USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

TAHMAZOĞLU İMZAYI "SEHVEN" ATMIŞ!

Türkiye yine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu konuştu.

TAHMAZOĞLU İMZAYI
03-02-2022 11:59
Gaziantep

2019 yılında gerçekleştirilen katlı otopark ihalesiyle ilgili hakkında suç duyusunda bulunulan Tahmazoğlu hakkında soruşturma izni verilmedi. Ulusal haber kanallarına haber olan konuyla ilgili olarak Tahmazoğlu'ndan açıklama bekleniliyor.

Şahinbey Belediyesi 2019 yılında gerçekleşen katlı otopark ihalesi yüzünden davalık oldu. Soruşturmada adı geçen Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun yoğunluk nedeniyle konuyla ilgilenemediği ve 'sehven' imza attığı öne sürülerek soruşturma izni verilmezken diğer 8 kişi için izin verildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye ihale komisyon üyeleri ve başkanı hakkında 18 Haziran 2019'da suç duyurusunda bulunuldu. Şikayetin nedeni, 2019 yılında ilana çıkılmadan gerçekleştirilen ve değerinden daha düşük bedelle adrese teslim kiralandığı öne sürülen belediyeye ait katlı otopark ihalesiydi.

BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

Şahinbey Belediyesi CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan'ın gerçekleştirdiği suç duyurusu üzerine muhakkik görevlendirildi. Muhakkik, şikayetçi olunan belediye başkanı ve belediye ihale komisyonunun yanına belediye emlak ve istimlak müdürünü de ekleyerek, toplamda 9 kişi hakkında, soruşturma yapılması gerektiğine dair rapor hazırladı. Dosya, İçişleri Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık ise Gaziantep Valiliği'nden görüş istedi. Valilik, 8 kişi hakkında soruşturma yapılması yönünde görüş belirtti. Ancak, Belediye Başkanı Tahmazoğlu için valilik, ihale evraklarını ve sürecini iş yoğunluğundan dolayı inceleme imkanı olamayacağı, sadece kendisine verilen bilgiler ışığında ihale yetkilisi olduğu için ihaleyi onayladığı düşünüldüğünü ifade ederek 'Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu'na takdir bakanlığımızda olmak üzere soruşturma izni verilmemesi' şeklinde görüş bildirdi. Valiliğin bu görüşünden sonra Tahmazoğlu soruşturma dışına çıkartıldı ve hakkında bir soruşturma yapılmadı. Valilik görüşünün İçişleri Bakanlığı'na ulaştırılmasından sonra bakanlık mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. Mülkiye müfettişleri de söz konusu 8 kişi hakkında rapor düzenleyerek hepsi için soruşturma izni verilmesine karar verdi. Konuyla ilgili rapor, Şahinbey Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı’na gönderildi.

KAYMAKAMLIKTAN SORUŞTURMA İZNİ

Şahinbey Kaymakamlığı tarafından ise bu dakikadan sonra farklı bir skandala imza atıldı. Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin imzasıyla önce 22.11.2021 tarihinde söz konusu 8 kişiye yönelik soruşturma izni verildiğine dair yazı gönderildi. Bu yazıdan bir hafta sonra kaymakamlığın yazı işleri müdürlüğünde çalışan personel tarafından iş yoğunluğu neden gösterilerek sehven hata yapıldığı ve soruşturma izni verilmesine dair yazının iptal edildiği hakkında yeni bir yazı yazıldı. Hata yapıldığına dair yazıda ayrıca, 'Verilecek yeni karar ayrıca bildirilecektir' denildi. Bu yazıdan bir gün sonra verilen ayrıca bildirilen yeni kararda bahsi geçen 8 kişi hakkında 'Soruşturma İzni Verilmemesi'ne dair karar verildi. İzin yazısından sonraki bir hafta içerisinde kaymakamlığın kararını neyin değiştirdiği bilinmezken karar bu şekliyle tebliğ edildi.

CHP GAZİANTEP İL BAŞKANI NEŞET UÇAR AÇIKLAMA YAPTI

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar ise konuyla ilgili, "İçişleri Bakanlığı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu hakkında soruşturma izni vermek için neyi bekliyor?" ve "Söz konusu CHP’li belediyeler veya CHP’li milletvekillleri olunca jet hızıyla verilen soruşturma izinleri ya da TBMM’ye gönderilen fezlekeler, AKP’li belediye başkanlarına neden verilmiyor?" sorularını yöneltirken şu ifadeleri kullandı:
"Gaziantep Valiliği kendisinden soruşturma izni verilip verilmemesi konusunda istenilen görüşten öncelikle kaçınıyor, daha sonra bakanlığın görüş istemesi üzerine verilen cevapta Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu savunma görevini üstlenir şekilde belediye başkanının iş yoğunluğu nedeniyle 'gözünden kaçabileceği' şeklinde bakanlığa cevap veriliyor. Mehmet İhsan Tahmazoğlu’nu savunmak Gaziantep Valiliğine mi kaldı? Şahinbey Kaymakamlığı tarafından ihaleye sürecinde sorumlulukları bulunan belediye yetkilileri hakkında verilen soruşturma izni neden daha sonra 'sehven' olmuş denilerek kaymakamlık tarafından soruşturma izni verilmemesi yönünde karar düzenleniyor. Kaymakamlık tarafından 22.11.2021 günü soruşturma izni verildikten sonra bu karardan dönülmesi hukuken mümkün değildir. Ancak aradan geçen 8 günde her ne olduysa 30.11.2021 günü aynı Şahinbey Kaymakamı Şahinbey Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmemesine karar veriyor. Kaymakamlığın kararını ne değiştirdi?"

İHALE SÜRECİNDE NE OLMUŞTU?

Şahinbey Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait İsmetpaşa Mahallesi’ndeki katlı yeraltı otoparkını 2017 yılının ağustos ayında bir vatandaşa ihale açarak 280 bin lira + KDV’ye kiralamıştı. İlk yılın kira bedelini de peşin alınmış, kira sözleşmesinin süresi ise 3 yıl olarak belirlenmişti. Sözleşmeye kiranın yıllık ödeneceğine dair madde koyulmuş bu doğrultuda belediye vatandaşa 15 Ekim 2018 tarihinde bir yazı yazarak kiranın 409 bin 220 lira olarak belirlendiğini ifade etmişti. Vatandaş, Cumhurbaşkanlığı TÜFE oranından daha fazla kira artışı yapılamayacağına dikkat çekerek bu zammı kabul etmemiş ve en fazla kiranın 348 bin lira olabileceği belirtmişti. Anlaşmanın sağlanamaması üzerine belediye otoparkın kiralanması için 15 Mayıs 2019’da yeni bir ihale yapmış ve 220 bin lira + KDV ile açık artırma usulü yapılan ihaleye sadece Emr Metin Güler Tekstil şirketi ve şirketin bir yetkilisi katılmıştı. 2 kişi de ihaleye 233 bin lira + KDV teklifini vermesi üzerine şirketin yetkilisi ihale sırasında çekilmişti. Bunun üzerine ihaleyi şirket kazanmış ve otoparkı daha az ücrete kiraya veren belediye yeni ihalede bu rakamı 12 aya böldüğü ortaya çıkmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler