USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

SÖZ KONUSU İNSAN SAĞLIĞI

İstasyon Caddesi’nde özel bir hastanenin yanında ki binaya kurulan baz istasyonu mahkemelik oldu. Özel hastane yetkilileri tarafından baz istasyonunu kaldırılması talebiyle...

SÖZ KONUSU İNSAN SAĞLIĞI
17-02-2017 09:27
Gaziantep

İstasyon Caddesi’nde özel bir hastanenin yanında ki binaya kurulan baz istasyonu mahkemelik oldu. Özel hastane yetkilileri tarafından baz istasyonunu kaldırılması talebiyle açılan dava henüz sonuçlanmış değil. Hastane yetkilileri baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit ettiğini dile getirerek, “Birde hastaların tedavi gördüğü bir binanın yanına baz istasyonu kurulması yanlış” diye konuştular.

BAZ İSTASYONLARI İNSAN SAĞLIĞINI TEHTİT EDİYOR

Birçok alanda tepki gösterildiği için reklam panolarının içerisine yerleştirilen baz istasyonları akıl almayacak yerlere kurulmaya başlanıldı. Gaziantep’te bir çok noktada kurulan ve bazıları vatandaşların tepkisi üzerine kaldırılarak başka alanlara taşınan baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı olduğu daha önce defalarca uzmanlar tarafından dile getirildi. Buna rağmen bazı operatör firmaları bilim insanlarının uyarılarına rağmen gelişi güzel yerleşim alanlarında baz istasyonu kurmaya devam ediyor. Gaziantep’te çok sayıda baz istasyonu özellikle kavşaklarda reklam panolarının içerisine konularak gizleniyor.

HASTA VATANDAŞLAR BAZ İSTASYONU GÖLGESİNDE TEDAVİ EDİLİYOR

Gaziantep’te İstasyon Caddesi üzerinde 25 yıldır faaliyet gösteren Özel Hayat Hastanesinin hemen yanına kurulan dev baz istasyonunun kaldırılması talep edildi. Talebi kulak ardı eden bina sahipleri sonunda hastane yönetimiyle mahkemelik oldu. Devam eden yargı sürecinin sonunda baz istasyonunun kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verilecek. Hasta vatandaşların baz istasyonunun hemen gölgesinde tedavilerini gördüğüne dikkat çeken yetkililer, “Bu baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Umut ediyoruz ki mahkeme kararı bu yönde çıkacaktır. Bizler şifa arayan insanlarımızı tedavi etmeye çalışırken, onların bu baz istasyonunun radyoaktif dalgaları arasında kalmalarını istemiyoruz” diye görüş belirttiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler