USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

TAHMAZOĞLU’NUN CAMİ İNŞAATI KÜÇÜKCAN’A MEZAR OLDU!

İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan gözyaşları arasında toprağa verildi.İhmaller zincirine kurban giden Küçükcan için ilk tören İMO’da düzenlendi.Küçükcan’ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığında toprağa verildi.

TAHMAZOĞLU’NUN CAMİ İNŞAATI KÜÇÜKCAN’A MEZAR OLDU!
17-11-2019 10:08
Gaziantep

İncelemelerde bulunmak üzere 7 yıldır tamamlanamayan Ak kent Camiye giden başarılı İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan, inşaatta ki ahşap iskelenin çökmesi sonucu altında kalmıştı. Arama-kurtarma ekiplerinin tartışılan kurtarma çalışmalarının 30 saat ardından göçük altından çıkartılan Küçükcan yaşamını yitirmişti. Türkiye’yi yasa boğan bu acı olayın ardından genç mühendis için İnşaat Mühendisleri Odası’nda tören düzenlendi. Genç mühendisin cenazesi daha sonra öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri mezarlıkta toprağa verildi.

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, sosyal medya hesabından, “Göçük altında sadece Sen değil, tüm Gaziantep olarak hepimiz kaldık. Çaresizlik dedikleri duyguyu çok kötü olarak tecrübe ettik o çok hızlı geçen 30 saatte. Söyleyecek, konuşacak, sorgulayacak çok konumuz var ama ebedi yolculuğa seni uğurladıktan sonra” diye görüş belirtti. Küçükcan için İMO önünde düzenlenen törende de konuşan Çeliktürk benzer ifadelere yer verdi.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Ovayolu ise önemli açıklamalarda bulundu. Ovayolu, “Bu ölçekte büyük bir caminin projelendirilmeden yapıldığı aşikar. İnşaatta, içeriye iş makinelerini sokacak kapı dahi yok. Komple betonarme, sadece küçük kapılar var. Bize gelen bilgilere göre statik, betonarme projeleri yok. Cami inşaatı ne zaman başlamış, mimari proje ne zaman onaylatılmış o da soru işareti. İnşattın yapı ruhsatı dahi yok” dedi.

Cenazeye, Küçükcan’ın ailesi, yakınları, meslektaşları, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kent protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından helallik alınırken duygusal anlar yaşandı, Küçükcan’ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze törenine kalabalık bir şekilde katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun etrafında etten bir duvar örüldü.

Korkut Küçükcan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Adalet Bakanı Gül, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığınıbelirterek, “Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açmış olduğu bir soruşturma var. Süreç savcılık kanalı ile takip edilecektir. Genç bir arkadaşımız, idealist bir arkadaşımızdı. Acı bir hadise, mekanı cennet olsun. Ailesi, çalışma arkadaşlarına tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

OVAYOLU’NDAN ŞOK EDEN İDDİALAR

İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın göçük altında kaldığı cami inşaatına dair iddialar ihmal sorularını gündeme getirdi. Şahinbey Belediyesi’nin kanunsuz bir şekilde inşaatı sürdürdüğünü, inşaatın statik ve betonarme projelerinin yanı sıra yapı ruhsat belgesinin dahi olmadığı iddia edildi. İddia sahibi Makine Mühendisleri Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu, “Bu ölçekte büyük bir caminin projelendirilmeden yapıldığı aşikar. İnşaatta, içeriye iş makinelerini sokacak kapı dahi yok. Komple betonarme, sadece küçük kapılar var. Bize gelen bilgilere göre statik, betonarme projeleri yok. Cami inşaatı ne zaman başlamış, mimari proje ne zaman onaylatılmış o da soru işareti. İnşattın yapı ruhsatı dahi yok” diye konuştu. Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin 2’inci büyük cami inşaatında önceki gün ahşap iskele çöktü. Olayda İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu, ahşap iskelenin senelerdir inşaat içerisinde olduğunu, mevsimsel geçişler sırasında ahşapların çürüdüğünü ve bu yüzden çöktüğünü belirtti.

“VAR OLAN TRAMVAY YOLU DEĞİŞTİRİLDİ”

Edacan İnşaat’ın sahibinin 15 Temmuz sonrası FETÖ’den kaynaklı cezaevine girdiğini belirten Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Ovayolu, “7-8 yıl önce inşaatı başlayan, inşaata başlandığı dönemde Türkiye’nin en büyük camisi olma sıfatı taşıyordu. Var olan tramvay yolunu değiştirerek, yolu ortadan keserek cami projesi yaptılar. Belediye başkanı, Edacan İnşaat gibi bir çok ‘hayırsever’ firmayla anlaşarak projeyi yaptırdığını açıklamıştı. 15 Temmuz’un ardından şirketlerin FETÖ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle el konuldu” dedi.

USULSÜZLÜKLER GÖZ ARDI MI EDİLDİ?

İnşaatın maliyetlerini ‘hayırsever’ şirketler yaptığı için belediyenin bir çok şeyi göz ardı ettiğini belirten Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Ovayolu “Kanunsuzluğu başta belediye işliyor. Buraya hayırsever yapıyor diye çoğu şey göz ardı edilmiş. Zaten hayırsever yapıyor, zorluk çıkartmayalım diye her şey görmezden gelinmiş. Caminin projesi olsa kubbenin nasıl kapatılacağı belli olmaz mı? Ahşap iskele onca zaman orada durur mu? 7 sene sonra arkadaştan neden böyle bir hizmet alıyorlar?” şeklinde görüş belirtti.

“KÜÇÜKCAN, OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ”

Olay anında bir çok ajans Küçükcan’ın göçük altında yaralı şekilde çıkartıldığını ve hastanede hayatını kaybettiğine dair haber yapmıştı. Ancak hastane yetkilileri yaptığı açıklamada Küçükcan’ın hastaneye gelmeden hayatını kaybettiği tam ölüm saatin otopsiden sonra ortaya çıkacağını belirtti. İş güvenliği zaaflarının kabul edilemez olduğunu belirten Hüseyin Ovayolu sözlerine şu şekilde devam etti;
“Eğer cami önceden projelendirilseydi, araçların inşaat alanına girmesi için açık aralıklar olsaydı, arama çalışmaları daha hızlı olurdu. Birçok hata silsilesi var. Türkiye’nin en büyük camisi sıfatıyla yapılan bir projede böylesi iş güvenliği zaafların olması, kamunun bu kadar vurdum duymaz hareket etmesi, hayırsever yapıyor diye çoğu şeyin göz ardı edilmesi kabul edilebilir değil.”

“KÜÇÜKCAN İÇİN İMO ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ”

Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile enkaz altında kalan ve yaklaşık 33 saat süren çalışmayla cansız bedenine ulaşılan mühendis Korkut Küçükcan (38) için İnşaat Mühendisleri Odası'nda tören düzenlendi. Törene, Küçükcan'ın ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Tören için odaya Korkut Küçükcan'ın tabutu getirildi. Burada Küçükcan'ın özgeçmişi okunarak, slaytla resimleri gösterildi. Sevenlerinin gözyaşlarına boğulduğu törende, Korkut Küçükcan için saygı duruşunda bulunarak, tabutuna karanfil bırakıldı. Törende olayla ilgili sorumluların hesap vermeleri için çalışmalara başlanacağını ifade eden İMO başkanı Gökhan Çeliktürk, “"Bugün burada, genç yaşta görevini yapmak isterken aramızdan ayrılan değerli arkadaşımız, meslektaşımız, canımız, Korkut Küçükcan'ı ebedi yolculuğuna uğurlamak için burada bulunmaktayız. Korkut Küçükcan çok iyi bir evlat, çok iyi bir baba, çok iyi bir eş, çok iyi bir arkadaş ve çok iyi bir meslektaşımızdı. Bu yüzden hepimiz üzüntülüyüz. Mesleğini icra ederken iskele göçmesi sonucu meydana gelen göçüğün altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan, meslektaşım olmaktan öte, değerli bir dostum, kardeşimdi. Olayın duyulmasından itibaren onu göçük altından kurtarabilmek için tüm dostları, ailesi, meslektaşları, arama kurtarma faaliyeti olan veya olmayan bütün kurumlar, inşaat işçilerimizle saatlerce yoğun çaba gösterdik. Ama maalesef başaramadık. Göçük altında kalan sadece Korkut değil, Gaziantep olarak hepimiz kaldık. Çaresizlik dedikleri duyguyu çok kötü bir biçimde sizlerle beraber yaşadık. 33 saat boyunca çırpındık ama zaman çok hızlı geçti. Olayın meydana geldiği camii inşaatı ve arama kurtarma çalışmaları ile ilgili çok sayıda yanlışlıklar, eksiklikler var. Söylenecek, konuşulacak çok şeyimiz var. Ancak acımız büyük, acımız taze, yüreğimiz yanıyor. Canımızdan bir can gitti. Elbette Korkut kardeşimizi uğurladıktan sonra yasal girişimlerde bulunacak, sorumluların hesap vermesini sağlayacaktır. Korkut kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarına sabırlar diliyorum."

Gökhan Çeliktürk, sosyal medya hesabından ise şu ifadelere yer verdi;
“Çok değerli dostum, Korkut Küçükcan‘ı mesleğini icra ederken iskelenin çökmesi sonucu altında kaldığı göçükte kurtarmak İçin dostları, meslektaşları ,İnşaat çalışanlarımız, AFAD, AKUT vs.. saatlerce Çok yoğun çaba gösterdik ama maalesef onu kurtarmayı BAŞARAMADIK!
Mekanın cennet olsun Arkadaşım. Göçük altında sadece Sen değil, tüm GAZİANTEP olarak hepimiz kaldık. Çaresizlik dedikleri duyguyu çok kötü olarak tecrübe ettik o çok hızlı geçen 30 saatte. Söyleyecek, konuşacak, sorgulayacak çok konumuz var ama ebedi yolculuğa seni uğurladıktan SONRA...

“VEFATIN ÜZERİNDEN BELLİ BİR SÜRE GEÇMİŞ”

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi basın açıklaması yaptı. Başhekim Suat Zengin, "Mühendisin vefatının üzerinden belli bir sürenin geçtiğini değerlendirmekteyiz" dedi. Zengin açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;
“Yaklaşık 33 saat tüm Gaziantep halkı vali beyimizden, AFAD ekiplere kadar tüm çabayla can hıraş mühendis arkadaşımızı kurtarmak için elinden gelen çabayı gösterdiler. Yarım saat önce mühendis arkadaşımız bulundu. Bize acile getirildiğinde ilk değerlendirmemizde vefatının üzerinden belli bir süre geçtiğini değerlendirmekteyiz, ama bu sürenin ne kadar olduğu kesin bilgi yarın Adli Tıp makamınca yapılacak incelemeler sonucunda belli olacaktır. Başta ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Antep halkına da aynı zamanda başsağlığı dilerim. Allah sabırlarını arttırsın. Oldukça fazla iskele malzemesinin üzerine düşmesiyle yüzlerce kiloluk bir ağırlık oluşturuyor. Başta baş bölgesi olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler oluşmuştu. Otopsi sonucuna göre kesin sonucu Adli Tıp verir. Kafa travmasına bağlı ölümün gerçekleştiğini düşünmekteyiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler