak ise hedef gösterdi.

“SORUMLU TAHMAZOĞLU’DUR”
20-11-2019 09:51
Gaziantep

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın ölümünü cinayet olarak yorumladı. Hocaoğlu düzenlediği basın toplantısında, “Partimizin kurucu il yönetim kurulu üyesi de olan, şehrimizin sevilen ailesinin evladı, arkadaşımız, kardeşimiz Korkut Küçükcan’ın beklenmedik cinayete kurban gitmesi şehrimizin, ülkemizin vicdanını sızlatmıştır” dedi.

“KÜÇÜKCAN’IN ÖLÜMÜ KAZA DEĞİLDİR”

“Korkut Küçükcan’ın ölümü kaza değildir. Ülkemizde kokuşmuşluğun, ülkenin kaynaklarının nasıl FETÖ terör örgütüne peşkeş çekildiğinin yalnızca bir örneğidir. Birçok sivil toplum örgütü duyarlı kişi ve kuruluşlar açıklamalar yaptı. Destek oldu, olmaya da devam ediyor. Ancak biz laf değil, somut olgu ve çözüm istiyoruz” şeklinde sözlerine başlayan İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, Yargının önüne gariban iki mühendis, iki güvenlik görevlisi, iki zabıta atılsın, günah keçisi seçilsin istemiyoruz. Sözde Hukuk adına birkaç emir kulu mağdur edilsin istemiyoruz. Bir hukukçu olarak net konuşuyorum, Yıllar önce Sayın Melih Gökçek’i birçok davadan ve sorumluluktan kurtarmak için yapılan düzenlemelerle belediye başkanlarını hukuken aklayalım istemiyoruz. Belediyelerin siyasi kurumlar olduğunu, başkanın sözünün kanun olduğunu herkes bilir. Başkanın dediğini yapmayan müdür, mühendis memur görevden pasifize edilir” diye konuştu.

“SUÇLU BELEDİYE BAŞKANIDIR”

“Cami inşaatının ruhsatı yok. Suçlu kim mühendisimi? Asla değildir. Suçlu görmeyin diyen belediye başkanıdır” diye sözlerini sürdüren İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Çünkü yaptıran FETÖ’cülerdi, o zaman kol kola idiler. Nasıl ruhsat sorsunlar? İmar planını bile değiştirdiler. Ahşap iskele yasak,  suçlu kontrol etmeyen imar müdürlüğü veya zabıtamı? Asla değil. Görme diyen Belediye başkanıdır. Şimdi ahkam kesmeyi bırakalım. Gözü kör, kulağı sağır edilen, eli bağlanan yargının önüne üç beş gariban atmayalım.  Açıklama yapan kurum, kuruluş ve kişilere siz basın mensuplarına bunu bildirmeyi borç bilirim. Buzdağının görünen değil görünmeyen devasa kısmına bakalım. Hala uyanmadık, hala kör, sağır, dilsiziz, utanç abidesinin içindeki enkaz daha kaldırılmadı. Acaba başka kaç ceset kaldı bilen var mı? Hiç mi ders almadınız? Derhal o enkaz kaldırılmalıdır. Hukuk, adalet yok edilerek, hak yenerek, yapılan hiçbir ibadethane ibadethane hele cami olamayacağından, bu utanç abidesine ise asla Korkut Küçükcan adını verme gafletine düşmeyin. Korkut Küçükcan adını bu hukuksuzluğa, ahlaksızlığa, rant uğruna imarı dahi yok sayan, yine dine sığınan bu zihniyetin ürününe sakın vermeyin”

“KÜÇÜKCAN’IN ADINI HUKUK FAKÜLTESİNDE YAŞATALIM”

“Hukuksuzluk örneği olarak unutulmasın diye Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir amfiye, bilim, irfan örneği olsun diye mühendislik fakültesinde bir laboratuara veya dersliğe Korkut Küçükcan adını verin. Verin ki Gaziantep, lahmacun ve Suriyelilerle değil, bilim ve irfanla anılsın. Korkut Küçükcan ilim, irfan, hukuk, insanlık timsali olarak anılsın” diye sözlerini sürdüren İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, “Korkut ve bu utanç ancak bu şekilde unutulmaz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ELEŞTİRİ GELDİ

“Zeugma müzesinin alt tarafı ve Bosna – Hersek parkı civarı kentsel dönüşüm adı altında harabeye dönüştürülmüş, bu hafta sonu oradaydık. Gezdik esnafla dertleştik. Seçimde değil, biz hep buradayız, burada olacağız dedik.  Yıllardır çözüm yok, yarı yıkılan binalar tinerci, uyuşturucu bağımlıları, evsiz ve hırsızların meskeni olmuş durumda, esnaf dertli, oturanlar korku içinde, Şahinbey Ortaokulunun önü enkaz binalarla dolu” diye konuşan Hocaoğlu sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti;

“Birkaç uyuşturucu müptelası okula gelen masum çocuklara saldırıp, gasp edip, tecavüz edince mi yine duyacağız. Hayır, Gaziantep biz sizinleyiz her yerdeyiz. Sizi bu zihniyete mahkum bıraktığımız için bu lafı üstümüze alıyor ve sizi bu zihniyetten kurtaracağımıza söz veriyoruz. Sizde artık görün duyun ve konuşun. “

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler