USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Tadilat tamamlandı

Tadilat tamamlandı
07-01-2018 09:29
Gaziantep

Şehitkamil İlçesinde Yaprak Mahallesi’nde yer alan tarihi Ali Nacar Cami’de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restore çalışması tamamlandı.

Tarihi camide tadilata ihtiyaç duyulan noktaların restore edildiğini açıklayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tadilat çalışmaları nedeniyle caminin geçici süreyle ibadete kapatıldığını anlattılar. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan tadilat çalışmalarının ardından yeniden ibadete açılan tarihi cami yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

ALİ NACAR CAMİNİN TARİHİ

Yaprak Mahallesi'nde bulunan Ali Nacar Camii, gerek mimarisiyle gerek tarihiyle ve tarihine rağmen sağlamlığıyla şehrin en görkemli yapılarından biridir. Annacar Camii olarak da adlandırılan ibadet mekanı hakkında çok fazla bilgi yoktur. Sadece 14. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Bazı görüşlere göre cami 1376 yılından önce yapılmış ve 1816 yılında ise tekrar inşa edilmiştir. Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı kitabında Alüyyün Nacar olarak bahsedilmesi, caminin bir marangoz tarafından yaptırıldığı düşüncesini ortaya koymaktadır.. Şehrin en büyük camileri arasındaki Ali Nacar Camii'nin mimarisi dikdörtgen planlıdır. İnşaatı sırasında kesme taş ve moloz taş kullanılmıştır. Caminin dış cephesinin bazı kısımlarında siyah ve beyaz taşlar kullanılmış olup, günümüzde ibadete açıktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler