USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Spor şehri Gaziantep

Spor şehri Gaziantep
26-05-2022 07:26
Gaziantep

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gazi şehrin kurtuluşunun 100. yılında 100 yeni okul inşa etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında hayırsever iş insanı Adil Sani Konukoğlu tarafından yaptırılan Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi için açılış töreni düzenlendi.

Eğitim dostu Gaziantep anlayışıyla gençleri ilgilendiren her projeye destek olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada artık, ‘Gaziantep’ denildiğinde akla yalnızca fıstık ve baklavanın değil, spor şehri Gaziantep’in sporcu çocuklarının da geleceğini söyledi.

GAZİANTEP MODELİ ULUSAL SINIRLARI AŞIYOR

Okul yapım sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Başkan Fatma Şahin, “Eğitim adına yapılan çalışmalar akşamdan sabaha olmuyor. Öncelikle bu süreci koordine eden bir vali var. Hakikaten şehre babalık yapıyor. Akabinde bu şehirde Konukoğlu ailesi gibi olağanüstü bir aile var. Bir aile düşünün doğumdan ölüme herkesin yaşamına dokunuyor. Bizim Gaziantep olarak bugünkü sanayi şehri sıfatımızın sebeplerinden biri Konukoğlu ailesidir. Avrupa Konseyi dün buradaydı. Almanlar, siz bu işi nasıl başardığımızı merak ediyorlar. Gaziantep modelini anlattım ve bu modelin bir kardeşlik modeli olduğunu söyledim. Gaziantep’te bu modelin en büyük temsilcileri hayırsever iş insanlarımızdır.” dedi.

ŞAHİN: GENÇLERİMİZE YETENEKLERİNE UYGUN SPOR BRANŞLARINA YÖNLENDİRİYORUZ

Törene katılan gençlere seslenerek her birinin kıymetli olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Eğitim şehri gayesinin altını doldurmalıyız. Sizi her yönden yetiştirmemiz lazım. ‘Spor şehri’ dedik. Sizi yeteneklerinize göre yetiştirmeliyiz. Hangi spor branşında daha iyi iseniz o alanda size teşvikler sunarak, eğitimler vererek, tesisleri açarak destek olmalıyız. Önemli olan şey, yetenek taraması yapmaktır. Sizin ihtisaslaşmanızı sağlayacağız. Her türlü malzemenin desteğini veriyoruz. Tek istediğimiz şey hedefe ulaşmaktır. Gaziantep deyince akla fıstık ve baklava geliyor artık Gaziantep denildiğinde akla spor şehri gelecek, Gazi şehrin sporcu çocukları gelecek.” diye konuştu.

GAZİANTEP’TE YAPILAN DERSLİK SAYISI CUMHURİYET TARİHİNDE BİR REKOR!

Gaziantep Valisi Davut Gül ise hemen hemen her hafta okul açılışları yaptıklarına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Okullarımızın bir kısmı toplu açılış olarak yapıyoruz. Bir kısmını da doğrudan yapıyoruz. Yapımı devam eden 6 bin dersliğimiz var. Tamamlanan 4 bin. Bu yaklaşık olarak Cumhuriyet tarihinde 80, 90 yılda yapılan derslik sayısının iki katıdır. Şehrin ihtiyaçları var. Bu açıdan baktığımızda kendimize özgü modeller gerçekleştirmeliyiz. Hayırseverlerimize teşekkür ederim. Allah her birinden razı olsun.”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep’i eğitim adına önemli bir konuma taşımakta önemli gayretleri bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve Konukoğlu Ailesi ile hayırseverlere teşekkür etti.

Hayırsever SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi’nin gençlerin kariyeri ve geleceği açısından önemli bir eğitim alanı oluşturacağını aktararak, açılış töreninde bulunan gençlere ve protokol üyelerine katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

“DÜNYA ÇAPINDA SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ”

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı hayırsever iş insanı Adil Sani Konukoğlu, okul açılışının bugüne kadar yaptığı açılışlar arasında en heyecan verici ve en keyifli açılışlardan biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Gaziantep Valisi Davut Gül’ün gayretleriyle bugün bu okulun açılışında bulunuyoruz. İnşallah artık hem Gaziantep’e hem de ülke ve dünya çapında sporcular yetiştireceğiz. Çeşitli spor branşlarında Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi’nde edinilen eğitim, deneyim sayesinde çok iyi sporcular yetiştireceğiz. Her spor branşında dünya çapında sporcular yetiştireceğiz. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Biraz önce okul müdürümüzle bir görüşme yaptık. Geriye kalen malzeme eksiklerimizi tespit ederek hızlı bir şekilde tedarik edeceğiz.”

Açılış konuşmaları sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol, kurdele kesim töreninin ardından Konukoğlu Ailesi’nin hizmete aldığı Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi gezdi.

Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Konukoğlu Ailesi ve diğer il protokolü üyeleri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler