USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Suriyeli nüfusu korkutuyor

Suriyeli nüfusu korkutuyor
06-06-2016 03:39
Gaziantep

Kent merkezine yerleşen Suriyelilerin sayısında yaşanan artış mahalle muhtarlarını tedirgin ediyor. Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Yeşilyurt, bölge yerleşen Suriye uyruklu vatandaşlardan bazılarının hırsızlık yapmaya bile başladığını anlattı.

Yaşanan iç çatışmalardan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor. Yaşanan bu artış en çok mahalle muhtarlarında sıkıntı yaşanmasına neden oldu. Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Yeşilyurt, mahallesine yerleşen Suriyelerin sayısının oldukça fazla olduğunu anlattı. Şahinyurt; ‘’Yaşanan iç çatışmalardan kaçarak kentimize gelen Suriyelilerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Sayının artmasından ziyade bu insanlar muhtarlığımıza gelerek bizden yardım talep ediyorlar. Yardım yapamayacağımızı dile getirmemize rağmen sanki yardım etmek zorundaymışız gibi bir izlenim ortaya koyuyorlar. Bölgede hırsızlık olayları bu insanların mahallemize yerleşmelerinin ardından arttı. Yetkililere yaşanan bu durumu anlatıyoruz’’ diye konuştu.
Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Yeşilyurt, Suriyelilerin yerleşimleri karşısında oto kontrolün bir an önce sağlanmasını istedi. Yeşilyurt, ‘’Şehrimize aylar öncesinden yerleşmeye başlayan Suriyelilerin yaşamlarını sürdürebilecek şekilde yardımların yapılması gerekiyor. Adamların çoğu bugün kiralarını ödeyemez duruma geldiler. Yaşanan bu durum karşısında ise hırsızlık olayları da artar yarın daha da kötü şeyler yaşanabilir’’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler