USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Soysal TSK'dan ihraç edildi

Soysal TSK'dan ihraç edildi
28-07-2016 10:31
Gaziantep

ASKERİ darbe girişiminin ardından başlatılan OHAL uygulaması kapsamında dün gece çıkarılan kanun hükmündeki kararname ile meslekten ihraç edilen askerler arasında Gaziantep'te görevli aralarında tutuklanan 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Soysal'ın da olduğu 24 isim bulunuyor.

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İslahiye'de bulunan ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'na bağlı 106'ncı Topçu Alayında görevli yüzü aşkın asker gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen askerlerden aralarında 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Soysal ile 106'ncı Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Turgut Çelebi'nin de bulunduğu 80 asker tutuklandı.

24 ASKERE İHRAÇ

Dün gece çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile bazıları firari durumda olan Gaziantep ve İslahiye'de görevli 1'i Tuğgeneral, 2 albay, 4 yarbay, 3 binbaşı, 2 yüzbaşı, 3 üsteğmen ile 9 astsubayın meslekten ihracına karar verildi. Meslekten ihraç edilenler arasında Tuğgeneral Murat Soysal'ın emir subayı olarak görev yapan astsubay Özer Özer de yer alıyor. Öte yandan meslekten ihraç edilen askerler arasında, darbe girişiminde bulunan rütbelilerin yaptıkları mesajlaşma görüşmelerinde adı geçen Gaziantep'te konuşlu 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin'in de ismi bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler